Je to normalne? Sposoby na forach...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Je to normalne? Sposoby na forach...

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Zakladam tuto temu koli tomu, ze na jednom fore sa mi stala velmi neprijemna vec....pisal som si s jednym userom....len tak kamaratsky...a videl, ze sa s vedenim daneho fora hadam, tak mi posla cez SUKROMNU spravu link na jeho rozbiehajuce forum.....nebral som to ako propagaciu, ved bolo to len take kamaratske.....ja som mu za to podakoval....no a hned nato ten dany user, ktory s ktorym som si pisal, dostal spravu od Administratora, s tym, ze ked nechce ban tak ma prestat s propagaciou svjho fora (wtf) (Link poslal iba TROM ludom, s ktorymi vychadzal dobre, bolo to len take oznamenie...ved predsa nebude si kazdeho druheho cloveka pridavat do ICQ aby mu mohol poslat jeden link)
No a uz ste si mozno vsimli, ze 'pan' admin si cital nasu konverzaciu cez SUKROMNE Spravy. A to ma nasralo a hned som adminovy napisal....nech prestane citat sukromne spravy...no a nasledovala vymena nazorov....to su uz len omacky....on sa proste vyhradzal na to, ze na nase sukromne spravy natrafil 'len nahodne'
A ceresnicka na torte je ta, ze ked som na danom fore....v sekcii pre vedenie fora v jednej teme, ktora sa tykala o Sukromych spravach napisal co si myslim, a verejne som napisal....aby useri vedeli, ze sukromne spravy, uz niesu viac sukromne......a hadajte co nasledovalo.......zablokovany nick Lub0$ :) Bez udania dovodu....nic....

Co si o tom myslite? Je to spravne? Ako by ste hodnotili chovanie vedenia fora?

Poniektory z vas aj budu vediet o ake forum sa jedno, lebo tam chodite. Ale nechcel som to uvazdat konkretne......sice ked mi to niekto dovoli tak v pohode :)
skodde
Light Expert
Light Expert

Re: Je to normalne? Sposoby na forach...

Príspevok od používateľa skodde »

Toto mi pride maximalne neslusne. Ekvivalentne otvaraniu cudzich listov.
Jimmy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jimmy »

bohuzial, admin je admin, ktory si na (svojom) fore moze a niekedy aj robi co chce....
proti tomu nikto nic nezmoze a jedinu radu, ktoru dostanes je, ze ak sa ti nepaci, mozes z fora odist :?

//co je to za forum?? :D
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Keby si na lamkach jedinemu cloveku poslal link na konkurencne forum tak mas zfleku ban. Samozrejme, musel by nas upozornit ten komu by si ho poslal, kedze sukromne spravy, ako ich nazov vypoveda nema pravo citat nikdo iny okrem odosielatela a adresata. Z tohto hladiska je naozaj spinavost ze si to admin dovolil, ale ban samotny mas podla mna opravnene.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Pozri sa....keby sa mi to nepcilo a keby to bola reklama a propagacia tak by som to nahlasil...lenze ako som uz spominal...podakoval som sa mu za to a kecali sme dalej....
A btw...znamena to, ze napriklad tu na Hojku nesmiem ziadnemu kamaratovi/ znamemu poslat link na moju stranku??

/gagny a preco si myslis, ze mam ban opravnene? To admin neznesie ziadnu kritiku ci co?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Lub0$: to maš ako s čitanim karmy tu na fore ked sa vedenie nudi :smt018 principialne.. mne osobne je to jedno :D ale pri sukromnych spravach by ma to určite nasralo... ako už bolo spominane, podobne ako čitanie listov.. nedaj bože ešte aby sa nakoniec zistilo, že niektore stranky čitaju emaily uživatelom..

heker: nepletiem hrušky s jablkami.. komentare ku karme, ktoru obdržiš su určene tebe a čitaju si tak ajtak aj ini ludia, čo je na tom akože ine? :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pozeram statistky a na tomto fore sa poslalo za mesiac viac ako 13 000 sukromnych sprav, to si ani neviem predstavit ako by sa to dalo vsetko kontrolovat a citat. Tiez si myslim, ze pristup administratora je divny. Prezrad o ake forum ide, nech sa dalsi ludia vyhnu podobnym problemom.

