Ukončiť alebo pokračovať ? to je tá otázka

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
xLuigix
Novice
Novice

Ukončiť alebo pokračovať ? to je tá otázka

Príspevok od používateľa xLuigix »

Ahojte, pridávam problém, ktorého obdoby tú už boli riešené nespočetne xx krát, lenže ja by som rád vedel váš názor priamo na môj prípad, v skratke:
ja 22, ona 20 sme spolu teraz 3 rok a z mojej strany to viacmenej opadlo. Viem, že po dlhšej dobe sa to vo vzťahu stáva, že to prejde do takej hladiny, len u mňa to je v období nášho vzťahu už asi 2/3 krát. Predtým som to prekonal, resetoval, refreshoval a dalo sa. Len momentálne nevím, či to má význam keď sa mi to "váhanie" vracia. Vzťah je okej, nikto nikoho nepodvádza (aspoň dúfam:)), občas sa na niečom pochytíme proste klasický vzťah. Ona mi stále hovorí, že ma ľúbi (teraz budem hnusný ja viem ale úprimný) len ja jej to neviem tak úprimne a od srdca povedať, niekedy som radšej keď s ňou nie som, nemám potrebu s ňou byť, radšej sa venujem práci alebo niečomu inému. Keď sme napr na nete tak normálka popíšem vtedy je to okej, lenže už keď som s ňou tak je to s radosťou z mojej strany bieda. Ona mi už hádže predstavy bytia spolu navždy, bývania spolu, odsťahovania sa spolu a tak, len ja akosi v nezdieľam ten istý pohľad. Viem že už mám viacej rokov, človek by aj mal vedieť kade kam sa pohnúť ale občas to nejde. Viem že mi tu viacerí budete možno písať sa uvedomiť ći ju ľúbim, či iba kamoš, alebo že tri roky zahodiť len tak nie je dobre všetko súhlasím má to svoju váhu ale zas ja prihodím, že nemyslím že mám zas až taký vek aby som ostával do "konca života" s ňou, len zas netvrdím že v niektorých prípadoch to nie je možné, takým rešpet. Tak zatiaľ asi toĺko, v skratke to nebolo :) sorry, hodťe nejaké názory a skúsnosti, dáme debatu, čus:)
draco
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa draco »

podla mna je to klasicky pripad ked cloveka vztah doslova znudi, toho sa bojim aj ja a mohla by pomoct zmena, skus s nou robievat veci co ste nerobili dovtedy, toto sa stava vacsinou vtedy ak je vo vztahu monotonnost kazdodenna, netreba to vzdavat hned, skus zmenit styl zivota, co ja viem viac zacnite spolu sportovat abo ak ste nechodili von do prirody tak to abo bar a tak...
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

Nieco podobne sa stalo aj mne. Vtedy som zahodil 7 rokov, dost to bolelo ale nikdy som to neolutoval. Ak mas pocit ze to nikam nespeje tak to radsej ukonci. Skor rozmyslaj co zapricinilo to ochladenie vztahu a skus sa s toho poucit.
sola
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sola »

no neviem, mne to vyznelo tak ze z tvojej strany ste uz len kamarati a rad by si vyskusal nieco nove, teda niekoho noveho a ak to tak je, potom nema cenu to silit, aj ked 3 roky su 3 roky, ked to tak pojde dalej budu to nielen 3 "premrhane" roky ale aj 5
ale mozno ta len odpudzuju tie jej predstavy o vasej spolocnej buducnosti....
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Radsej premrhat 3 roky ako dalsie 2 ostavat vo vztahu nasilu a potom zistit ze si premrhal 5.

To, ze jej nevies od srdca povedat ze ju lubis neznamena ze ju nelubis, mozno si len taky typ ze to nevies povedat, ale to uz musis vediet ty.

