clo-obchodovanie

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
DiBi
Light Star
Light Star

clo-obchodovanie

Príspevok od používateľa DiBi »

Bolo tu uz viac veci ohladom cla, ale vsetko to bolo pri dovoze tovaru pre vlastnu spotrebu. to aj viem ake tam su obmedzenia.

Co som vsak nikde nenasiel tak je colne obmedzenie pri dovoze tovaru pouziteho na obchodovanie - predaj . Teda ake su sadzby, kolko sa plati pri objednani vacsieho mnozstva tovaru ( z Japonska) , ktory chcem brat ako obchodnik a predavat ho dalej.

Dakujem kazdemu komu sa podari najst k tomu nieco presnejsie ako je 894 stranovi zakon kde sa tazko da nieco najst. :?
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Pozri si TARIC.. tam si nájdi svoje výrobky, ktoré chceš dovážať a pri nich máš napísané všetky možné obmedzenia a možné úľavy.. vo všeobecnosti je jedno, za akým účelom dovážaš tovar.. či pre vlastnú spotrebu alebo následný predaj, mal by si stále platiť to isté clo v takej istej výške.. (ak TARIC neuvádza výnimky)
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dd ... ap?Lang=SK
DiBi
Light Star
Light Star

ten odkaz poznam, vcera som s tym pracoval, len akosi som z toho nic konkretneho nezistil. stale mi tam hadzalo vyvoz alebo nieco take

//autoeditácia príspevku ( 31 Jan 2009, 10:45 )
pise mi tam ked dam tovar ze ziadne obmedzenia, len ci tomu verit. lebo napr. viem ze ked dany tovar objednam na vlastnu spotrebu tak clo platim az ked prekrocim 300€. to hovorim zo skusenosti.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

keby že už tak je to od limitu 150, ak si PO tak platíš celú sumu, avšak rozlišuj clo a dph.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak si si nie istý, choď sa opýtať na najbližšiu colnú správu.. alebo na najbližšie miesto, kde sa tieto prípady riešia.. ..a nespoliehať sa na rady nás detí.. alebo ísť na serióznejšie dospelácke fórum, napr. porada.sk

;)
DiBi
Light Star
Light Star

asi to bude rozumnejsie :)
Napísať odpoveď