Old Dirty Bastard - Karma a sukromne spravy su uplne nieco ine, pleties hrusky s jablkami. Karma sluzi na vyjadrenie nazorov na uzivatela a jeho prispevkov, mozes dam dat kratky komentar co si o tom myslis, ale spravy sluzia na komunikaciu.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A nebojite sa, ze vam provider sniffuje kazdy jeden paket a po veceroch sleduje vasu celodennu aktivitu?
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

myslieť si že niečo na internete je súkromné je naivita najvyššieho stupňa...

dobre to vystihuje jeden vtip:
Reditel SIS (Slovenska informacna sluzba) odpoveda on-line: Anonym poslal otazku: "Pan riaditel, nezda sa vam to blbe odpovedat na anonymne otazky z internetu?" Odpoved: Odpovedam zadavatelovi anonymnej otazky, majitelovi IP 92.8.116.15, host.auto.sk, Martinovi Jakubcovi, bytom v Bratislave, Moskovska ul. c. 43/a, rodne cislo 551012/1001, cislo konta 1-259-35-36: "NIE NEZDA!"
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Myslim, ze dany admin mal na to pravo. Existuje na to na phpBB aj jeden mod, ktory to dovoluje adminom citat. A presne kvoli takymto pripadom je to dobre, aby useri netahali inych na ich fora. Tiez som to vyuzil na jednom fore ked som bol admin, cize si myslim, ze to chovanie bolo prislusne danej situacii.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Old Dirty Bastard napísal:Lub0$: to maš ako s čitanim karmy tu na fore ked sa vedenie nudi :smt018 principialne.. mne osobne je to jedno :D ale pri sukromnych spravach by ma to určite nasralo... ako už bolo spominane, podobne ako čitanie listov.. nedaj bože ešte aby sa nakoniec zistilo, že niektore stranky čitaju emaily uživatelom..
Karma nema v nazve slovo Sukromny, to je dost rozdiel. Navyse sa vie o tom, ze karmy moze vedenie citat. Na druhej strane text karmy aj tak nemozeme zverejnovat, vynimku tvoria akurat vtipne hlasky.
Sukromne spravy by mali ostat sukromne ale je len na adminovi, ako sa k tomu postavi.
Lubo$ mal by si byt rad, ze na tom fore uz nie si :)
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

GothaR napísal: Lubo$ mal by si byt rad, ze na tom fore uz nie si :)
Ale pokial viem ta kjeho účet ešte existuje :shock: :D

pardon ale nemohol som si dovolit neokomentovat tento preklep

EDIT: k téme... súkromné správy by mali ostat súkromné ale ak sa jedná o nedôveryhdného uživatela tak by sledovanie súkromných správ stálo za zváženie
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nechutnost

Príspevok od používateľa Deafboy »

Môj názor je taký, že je to svinstvo čítať súkromú poštu. Ak by si to napísal do verejného topicu, bola by to už iná vec. Sám som adminom jedného servra, a nedovolím si prehrabávať sa userom ani vo www zložkách, nieto ešte v ich osobných súboroch.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

heker napísal:Old Dirty Bastard - Karma a sukromne spravy su uplne nieco ine, pleties hrusky s jablkami. Karma sluzi na vyjadrenie nazorov na uzivatela a jeho prispevkov, mozes dam dat kratky komentar co si o tom myslis, ale spravy sluzia na komunikaciu.
Dokonca niektoré fóra majú odkazy v karme aj zverejnené.