Summa summarum - zrataj si ci ju mas rad - ako kamaratku alebo ako priatelku - a ci ti stoji za to, skusit to este refreshnut. Ak nie, radsej sa s nou rozid. Nebude to lahke pre nu ani pre teba, ale je to lepsie ako keby si mal nasilu drzat vztah v agonii.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

myslim,ze aj ked to bude kua tazke tak by si sa s nou mal o tom narovinu porozpravat a mali by ste k zaveru dojst spolu.... bude to lepsie ako iba rozchod a ona nebude ani poriadne vediet preco.... a tym,ze si to vykecate tak sa mozu stat 3 veci - 1) rozidete sa
2) ak ta vazne lubi tak spravi preto aby bol vas vztah lepsi a aby si ju opat lubil
3) pojde ten vztah do este vacsich sraciek, lebo ona bude z toho sklamana a tebe jej pride luto tak s nou budes aj nadalej len aby si ju viac nezranil....
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

stotoujem sa s myšlienkou porozmýšľať, prečo je váš vzťah monotónny, vymyslite nejakú novú spoločnú aktivitu. Skúste zaspomínať na dobu keď to bolo OK a nájsť v tom spoločnú reč.

Pokiaľ teba váš vzťah nudí, porozmýšľaj, či nie je chyba aj v tebe - do vzťahu investuješ málo energie, záujmu... môže to znieť tvrdo, no skús.

Každopádne, Good Luck
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

kamarat chodil s holkou, casom ho "onudila" ako ta tvoja, nebola v tom ta iskra, chodil von s inymi, zabaval sa aj bez nej a nevadilo mu to, no ked jej povedal ze sa chce rozist, v ten vecer isiel do mesta opit sa, samozrejme ze sa opil, no nedokazal ist s inou holkou, po hodke sameho seba presvedcania urobil len jedno, zavolal holke ze ju chce vidiet, ze mu chyba a urobil velku kravinu..

mne z toho vyplyva len jedno, to, ako velmi mas niekoho rad zistis, az ked o to prides..
len pozor, ked sa na nu vykasles, ona sa k tebe potom mozno nebude chciet vratit :smt117
xLuigix
Novice
Novice

Príspevok od používateľa xLuigix »

v podstate má každý z vás určitú pravdu. aj s tým že to upaadlo do stereotypu, to už sme raz spoločne riešili a vtedy sme to akosi zažehnali,
aj sola má pravdu asi s tým, že chcem skúsiť niečo nové,

stoporko má pravdu s tým, že vkladám málo do vzťahu to si priznám pretože môj pocit je že nemám akosi chcenie do toho ešte niečo vkladať.

s tým, žeby som jej nevedel povedať že ju ľúbim nemyslím, že s tým mám problém som nemal predtým vôbec, dokonca som na zaačiatku vzťahu bol ja ten prvý čo to povedal:)
draco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa draco »

je jedna veka pravda ze najviac utuzuje vztah nejaka nebezpecna krizova situacia, ked sa obaja bojite, skus s nou skocit s padakom abo daco podobne :-D mozno to pomoze alebo nejaky dlhy viacdnovy vylet do prirody co najdalej od ludi :P
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

- máš problém povedať jej, že ju ľúbiš...
- nemyslíš si, že máš vek na to, aby si s ňou zostal do konca života...
- máš chuť ešte niečo vyskúšať...
- máš problém s predstavou spoločného bývania....
- nie si si istý, či chceš ešte do vzťahu investovať nejakú energiu...

... no čo ja viem... nevyzerá to len na stereotyp vo vzťahu... ja osobne by som asi na tvojom mieste takýto vzťah ukončila... keby mi kamarátka povedala, že jej priateľ takto uvažuje, asi by som jej radila, nech zoberie nohy na plecia a utečie z takého to vzťahu... lepšie je ísť vlastnou cestou už teraz ako keď sa necháš na niečo presvedčiť a budete mať spoločné bývanie, majetok a nebodaj aj mimi... no ty vieš najlepšie ako ti na vašom vzťahu záleží a či sa oplatí ešte bojovať (ale nie nasilu presviedčať o niečom sám seba)
Haslerka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Haslerka »

Je ti s nou dobre,uz nepoznas(zabudol si ake to je) trapenie tak nevidis to dobre, si zvyknuty na prisun lasky,dotykov, sexu..jednoducho to co si si prial mat na zaciatku vztahu si dostal a dostavas a to pre teba zovsednelo... ja radim dat si PAUZU, i ked to milujuca partnerka tazko pochopi (vlastna skusenost) ale tebe sa to vyjasni v hlave, a prides na to ako ti s nou ozaj bolo dobre len ty si "zabudol" alebo naopak,ze jedoducho to s nou dalej nepojde...

