Platite za svoju babu v podniku?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
cmuk55
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa cmuk55 »

Sme spolu oficialne mesiac, neoficialne dva, vsetko v pohode, samozrejme boli aj male hadky, ved vzdy sa najde nieco o com sa da pohadat. Ale dnes to bolo moc aj na mna, prislo mi to uplne divne...

Isli sme sa najest, klasika fastfood, odbehli sme od kamaratov od kofoly. Prislo na objednanie, kamarat nam dal jeden stravny listok, zvysok ze si mame doplatit, jasne, pohoda. Objednali sme sli a zrazu mi povedala: Doplat to! To ma uplne dostalo a tak som jej bez vahania povedal, ze nech si to doplati sama, ze ja platim vzdy. Viem, ze som to hovorit nemal, je to mozno sice pravda, ale nikdy som nemal problem s tym zaplatit, vzdy som hned platil automaticky ja a ked aj vytahovala peniaze, tak vacsinou to nezaplatila, jedine ak ma stihla predbehnut alebo co. V tom momente ako som to povedal, tak jej upadla nalada na nulovu hranicu, hodila tam peniaze, pricom som hodil peniaze aj ja. Tie moje mi daval spat, ale nechcel som, tak ich dala k najblizsiemu stolu pri pokladni a odisla si dalej sadnut. Jasne, ze tam tie peniaze nenecham, takze som ich vzal, ale nedal som jej ich, urcite nie dnes, mozno zajtra lebo pozajtra, alebo nieco jej za to kupim.

Cakali sme na jedlo, konverzacia nebola ziadna. Nieco som sa jej opytal, stroho odpovedala. Jedlo sme mali uz hotove, tak sme ho vzali a sli spat za kamaratmi na kofolu. Ked sme to zjedli a vypili, tak hovori, ze ci ideme domov, jasne, ideme. Celou cestou v aute ticho, par viet co som povedal, jej reakcie uplne strucne typu ano, nie, neviem, hej. Tak som bol potom radsej ticho, lebo som videl, ze to nikam nevedie. Ked bola doma, tak som ostal sediet v aute, hovori mi cau, no tak cau teda a brala si bundu. Potom sa naklonila a dala mi pusu, ledva sa nam sice pery dotkli, ale vedel som, ze je zle, ze je nasrata kvoli tomu co sa stalo pri kupe toho jedla. Uz bola nohou von vo dverach a pytam sa, ze ci je nahnevana a odpovedala, ze nie.

Ked som dosiel domov, tak vidim na ICQ spravu od nej, ze ju to nebavi hadat sa, ze ci to ma vyznam, ze jeden cas je vsetko uplne krasne a zrazu sa to vsetko pokazi a zacneme sa hadat. Ze bud to pokazim ja alebo ona, ze neviem ako dalej a chce poznat aj moj nazor. Odpisal som jej, ze mne je to jasne, ze ked vzniknu hadky, tak su vzdy zbytocne a vzdy je to kvoli nejakej hovadine, ale mna to dnes vazne dostalo. Snazil som sa jej vysvetlit, ze mi to prislo dost divne ked mi povedala: Doplat to! Lenze ona to odargumentovala tym, ze sa pri tom smiala a ze mala dobru naladu, lenze po mojej odpovedi jej nalada uplne klesla, co som si urcite vsimol. Ano, vsimol som si to, ale ako keby si chcela priznat alebo si nedokaze uvedomit, ze mna sa viacej dotklo ked mi zahlasila, aby som to doplatil. Ja by som to bol spravil automaticky, aj som jej to vysvetlil, ale ze mi to nemusela tak zahlasit, pretoze som sa citil dost blbo. A ona mi na to napisala, ze ci je to teraz cele jej vina, ze ona to doplatit nepotrebovala a ze by to bola aj tak doplatila, ze jej zajtra nemam zabudnut poslat fakturu za benzin.