A keď sme pritom čítaní SS, tak mne sa raz podarilo pri prenášaní databázy na našom fóre nechtiac niečo prečítať, ale nevidel kto komu písal, až na to, že sa všetci poznáme, tak som vedel, kto komu písal...ale žeby som to robil náročky sa nedá povedať...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Lub0$ napísal:.....a hadajte co nasledovalo.......zablokovany nick Lub0$ :) Bez udania dovodu....nic....
lol, po tejto vete som hneď vedel o ktoré forum ide.
Lub0$ - BAN za neustále porusovanie pravidiel
Čudujem sa že si tam tak dlho vydržal, aj numline sa dlho držal :D mňa sa zbavili už minulý rok - som v treťom riadku zoznamu zablokovaných, v ktorom okrem iného nájdeme aj ich bývalých moderátorov :D
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Pri dnesnom trende rozvoja internetu a open source webovych aplikacii ako su diskusne fora, si ho zalozi kazdy lamer a hra bosa. Horsie to uz moze byt len so zneuzivanim adminovskych prav na niektorych CS serveroch :D .
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Lubos nemas tam ban len tak ...
Ja by som to cele dielo prirovnal.
Predstavim si ze Mariachi je Zamestnanec obchodu (Registrovany clen na fore) pracuje tam uz rok aj nieco ale odzaciatku si prilis nesadol zo sefom (Webmaster) ci sa uz nezhodli nazormi alebo spravanim to je vedlajsie.
Ale po roku a pol si Mariachi vytvoril svoj obchod ktory bol priamou konkurenciou toho v ktorom je momentalne zamestnany.
Nahodou dosiel zakaznik do predajne a chcel kupit tovar ktory momentalne nebol na sklade ale Mariachi povedal ze u nas sa to da objednat ale skocte si do mojho obchodu tam to zajtra budeme mat. A takto pokracoval s vacsim mnozstvom zakaznikov. Raz bol sef obzriet chod predajne a nahodou zacul ako Mariachi odporuca svoj obchod namiesto toho aby to predaval v sefovom.

Co spravil sef?? Dal mu pisomne pokarhanie za hrube porusenie pracovnej zmluvy a povedal nech to nerobi.
Na to Mariachi vyletel s tym ze nemal pravo nahodou zacut rozhovor a vobec nemal pravo cokolvek robit v miestnosti kde sa on rozpraval zo zakaznikom.

To je obrazne vysvetlenie celeho problemu.
A lubos poprosim ta ty sa zas neohrnaj nosom ako ti ublizili ... ake su to svine. Za celu existenciu na tom fore si si asi 6x zavaril riadne pod ritou len vdaka vlastnej sprostosti.

Zopakujem hojkove slova. Ste na sukromnom fore ... kde ste suhlasili s pravidlami a vedeli ste ze Vyssie vedenie si moze preventivne citat SS.
Zakazane a neeticke je maximalne zverejnovanie tychto sukromnych sprav.
Tak sa tu teraz neohrnajte na poskodenych a neosocujte vedenie ako bandu ohavnych neetickych ludi dik.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Shark NX ale vztah admin<>uzivatel je podstatne insi ako vztah zamestnavatel a zamestnanec. Napr. ja ako uzivatel tohto fora nemam s adminmi ci moderatormi nic spolocne a nemusim hajit ich zaujmy ci nazory len preto ze som tu uzivatel. Ale ked pre niekoho robim tak by som mal uvazovat inak nie?
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Shark NX napísal:...
Jak to mozes porovnavat? Sa uzivis prispievanim na forum? Nie... uzivis sa napr. tym predajom v obchode. Tam by si mal byt co "najpriatelnejsi" k sefovi, lebo ten ta plati. Tu ta Hojko ani Tomase neplati (samozrejme pravidla mame...)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ano je insi ale toto je najlepsi priklad.
Proste reklama v akej kolvek forme je nepripustna. Ked uz silou mocou musim mat svoje forum tak To si uz racej skocim na ICQ a tam mu poviem ze mam nove forum tam mu poradim ...
Ale SSky su na Fore tajne pre klasickych uzivatelov a moderatorov ... A je uplne normalne ze iba WebMaster resp. Admin k nim ma pristup ...
Neviem preco ale mne sa to zda byt normalne ... Nenormalne by to bolo v pripade ze zaloz temu vo volnej diskusii, Quotne vsetky SSky a napise "no neni to kkt??" To by bolo fakt chore.

Z prikladu vynechajte Platobny styk zamestnanca zo zamestnavatelom atd.

moosha wtf?? Akoze ked som na hojkovom fore a neplati ma tak sa k nemu mozem spravat ako posledny dement??
Ked sa niekde zaregistrujem tak sa snazim byt prinosom ... a ked nie tak aspon nerobim napriek a niesom zatazou.
Zamknuté