SS, dopyt problem

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
ATOMIC
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

SS, dopyt problem

Príspevok od používateľa ATOMIC »

robim mensi SS system, no zasekol som sa na jednej vecičke...inak to docela funguje.

proste pri prezerani spravy si moze user pozriet aj ine spravy co su v db aj pre niekoho ineho...no. stačí iba zmenit id v linku, problém je v tom že ako to zabezpečiť? pre registrácii ukladám do tabulky spravy a users po jednom zazname (teda sa zapíšu hodnoty do tych tabuliek jedna a jedna) a tabulky vypadaju nejak takto:

table users
id tinyint(3) auto_increment primary key
...

table spravy
id_spravy tinyint(3) auto_increment primary key
...

teda sa do tych dvoch id vlozi 1 a 1, a teraz zistujem ze koho je co tak ze ak je v databazi nejaka sprava s id prave prihlaseneho usera, tak mu ju priradi ($_SESSION['id_usera']) tak to docela funguje, len to robi ten problem co pisem. ono tieto spravy generuju odkazy na samotne stranky kde bude samotna sprava zobrazena, cosi ako tu v phpbb. cize pr. msg.php?id=1, lenze! ked da msg.php?id=2 tak uz ma inu, ineho usera.

napadlo ma vytvorit stlpcek user_id v tabulke spravy, a zapisovat tam aktualne id usera...no moje veskere pokusy pre zapis zlyhali...skusal som mysql_num_rows, count(id) na zistenie prave vlozeneho id no nic sa tam furt nevlozilo, a tak. overujem to v msg.php takto:

Kód: Vybrať všetko

$over = mysql_query("Select * from spravy where id_spravy='".$_SESSION['id']."'");

if($over < 1){
echo "<h1>FAIL:</h1><b>FATAL ERROR: Vaše údaje z údajmi prehliadanej správy nesúhlasia!</b>";
}
else
{
$vytiahni = mysql_query("Select * from spravy where id_spravy='".$_GET['id']."'");
if($vytiahni < 1){
 echo "<h1>FAIL:</h1><b>FATAL ERROR: Vaše údaje z údajmi prehliadanej správy nesúhlasia!</b>";
}
else
{
while($row = mysql_fetch_array($vytiahni)){
  echo "Odosielatel:&nbsp;".$row['prijate_autor']."<br>";
  echo "Prijemca:&nbsp;".$_SESSION['nick']."<br>";
  echo "Predmet:&nbsp;".$row['prijate_predmet']."<br><br>";
  echo $row['prijate_text']."<br><br>";
  echo "Odoslané:&nbsp;".$row['prijate_cas']."<br><br>";
  echo "<a href='index.php'>Späť na prehlad správ</a>";
}
}
}
lenze furt sa to sprava tak ako popisujem...poradte mi ako to upravit tak aby to fungovalo podla toho co som sa tam snazil dosiahnut
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

..napadlo ma vytvorit stlpcek user_id v tabulke spravy, a zapisovat tam aktualne id usera..
presne takto to treba robiť. Lenže tam budú dve id užívatelov. Odosielatel, aj prijímatel (lebo si môžem poslať svoje odoslané, aj svoje prijaté správy). Potom overuješ či je odosielatel alebo prijimatel totožný s id ktoré mám v session po prihlásení. Ak všetky snahy zlyhali, tak si sa málo snažil.
ATOMIC
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ATOMIC »

ok vyriesene, vyriesil som to
Napísať odpoveď