Na to som poriadne ani nevedel co odpisat, tak som radsej nepisal nic a opat som jej vyvsetlil, ze mi to prislo vazne hlupe ked mi to povedala a nevsimol som si, ze sa pritom smiala, co je pravda, pretoze som sa na nu vobec nedival. Ukoncila to so slovami, ze ide nieco robit a ze ci to mame nechaj radsej tak.

Plne si uvedomujem, ze to co som povedal, ze si to ma doplatit sama a ze vzdy platim len ja..., tak ze som si to mohol odpustit, ale reagoval som v tom momente podrazdene a neuvazoval som nad tym co poviem, ani som sa nedival na to ci sa smeje ked mi to povedala alebo nie. No odmietam to, aby padla cela vina na mna, pretoze za tuto situaciu vinim najma ju, ale zrejme jej je tazko priznat si svoju vinu.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Uff... nema kramy? Trochu prereagovala (nie prave idealny preklad slova "over-reacted" )...

IMHO hadky patria k vztahu a to z coho vznikaju si povedal celkom pekne.
cmuk55
Expert
Expert

Fabo: Nema, tie jej skoncili presne pred tyzdnom. Vyslovene jej nalada upadla po tomto ako som povedal, ze nech si to doplati sama a ze ja platim vzdy. Cely vecer bol v pohode, krasa a tam to skoncilo. Na ICQ mi pisala, ze ide spat, tak som jej napisal, ze ma to mrzi a ze citim na tom svoj podiel viny. Ona zacala, ze sa nemam ospravedlnovat, ze ju to nebavi stale pocuvat (citat) a ukoncila to s tym, ze vedela, ze nie je na vztahy a odpojila sa :(
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

A teraz schvalne, ze este nematurovala?
// nie nesiel som pisat ze je to vekom, ale z toho ako ukoncila vas rozhovor na icq mi bolo jasne, ze jej spravanie je trosku... overreacted :)
cmuk55
Expert
Expert

mi-chau - Teraz maturuje, ale tvoj prispevok pokladam za uplne zbytocny a ak ides narazat na to, ze je to vekom a podobne, tak sem uz ani nepis.

edit: Jaj, no dobre.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Či sa smiala alebo nie, to "Doplať to!" podľa mňa myslela vážne. Asi si zvykla na to, že za ňu stále platíš a brala to ako samozrejmosť. Mi-chau má sčasti pravdu, lebo to prehnala a nereagovala ako by sa patrilo. Ale myslím si, že to nie je ani tak závislé od veku ako skôr od povahy dievčaťa/ženy.

Každopádne, treba sa na to vyspať a potom sa porozprávať.

Ja mám zase iný extrém - ak hocičo kúpim frajerke, tak mi za to chce stále vracať peniaze - a to niekedy aj tak, aby som o tom nevedel - napr. tajne do vreciek a podobne. :oops: Hrozné niečo :roll:
cmuk55
Expert
Expert

JaJeNiektoIny - Aj to je mozne, ale ja to beriem samozrejmost tiez, nikdy som s tym nemal problem. Ked treba, tak mi rodicia peniaze daju, nie som nuteny si ich pytat, zobrat alebo nebodaj kradnu. Navyse mam nejake svoje peniaze a rad ich miniem ked som s nou, vazne nevidim problem zaplatit za seba aj za nu, vzdy som to bral ako hotovu vec a to aj v casoch ked sme neboli spolu, ked sme boli len kamarati. Mozno to fakt myslela ako vtip, len som si to nevsimol ako sa smiala na tom, pretoze som sa nedival na nu. Teraz ma napada, ze ked sme sli z toho podniku od kamaratov do fastfoodu, tak si este z budny vytahovala peniaze a dala si ju do vrecka do nohavic.

