Pomsta, odplata
Pomsta, odplata
Suhlasite s porekadlom: oko za oko, zub za zub?
Viete v zivote aj prepacit? Alebo to robite neradi?
Konkretne: neveru, ohovaranie, kradez, fyzicke napadnutie, vysmievanie sa atd.?
Re: Pomsta, odplata
Nie. A len tak mimochodom Les odpúšťam ti. Kašlem na to každý má svoj názor. Mažem ťa z ignore listu.Les napísal:Suhlasite s porekadlom: oko za oko, zub za zub?
-
aquafresh1
Star
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Je to zakon zo starej zmluvy a bol trochen zmeneny NOVYM zakonom. Povodny sa nachadza v Exodus [21,24] "oko za oko, zub za zub, ruku za ruku, nohu za nohu". V tej dobe ece ficala krvna pomsta, bo ludia inac nevedeli [a nemohli]. Lenze potom sa stalo daco zlomove,ze? a uz to bolo: Ak ťa niekto udrie po pravom líci, nadstav mu aj druhé.Les napísal:Suhlasite s porekadlom: oko za oko, zub za zub?
-
macomacaty
Amateur
-
Syan Hrenky
Medium Expert
-
mastermind
VIP
zabil by si? no nepoznam ta sice ale dovolim si povedat ze keby si mal zabit tak by si bol pokakany...ob3l1x napísal:ak by niekto ublizil niekomu koho mam rad tak by som ho asi zabil.
tak isto kebyze vidim ako niekto silnejsi ublizuje niekomu slabsiemu nezdrzim sa.
co sa tyka otazky, neriadim sa tym. odpustim ale nezabudnem. cloveku ktory ta sklame raz sa uz neda 100% doverovat.
Ja dokazem odpustit, a velmi lahko, neviem sa na niekoho dlho hnevat.
Ale nedavno sa stala strasne neprijemna vec (nebudem to rozpitvavat) ze "niekto" odpadol a sanitka prisla az o hodinu ako ju zavolali a ten "niekto" zomrel. Teda ak od toho zavisi ludsky zivot, tak by som dokazal tu sanitku aj so sanitkarom poliat benzinom a zapalit.
Ale nedavno sa stala strasne neprijemna vec (nebudem to rozpitvavat) ze "niekto" odpadol a sanitka prisla az o hodinu ako ju zavolali a ten "niekto" zomrel. Teda ak od toho zavisi ludsky zivot, tak by som dokazal tu sanitku aj so sanitkarom poliat benzinom a zapalit.
ver tomu ze keby niekto ublizil niekomu na kom mi zalezi tak by som sa neovladol ...mastermind napísal: zabil by si? no nepoznam ta sice ale dovolim si povedat ze keby si mal zabit tak by si bol pokakany...
co sa tyka otazky, neriadim sa tym. odpustim ale nezabudnem. cloveku ktory ta sklame raz sa uz neda 100% doverovat.
-
Traktorista
Guru
s "porekadlom" nesuhlasim,...Les napísal:Suhlasite s porekadlom: oko za oko, zub za zub?
nevera-neodpustim
ohovaranie-odpustim
kradez-zalezi kdo a ako,... napr okradanie statu neodpustim, ale ked niekdo kradne z hladu samozrejme to meni pohlad na vec
napadnutie-zalezi dovod preco napadol,...
vysmievanie-odpustim,...
a ako uz bolo pisane ODPUSTIM, ALE NEZABUDNEM!!!
zase to neberte tak ze ked niekto povie nejaku nadavku na niekoho koho mam rad tak ho okamzite pojdem zabitslide napísal:ked ide o nejake blbost tak to nie ale vazna vec tak to by som vrazdil
ako hovorili ostatni
ja som to myslel tak ze by som dokazal aj zabit keby niekto zavazne ublizil niekomu koho mam rad napr. znasilnenie, vrazda, zavazne ublizenie na zdravi... atd
-
slide
Star
saq aj ja som to tak myslelob3l1x napísal: zase to neberte tak ze ked niekto povie nejaku nadavku na niekoho koho mam rad tak ho okamzite pojdem zabit![]()
ja som to myslel tak ze by som dokazal aj zabit keby niekto zavazne ublizil niekomu koho mam rad napr. znasilnenie, vrazda, zavazne ublizenie na zdravi... atd