byt pozorny a snazit sa tomu pochopit21tomy21 napísal:mi práve máme C v škole ale vôbec tomu nerozumiem čo mám robiť aby som tomu pochopil ????
C# - zaklady
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
Re: all
hmm, neviem, ak som to pochopil spravne tak mne to fici. Lenze metodu pricitaj som nastavil na public. Definiciu premenne Form2 frm som dal na zaciatok kodu (kde su definicie Label, TextBox, Button, ....) a nastavil som ju na null.rackom napísal:Need help zas
Mam 2formy Form1 a Form2. Vo Form1 mam tlacitko a textbox, v druhom mam label a progressbar. Chcem aby po kliku na tlacidlo vo Form1 sa mi progressbar posunul (zmenila sa jeho value) a label dostal text z textboxu. Ako to urobit?
Pokusal som sa cez public function vo Form2 a volal som ju z Form1 ale aj ked to cele prebehlo (co som si odkrokoval) tak sa nic nestalo. Form 2 otvaram takto:
Form2 frm = new Form2();
frm.Show();
frm.pricitaj(5, "aaa");
a vo From2 mi metoda pricitaj vyzera takto:
private void pricitaj(int cislo, string slovo)
{
progressBar1.Value += cislo;
label1.Text = slovo;
}
Kde je problem?
Do tlacidla, ktore vyvolava druhy formular (frm) som dal takyto kod:
Kód: Vybrať všetko
if (frm == null)
{
frm = new Form2();
frm.Show();
}
frm.pricitaj(10, "test");
Pokial som pochopil, tak tebe sa stale vytvarala nova premenna frm typu Form2, takze vlastne sa ti nemohol progressbar posunut.... Neviem, skus a napis ako si dopadol, mozno som nieco nepochopil...
mam este dotaz ... chcem nainstalovat pri setupe mojho projektu prerequisites ale tak aby uzivatel o tom nevedel a nemohol dat ze ich nechce instalovat (silent install) ... viem ako ich pridaj aj vsetko ale nikde neviem najst ako ich nainstalovat potichu ... aby ani nezobrazilo ze ich instaluje ... len nech je priebeh instalacie ako takej ....
//autoeditácia príspevku ( 28 Jan 2009, 22:16 )
zas mam iny problem, mam 2 identicke databazy mdb, rovnaka struktura - dajme tomu 5 - tabuliek ... potrebujem z 3 z tychto tabuliek presackovat vsetky data do druhej za pomoci C# ... skusal som rozne SQL comandy ale nechce sa mi robit select kazdeho pola a v cykle to zapisovat ... skusal som to aj do datasetu nacitat ale nevedel som to ulozit do druhej databazy. dik za odpoved
//autoeditácia príspevku ( 28 Jan 2009, 22:16 )
zas mam iny problem, mam 2 identicke databazy mdb, rovnaka struktura - dajme tomu 5 - tabuliek ... potrebujem z 3 z tychto tabuliek presackovat vsetky data do druhej za pomoci C# ... skusal som rozne SQL comandy ale nechce sa mi robit select kazdeho pola a v cykle to zapisovat ... skusal som to aj do datasetu nacitat ale nevedel som to ulozit do druhej databazy. dik za odpoved