Zmena MAC adresy notebooku

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zmena MAC adresy notebooku

Príspevok od používateľa Pilifo »

Kamoš ma požiadal, či by som mu nemohol spojazdniť internet aj na jeho notebooku, nakoľko má rovnaký internet ako ja a chcel by ho mať zavedený nielen na desktope, ale aj na notebooku. Keďže provider nepovoľuje pripojenie viac ako 1 počítača na 1 internetové pripojenie, tak som to riešil (aj u seba) zmenou MAC adresy notebooku na rovnakú ako má desktop. Doma som všetko rozbehal, ale na kamošovom notebooku sa mi vôbec nedarilo zmeniť MAC adresu - robil som to cez Amac Adress Change. Zdalo sa mi tiež čudné, že v notebooku mal vytvorené pripojenie, ktoré vôbec nereagovalo na to, či je kábel zapichnutý alebo nie, proste stále to ukazovalo, že je pripojenie aktívne. Skúšal som tam aj nahodiť sieťové ovládače, ale nepomohlo. Dokonca som cez príkazový riadok ani nevedel zistiť nastavenia IP a MAC adresy. Po zadaní príkazu "ipconfig /all" mi to akurát vyhodilo "Windows IP Configuration".

Nevedel by niekto poradiť, v čom môže byť chyba?
e-comp
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa e-comp »

nieco podobne sa mi raz stalo
skus v cmd zadat prikaz ipconfig /? a nasledne podla ponuky skus dat renew myslim
ked nepomoze skus nejaky iny prikaz
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

* Ešte raz si dobre pozri aké pripojenie si vôbec nastavoval
* Aktualizuj ovládače ak nejaké novšie máš
* Zmenu MAC skús cez TMAC [Technitium MAC Address Changer ]
* Čo takto si kúpiť router a nakopírovať tam MAC adresu PC a nastaviť na pevno IP, ktoré sú ti priradené aj teraz na PC a môžeš si napojiť čo chceš?!
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nevedeli by ste mi ešte vysvetliť, prečo notebook vôbec nereagoval na zapichnutý/odpojený kábel od internetu? Stále to ukazovalo, že je pripojenie aktívne, ale pritom bol kábel odpojený a pri podrobných nastaveniach cez Support/Details to neukazovalo žiadne IP, DNS a pod. Proste tam bola iba prázdne miesto namiesto týchto údajov.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Pilifo napísal:Nevedeli by ste mi ešte vysvetliť, prečo notebook vôbec nereagoval na zapichnutý/odpojený kábel od internetu? Stále to ukazovalo, že je pripojenie aktívne, ale pritom bol kábel odpojený a pri podrobných nastaveniach cez Support/Details to neukazovalo žiadne IP, DNS a pod. Proste tam bola iba prázdne miesto namiesto týchto údajov.
Určite nastavuješ ethernetové pripojenie? Neklikáš na nejaké hamachi a pod.?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

FABi2 napísal:Určite nastavuješ ethernetové pripojenie? Neklikáš na nejaké hamachi a pod.?
Určite nie, pretože je to jediné pripojenie, ktoré tam je, takže nič iné to nemôže byť.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Pilifo napísal:Určite nie, pretože je to jediné pripojenie, ktoré tam je, takže nič iné to nemôže byť.
A aký má názov to pripojenie? Aký sietový adaptér máš?
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

omg prečo tu niesu screeny?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vladino001 napísal:omg prečo tu niesu screeny?
Nie sú tu screeny preto, lebo som to nerobil na svojom notebooku, ale na kamošovom. Keby si si prečítal celú tému, tak by si vedel, o čom som písal.

FABi2 : Neviem presne, ale určite nemalo názov Local Area Connection.
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

Pilifo napísal:Nie sú tu screeny preto, lebo som to nerobil na svojom notebooku, ale na kamošovom. Keby si si prečítal celú tému, tak by si vedel, o čom som písal.
pokial viem čital som ale nechapem prečo tie screeny aj tak niesu čo nedokažeš na inom pc spraviť screen okrem svojho či čo?
btw: inak tvoj popis je necely preto by to chcelo screen lebo ako vidiš niektory ti ani neveria či si na správnej sieti :P

o aky OS sa jedna?
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Pilifo > Choď k tomu notebooku a pozri si čo nastavuješ. Ja mám taký tušák, že ten chalan má sieťovku buď zakázanú alebo ani nenainštalovanú a ty nastavuješ len nejaký emulátor sieťový alebo nejaké iné „pripojenie“.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

FABi2 napísal:Pilifo > Choď k tomu notebooku a pozri si čo nastavuješ. Ja mám taký tušák, že ten chalan má sieťovku buď zakázanú alebo ani nenainštalovanú a ty nastavuješ len nejaký emulátor sieťový alebo nejaké iné „pripojenie“.
Tak toto bude asi najpravdepodobnejšia príčina všetkých problémov, ale neviem, ako by som tú sieťovku mal povoliť alebo nainštalovať (keďže nepomohla ani inštalácia sieťových ovládačov) :roll:
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Pilifo > Nemáš sieťovku zakázanú v BIOS-e? Máš notebook či PC? Ak PC a máš PCI sieťovku je dobre zastrčená? Skús ísť od základov a nájdeš chybu. A najmú neprehliadaj "detaily".
Napísať odpoveď