Tak to si stastny clovek, mna by potesilo, ze si davam rano nohavice a hla, vpravom vrecku 20 eur, v bunde 10 eur, v penazenke pribudlo 70 eur, 4 eura este na stole :D

edit: Zda sa, ze sa situacia zlepsila. Napisal som jej sms, ze dnes zo seba nic nedokazem dostat, len to, ze ju lubim a ze by som si neodpustil keby sa to dneskom malo pokazit, ze je pre mna vsetkym... a ona odpisala, ze to vazne necakala, ze aj ona ma lubi a ze nech sa uz nehadame. A este par sms potom.
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

nakoniec dosiahla svojho a blbo si sa citil len ty a nee ona ked sa ti nedokazala ospravedlnit :)
SmrtiKridlo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SmrtiKridlo »

omfg =/ nechapem co riesite je to clovek uplne rovnaky ako iný
platit by sa malo pekne 50:50 sak zeny chcu rovnopravnost nie?
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

cmuk55 napísal:edit: Zda sa, ze sa situacia zlepsila. Napisal som jej sms, ze dnes zo seba nic nedokazem dostat, len to, ze ju lubim a ze by som si neodpustil keby sa to dneskom malo pokazit, ze je pre mna vsetkym... a ona odpisala, ze to vazne necakala, ze aj ona ma lubi a ze nech sa uz nehadame. A este par sms potom.
mulatt suhlasim
cmuk55 ona urobila chybu, nasrala sa, citil si sa daleko horsie ako ona, urobila z teba debila, ty si sa jej ospravedlnil a ona ti odpustila...no nie je to krasne? v tomto su zeny naozaj dobre ;)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

mulatt, aiden: presne tak. tiez som mal taku babu, ktorej som sa mohol akurat tak ospravedlnovat, za to ze ma nasrala. len tolko ti poviem, nabuduce ju nechaj vyburit sa samu. a ziadne ospravedlnovanie! dpc za co?
darebak
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa darebak »

cmuk55 tvoj prispevok ma dostal ale pohoda ked uz je to ok a lubite sa :)
keby sa to stalo mne neviem ako by som zareagoval asi by som to zaplatil a bol z toho v pitchi,alebo by mi stupol adrenalin a to iste by som jej povedal co ty.

K teme:Ja mam holku sme spolu CCA 1,5 mesiaca a stale platim len ja.
Nevadi mi to zaplatim za nu rad,ale potesilo by ma aj keby mala ona niekedy snahu zaplatit. :? Obidvaja sme studenty takze tak...

Na rozdiel mam kamosky ktore my zaplatia v pohode zoberem aj ja.
Fifty Fifty tak to ma byt,,,,

Holka by si to mala sama uvedomit,aspom sa ponuknut,ale aj tak by som to zacvakal.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

treba to dako neverbalne vyriesit lebo sa z teba stane sponzor ..vychovaj si ju teraz ... nabuduce povedz ze hiii zabudol som si penazenku (len ak mas istotu ze ona ma prachy) a nabuduce vytiahni len centy co uhradia to co si zjedol vypil ty. ...ona pochopi :)
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

baby su na to expertky, vzdy vedia ako na to, aby prave chlapec mal pocit viny, ze on spravil nieco zle
FX4087
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa FX4087 »

Len ak sa jedná o moju čaju téda osobu ktorej so moddaný a naopak.
Vedie ma k tomu u mňa hlboký podnet gentlemanstva. 8)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

zelovoc napísal:mulatt, aiden: presne tak. tiez som mal taku babu, ktorej som sa mohol akurat tak ospravedlnovat, za to ze ma nasrala. len tolko ti poviem, nabuduce ju nechaj vyburit sa samu. a ziadne ospravedlnovanie! dpc za co?
vies to cakanie dokym sa ona vyburi je strasne :wink: A este ako sa pri tom dakedy tvari ked si este s nou, (tak je dakedy lepsie sa jej ospravedlnit aj ked nemas za co a mas pokoj aj ked to neni dobre lebo potom si na to holka zvykne a prestane is ta vazit )k teme, po baroch nejako s holkou nechodim a ked sa niekde ide tak sem tam za nu zaplatim ale nejako ma to neobtazuje moja holka je velmi mudra osoba tak plati aj za seba aj ked jej vykyvy nalad to je daco neskutocne (klbko nervov) :wink:
Smith
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smith »

zelovoc napísal:mulatt, aiden: presne tak. tiez som mal taku babu, ktorej som sa mohol akurat tak ospravedlnovat, za to ze ma nasrala. len tolko ti poviem, nabuduce ju nechaj vyburit sa samu. a ziadne ospravedlnovanie! dpc za co?
Nechodime my nahodou s tou istou holkou??? :-D akoze v zvalovani viny su baby naozaj neprekonatelne, a my, blby chalani uz len pre klud vo vztahu tu vinu prijmeme a ospravedlnujeme sa.. tunak sa nejedna len o dake platenie ale celkovo.. Viem ze je to tazke no treba si to pekne vydiskutovat..

