GTA 4

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
kingvirus
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kingvirus »

Pani da sa taktovat core 2 duo T5550 (1,83MHz) v notebooku??? Ak ano ako na to a na kolko zhruba Mhz sa mi to da taktnut???
DAMON88
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

no aj ja by som rad vedel na kolko by sa cez bios dal taktnut moj procak je to AMD athlon singlecore 3200+ 2000mhz :roll: tak co myslite dalo by sa to dat na 4000+ ?
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

GheTTo napísal:ziadna hra ti este nevyuziva 4jadro tak jak by mala :P
o com vypravas ? prave sa o nej bavime...to ze je zle optimalizavana je jedna vec ale ako vidis tak cpu vyuziva na 100%..
Mr.Cumel
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Mr.Cumel »

Na koci instalacii si odo mna vypita dvd2 .... vlozim ho teda do virtualnej mechaniky... stlacim OK ..a ...... zase si ho odo mna vypita .... nepise nic take ze som vlozil zly disk .... stale ho odo mna pyta .... a ja ha tam stale davam ..... a ked to zrusim ... celu hru mi vymaze ..... neviete co s tym ? :new04: :cry:

neviem ci to tu uz bolo preberané :oops: 160 stran je dost vela ... :D takze so ich vsetky necital ....
matt12
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa matt12 »

cayman007 napísal:Na koci instalacii si odo mna vypita dvd2 .... vlozim ho teda do virtualnej mechaniky... stlacim OK ..a ...... zase si ho odo mna vypita .... nepise nic take ze som vlozil zly disk .... stale ho odo mna pyta .... a ja ha tam stale davam ..... a ked to zrusim ... celu hru mi vymaze ..... neviete co s tym ? :new04: :cry:

neviem ci to tu uz bolo preberané :oops: 160 stran je dost vela ... :D takze so ich vsetky necital ....
mne presne toto robilo naundercover ale spravilo mi tohned na zaciatku....ale neviem cim to je...mozno poskodeny disk
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

a možno ste obaja lamy
GheTTo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GheTTo »

Opak napísal:a možno ste obaja lamy
ppc dovod :D v tom to asi bude :D
DAMON88
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

mne sa zda ze mas vlozit disk 1 a nie 2 ak pita 2 tak je to poskodene no ajtak skus dat DVD1 :wink:
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Ja to hrám bez patchu a nemam problem :D
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

no super,tento patch konecne opravil vyhadzovanie z multiplayeru,konecne si zahram :)
kutlo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutlo »

mne na mojej sunke to ide..na 1024x768 medium
vsetko 32fps naj 18 fps najmenej..a mam jednojadrak :D 2gb ram msi rx2600xt
matt12
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa matt12 »

boha mam najradsej takych machrov ktory vsetko vedia.....je jasne ze to cd som vnutri mal a aj tak ho pytalo ale tebe to budem darmo vysvetlovat....
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

mna osobne GTAcko dost sklamalo, dost nahovno to prerobili na PC verziu, taktiez ma nasralo ze niekde v polovici som mal ulohu ist vylupit banku lenze tam mi to seklo pri loadovani a dalej som sa nepohol, mohol som tu hru nechat bezat aj 24 hodin a ani tak sa to nenacitalo, taktiez ma sklamali tie HW naroky, graficky je to celkom pekne spravene, ale hratelnost na pc je dost minimalna. Nechapem preco Rockstar vydava patche ktore dodrbu hru este viac, napriklad pisu ze pri patche 1 by sa mal zvysit FPS no neviem, nepocitoval som to, pri patchi 2 pisu, ze je opravene to loadovanie, no trt palovu. ani jedno z toho mi neprislo ako pravdive.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

TomAss napísal:heh tak tiez som po precitani Su-Dovho prispevku isiel pretaktovat cpu a musim povedat ze to fakt pomohlo...mam q6600 8800GT a 1920x1200 a neslo mi to najplynulejsie...ako som supol cpu na 3.2 tak sa to vyrazne zlepsilo a ide to fakt plynule...ako je sila ako to je zle optimalizovane ked nato treba pretocene 4 jadro...
aku mas dosku, chladic na CPU a ramky ?? kolko V si dal do CPU a kolko do ram.. a este ak si niekam daval tak kolko a kam... ake fsb si nastavil a tiez aj nasobic.. ?? a skusal si aj program Prime95 ci je to stabilne, teplota ?? kolko ma tvoje CPU VID ?? (zistis cez Coretemp)... Vdaka :)
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

Šu-Do napísal:aku mas dosku, chladic na CPU a ramky ?? kolko V si dal do CPU a kolko do ram.. a este ak si niekam daval tak kolko a kam... ake fsb si nastavil a tiez aj nasobic.. ?? a skusal si aj program Prime95 ci je to stabilne, teplota ?? kolko ma tvoje CPU VID ?? (zistis cez Coretemp)... Vdaka :)
dosku mam Asus P5N32-E Sli (nforce 680i) chladic mam Zalman cnps 9700 (ide mi na 60% - teploty neskor) ramky adata 2x1GB 800Mhz...do cpu som dal najprv tusim cca 1.35V ale zamrzlo mi pri biose tak som dal cca 1.375 V a ide to stabilne (ajked cpu-z mi prave ukazuje 1.288V ale to si spominam ze blbo vacsinou). v ramkach mam 2.20V aby mi na 4-4-4-11 T2 isli stabilne no dal som ich pred taktom na 4-4-4-12..ostatne V som ponechal...fsb som dal myslim unlinked - sync mode (neviem ci netrepem hovadiny musel by som zajst do biosu) a bezia mi na 355Mhz (cize mierne podtaktovane)...nasobic som nemenel kedze je myslim zamknuty (len smerom hore?) cize 9x...bola to otazka 3 restartov a zatial slape ako hodiny...mam to 2 dni...urcite by sa s tym dalo este pohrat dost ale zatial mi vyhovuje...testoval som cez nejaky noname program co mi zatazil 4 jadra na 100% par minut ale viac ee a ako hovorim zatial bez problemov...teploty mam prave 27-29-33-33 a pri 100% po minutke 46-47-50-51...viac sa zatial nehybali...ak este nieco potrebujes spytaj sa ;)

