Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ano, v tomto mas pravdu, zohnat si travu dnes dokaze kazdy, ved uz na zakladke je vzdy v nejakej triede cavo co to dokaze vybavitaxXis napísal:alkohol sa da tiez doma lahko vyrobit a kolko na nom stat zaraba
a keby bola legalna nemyslim si, ze by to nejako extra zvysilo (ak vobec) pocet ludi, ktori ju doma pestuju
pozri sa na to takto: ak dnes niekto chce travu tak nema vobec ziaden problem si ju zohnat, keby boli nejake cofeeshopy tak by sa kupovala aj tam. z tohto hladiska by to bolo pre stat urcite prospesne
Ale zas vypalit doma alkohol je vacsi problem ako pestovat travu.....napriklad v BA moc ludi naokoli nepoznam co palia alkac, ale zato travu pestuju hojne.
-
zvonenie33
Light Professional
Aby sme si to vyjasnili. Nemyslim si ze je fajcenie marihuany blbost viac ako pitie alkoholu. Myslim si ze ludi, hlavne mladsich, z velkej casti na marihuane laka to ze je zakazana. To ze represia je ovela neucinnejsia ako prevencia je jasne prekazatelne ked si len napriklad zoberies krajiny ktore uplatnuju americku vojnu proti drogam a krajiny s liberalnejsim pristupom (Cechy, Svajciarsko, Holandsko). Preto ovela ucinnejsie riesenie ako tvrdo drogy zakazovat a zatykat za ne ludi je hlavne tie maksie ciastocne dekriminalizovat a naucit ludi rozlisovat ktore su dobre a zle. Nas zakon nerobi velky rozdiel medzi marihuanou a pervitinom, ale ich skodlivost je uplne niekde inde. Na priklade z Holandska jasne vidime ze "legalizacia" marihuany dlhodobo znizuje pocet ludi zavislych na tvrdych drogach a pocet ludi fajciacich marihuanu taktiez klesa. Naviac zlegalizovanie, alebo kontrolovanie predaja marihuany moze priniest celkom zaujimave zisky statu, ako aj rozvoju cestovneho ruchu (vid holandske coffeshopy)begbeee napísal:No vsak sa mozme od nich poucit a neucit sa na vlastnych chybach![]()
Legalizaciu marihuany ako vyvojovu fazu mozme preskocit
Teraz vážne.zvonenie33 napísal:Aby sme si to vyjasnili...
Som proti legalizacii. Marihuana je droga - pri dlhodobom uzivani vypatláva mozog rovnako ako heroín, ale tiež ako alkohol napríklad. Jediný rozdiel je, že u alkoholu alebo tráve to trvá dosť dlhšie ako pri "tvrdých" drogách.
Na druhej strane sa mi nepáči, keď sa jeden joint nájdený u 19 ročného týpka posudzuje rovnako, ako by mu našli 2 gramy heráku.
Ale určite by som tam istú mieru represie ponechal.
Toť môj názor.
A holandsko má istý systém, ale rozhodne by som nenapísal, že je tam tráva legálna. (nenáražam na teba, ty si to dal do úvodzoviek, čiže zrejme vieš o čom hovorím. Ale oháňa sa tým už každý a málokto vie celú pravdu.)
-
zvonenie33
Light Professional
nechapem načo je nato zakaz ked niekto kce huliť tak huli ked niekto kce fetovať tak fetuje .................berem heroin cocain a ine nech je zakazane ale ked je povolene pitie alkoholu ktorý je taky isty ako marihuana ...tak prečo nepovoliť obidve alebo zakať obidve podla mna je omnoho horšie fajčenie cigariet ako marihuana
//autoeditácia príspevku ( 28 Jan 2009, 16:34 )
nechapem načo je nato zakaz ked niekto kce huliť tak huli ked niekto kce fetovať tak fetuje .................berem heroin cocain a ine nech je zakazane ale ked je povolene pitie alkoholu ktorý je taky isty ako marihuana ...tak prečo nepovoliť obidve alebo zakať obidve podla mna je omnoho horšie fajčenie cigariet ako marihuana
//autoeditácia príspevku ( 28 Jan 2009, 16:34 )
To preto lebo proti tomu su prakticky nulove opatrenia. Tento tzv zakaz uzivania marihuany atd je len na oko hrana fraska. Ked budu tvrdsie opatrenia tak budu menej zhulenych ludi.pozri sa na to takto: ak dnes niekto chce travu tak nema vobec ziaden problem si ju zohnat
Laka ich to preto lebo je to cool a in. Pre mna cool a in znamena zkazeny clovek tymto systemom.zvonenie33 napísal:Myslim si ze ludi, hlavne mladsich, z velkej casti na marihuane laka to ze je zakazana.
-
zvonenie33
Light Professional
ty si asi moj prispevok necital ze? Nikto kto realne zhodnoti situaciu napr. v amerike a holandsku nemoze povedat ze represia znizi mieru fajcenia marihuany.kali520 napísal:To preto lebo proti tomu su prakticky nulove opatrenia. Tento tzv zakaz uzivania marihuany atd je len na oko hrana fraska. Ked budu tvrdsie opatrenia tak budu menej zhulenych ludi.
-
zvonenie33
Light Professional
Samozrejme u vrazd sa to dokazat neda, lebo neexistuju 2 podobne zeme kde by boli vrazdy legalne v jednej a nelegalne v druhej. U uzivania drog sa to ale dokazat da.begbeee napísal:Zrušme tresty za vraždy, reálne nikto nedokáže, že represia vedie k zníženiu počtu vrážd.
http://allodium.cz/clients/legalizace.cz/?p=149
-
zvonenie33
Light Professional
Ty hulis preto lebo je to zakazane?zvonenie33 napísal:Lebo nikto nevrazdi preto zeby to bolo zakazane. ALe pri marihuane je to inak.
Ty si tiez asi poriadne necital moj prispevok.zvonenie33 napísal:ty si asi moj prispevok necital ze? Nikto kto realne zhodnoti situaciu napr. v amerike a holandsku nemoze povedat ze represia znizi mieru fajcenia marihuany.
Len tak pre zaujimavost: Zřícený letoun CIA měl na palubě 4 tuny kokainu
Takze toto tvoje porovnavanie je nula bodov
-
zvonenie33
Light Professional
A ty pijes preto lebo je to cool a in? Pre teba je pitie alkoholu kulturna tradicia, ale vatcsina ludi to robi lebo je to cool a in. To ze ja nehulim preto lebo je to zakazane, este neznamena ze to nerobi vatcsina. Ked si precitas prispevky v celej tejto teme tak sa pomerne casto opakuje nazor ze prave ta nelegalnost je velkym lakadlom. A povies mi prosim co maju 4 tony kokainu s mojim nazorom?kali520 napísal:Ty hulis preto lebo je to zakazane?
Ty nikdy neuznas nazor, ze postaviť marihuanu mimo zákon je správne. Máš na to právo.
Ja dúfam, že sa toho nikdy nedožijem.
Na druhej strane, ale som aspoň schopný ustúpiť v bode, keď "jeden joint" nebude posudzovaná ako skladačka heráku, pri prvom prečine. Čiže niečo, čo sa nazýva "dekriminalizácia" aj keď to slovo je taký mačkopes.
Ja dúfam, že sa toho nikdy nedožijem.
Na druhej strane, ale som aspoň schopný ustúpiť v bode, keď "jeden joint" nebude posudzovaná ako skladačka heráku, pri prvom prečine. Čiže niečo, čo sa nazýva "dekriminalizácia" aj keď to slovo je taký mačkopes.