a teraz k teme: Mal som holku, chodili sme spolu presne 6 mesiacov a za ten cas nezatiahla ani jeden jedinny ucet. Sice ano, prve mesiace som vsetko platil rad, dalsie to uz nebolo take OK nakolko bola z trosku lepsej rodiny ale pytat babu aby platila, tak nizko nepadnem nikdy. A este tie jej vycitky ked som nedajboze obcas dal prednost praci miesto toho aby som siel za nou. Nuz, niektore baby proste nechapu ze peniaze nerastu na stromoch alebo ze nie kazdy mesacne dostava 100€ od rodicov......... nech je ako chce, podla man prvy mesiac, mozno dva vsetko chalan ale postupne 50:50
Haslerka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Haslerka »

cmuk55: len sa jej prosim neospravedlnuj do aleluja,to vobec neni dobre, ja som mala tiez taketo stavy s priatelom, ze ma nieco moc vytocilo, on mi jednoducho povedal, ze nech sa ukludnim, jeho to mrzi, ze som teraz vytocena a nedokazem to pochopim proste on bol total v stave "keep calm" ziadne doliezacky, nechal ma vyvrieskat sa osamote a vtedy som pochopila, ze sibnuta som vacsinou ja a po urcitom case ma to prestalo "bavit" :)

a k teme: vzdy plati priatel,pretoze si privyraba a mna jednoducho nenecha zaplatit aj keby som chcela a traposenie pred casnikom, kto zaplati prvy to ma uz nebavi, ale takisto ako niekto spomenul som mu dala do penazenky peniaze, o ktorych myslim doteraz nevie :) (ze boli odo mna)
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

... ono to je ťažké obviňovať jednu alebo druhú stranu... vieš, ona možno to naozaj povedala len tak zo srandy, možno chcela aby to vyznelo vtipne, to sa stáva občas aj mne. Niečo poviem, čo myslím zo žartu a ono to nakoniec ani veľmi vtipne nevypáli a dotyčného nechtiac urazím :? Vy ste mali smolu, že sa to stalo akurát pri takej citlivej téme akou sú peniažky, ale verím, že to zvládnete :wink:

A k tomu plateniu:Je pravda, že u nás sa všetci ohadzujú rovnoprávnosťou muža a ženy, ale predsa, je v nás ešte stále dosť silne zakorenené niečo ako "gentlemanstvo" u mužov. Ja som tiež za to, aby boli napr. rovnaké platové podmienky za rovnakú prácu pre muža aj pre ženu, ale aj mňa osobne poteší, keď mi muž otvorí dvere. V Európe bolo zaužívané, že muž platí a taký "pocit, že sa to tak má" pretrváva u mnohých aj naďalej. U nás vždy platí v reštaurácii priateľ, lebo on sám mi povedal, že by sa cítil trápne, keby som mala ja platiť (s výmimkou keď má napr. narodeniny a ja ho pozvem na večeru). Ja zas nakupujem základné potraviny a veci do domácnosti.
Poznám partnerov, kedy raz platí jeden, raz druhý, iní si zas normálne všetko dávajú účtovať samostatne, inde platí len muž. Myslím, že všetko je vecou dohody medzi dvoma ľuďmi...
Lisa
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lisa »

Ja keď som randila so svojím už manželom vždy to bolo tak, že raz zaplatil on, druhý krát ja. proste sme išli na striedačku. bol to moj navrh. pre pripad, keby nam to nevyslo, nemoze mi nic vycitat ze som ho stala tolko prachov :lol:
odporucam takuto variantu
Napísať odpoveď