//autoeditácia príspevku ( 27 Jan 2009, 23:19 )
hah to je sila :D po 5 sekundach ako som poslal tento prispevok mi po 2 dnoch hodilo blue screen...tak som pridal +0.05V v biose a zrejme to dam niekedy na dlhsie do zataze a uvidim...a tu este prikladam aktualny screen
Prílohy
.
.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pridávam moje postrehy po zmene grafiky..

Pôvodný stav:
E6750 @ 3.40GHz, 4GB ram @ 850MHz, 8800GT 600/1500/900 @ 700/1750/1000, 1280x1024
všetky detaily boli na medium, 4 pásiky boli niečo nad 0
priemer pri hraní: 20-35fps
stredný ostrov v časti TRIANGLE (široká krížová jednosmerka) jazda v protismere v daždi a v noci to padalo na 10fps

Nový stav:
E6750 @ 3.40GHz, 4GB ram @ 850MHz, GTX285 @ default, 1280x1024
všetky detaily na high, 3 pásiky vyššie cca +15 a traffic nastavený na 100
priemer pri hraní 25-50fps
stredný ostrov v časti TRIANGLE (široká krížová jednosmerka) jazda v protismere v daždi a v noci to padalo na 18fps..

Priznám sa, že som čakal viac, asi naozaj 2 jadrá už nestíhajú, Ale aspoň mám krajšie detaily, odrazy na mokrých cestách sú pekné, vlnenie mora sa mi tiež zdá byť o niečo realistickejšie.. a konečne som videl aj blesky.. :D
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

velmi zle optimalizovana hra, co potvrdzuje aj tvoj PC.. na takom PC by to nemalo mat absolutne ziadny problem.. dpc a ta VGA :smt009

//autoeditácia príspevku ( 29 Jan 2009, 0:49 )
stal sa zazrak :P
snazil som sa podla jedneho fora hodit CPU na co najznizsiu voltaz.. volit napätie na FSB, bridge atd.. no a potom som skusil hned aj hodit moje ramky na casovania 4-4-4-11 (predtym som mal 4-4-4-12)...
4-4-4-12 mi v GTA IV pomohlo, (ako som uz pisal) v tom, ze mi neseka hra ked som pozrel do stran.. a teraz s touto 11 sa mi v hre neuveritelne zvysilo fps...
patch mam 1.1.. textury medium, render high.. view distance 32, distance detail 44, Car Density 100 (tak ako som to mal predtym) a shadows 0...
rozl. 1280*1024@85Hz...
v hre je priemerne fps 40 !!!!
mozno klesne na 35.. obcas, naozaj obcas na 30.. v niektorych miestach dava mne maximum.. 71-72.. napriklad pri dome Michaela.. ale nie ked cumim na vodu, ale ked som pri tej poslednej zakrute smerom k jeho domu.. lol
ci je noc, ci prsi.. fps je perfektne.. najlepsie som zaznamenal v noci.. mohlo svietit svetiel kolko chcelo :P
BTW aj ked je shadow density 0... v hre je mrte tienov... nj odrazy na autach a mokrych cestach su. v podstate to ani nemozem nastavit...

jop a skusal som dat naspät na 4-4-4-12.. ci je to naozaj tym.. musel som skusit... a jo je.. hra ide biedne.. :( nechapem naozaj cim to je (a vlastne aku funkciu ma to posledne cislo).. no kazdopadne som rad a ak ma niekto moznost, odporucam skusit... :)

moje "SHITNE" A-Data davaju takyto brutalny performance... 800Mhz, a napätie iba 1.9V.. 8) (ani nejake Corsair toto nezvladnu hihi :P ) no aspon take prilepsenie k tomu, ze nemozem dat cpu stabilne na 3.4Ghz :P inak hra ide lepsie teraz ako ked som mal cpu na 3.2Ghz.. na 3.4 to bolo porovnatelne s terajsim vysledkom.. :)
Voltaz CPU 1.3125V... vsetko je stabilne.. testoval som 3x 3hodiny v prime95 kazdy jeden test 3 hod :P

poprosim este niekoho, kto ma moznost skusit toto casovanie, ci je to naozaj tymto, co hra potrebuje najviac.. zda sa mi to absurdne
GL :wink:
Prílohy
Schránka01.jpg
nepadlo pod 58
nepadlo pod 58
gtaiv 2009-01-29 01-09-24-53.jpg
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Šu-Do. môžeš sem postnúť tú stránku?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

lekoklatik napísal:Šu-Do. môžeš sem postnúť tú stránku?
neviem ci sme si rozumeli.. myslel som konkretne ako dosiahnut na mojej doske co najnizsiu voltaz na Q6600 :)
http://www.overclock.net/intel-cpus/449 ... 3l-re.html
http://forums.tweaktown.com/f69/ud3p-q6 ... ndex2.html

http://forums.tweaktown.com/f69/overclo ... s3l-28886/
GheTTo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GheTTo »

dpc bojim sa ze ked to budem OC tak odje*em volaco...na E6400 to chcem dat tak cca na 3ghz...ak sa podari z basic 2.13ghz... len problem je asi f tom ze mam dost na () ramky,ktore mi zevraj brzia cely pc....

potom to +2 je ze 2x take rovnake...dokopi su 4
Prílohy
afasf.JPG
Napísať odpoveď