a ps: spomen si ake to bolo na zaciatku, preco si zacal chodit prave s nou
Pantinela
Star
Star

Haslerka napísal:... ja radim dat si PAUZU, i ked to milujuca partnerka tazko pochopi (vlastna skusenost) ale tebe sa to vyjasni v hlave, a prides na to ako ti s nou ozaj bolo dobre len ty si "zabudol" alebo naopak,ze jedoducho to s nou dalej nepojde...
PAUZA??? to ako sa vysvetľuje takýto termín vo vzťahu? :o
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

Pantinela napísal:PAUZA??? to ako sa vysvetľuje takýto termín vo vzťahu? :o
povacsine ako rozchod....
Haslerka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Haslerka »

Pantinela napísal:PAUZA??? to ako sa vysvetľuje takýto termín vo vzťahu? :o
neviem ci to pochopis ked si to nezazila(kedze nechapes) tak to skusim: ze dat si od toho vztahu pauzu, byt volny a zaroven nehladat nikoho druheho, vyvetrat si hlavu byt SAM bez nikoho ... to je pauza, ked nevies "kam z konope" nevies ci zrusit ci zostat... lepsie?

/edit: ako povedal Maki povacsine bohuzial ako rozchod (v mojom pripade to vztah naopak posilnilo)
21rOBO21
Star
Star

Príspevok od používateľa 21rOBO21 »

súhlasím s Hašlerkou,podla mna by ste si maly dať pauzu,ale len takú "oddýchnuť si od seba" proste nedávať si program podla toho druhého,ale prísť na iné myšlienky a urovnať si to v hlave,svoje priority atd.....
:)
Pantinela
Star
Star

Haslerka napísal:neviem ci to pochopis ked si to nezazila(kedze nechapes) tak to skusim: ze dat si od toho vztahu pauzu, byt volny a zaroven nehladat nikoho druheho, vyvetrat si hlavu byt SAM bez nikoho ... to je pauza, ked nevies "kam z konope" nevies ci zrusit ci zostat... lepsie?
neboj sa, dokážem pochopiť :roll: len som už počula jedno "mužské" vysvetlenie PAUZY vo vzťahu, tak som zostala zhrozená, že by toto dokázala žena niekomu poradiť. Ale ako si mi ozrejmila, tak vaše názory na pauzu vo vzťahu sa diametrálne líšia :)
Grosay
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grosay »

Kolky je to tvoj vztah? Necital som predoslu diskusiu, bo na to nemam naladu a ani triezve zmyslanie ;) Mozno je to tym, ze si si vedomy toho, ze si nevyskusal este dostatok dievcat. Co chces, aby sme ti povedali.... Necitis to tak, ako ona.... Pokial si nevies predstavit spolocny zivot s nou, tak je to jasna vec - nie je ta prava pre teba. Tym padom ide o to, ako jej to das najavo.
Smith
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smith »

v tvojom probleme som sa nasiel ja, az na to ze v mensich cislach.. v tom case ja 19 ona cerstvo 17, chodili sme spolu nieco vyse pol roka avsak po piatich mesiacoch dako laska opadla a dalsi mesiac to uz slo len tak zotrvacnostou. Koncu sa uz nedalo zabranit.. ked to proste tak necitis, vzdaj to. Povedz jej uprimne co citis a co nie, ci chces alebo nechces velmi ju zranis na to sa priprav, bude ta nenavidiet, no ako napisal Fabo, radsej premarnit tri roky, ako rokov 5.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

Fabo napísal:To, ze jej nevies od srdca povedat ze ju lubis neznamena ze ju nelubis, ....
jj presne tak.. ja som nad týmto uvažoval už dlhšie a vieš na čo som prišiel? doteraz som to povedal viacerým holkám a vždy to bolo (dobre tak nie vždy - ale teraz hovorím o tých čo to tak bolo)zo srdca..no a teraz mám priateľku s ktorou si viem predstaviť (dokonca aj predstavujem) spoločnú budúcnosť.. ale ked jej vravím ľúbim ťa nemám ten pocit ako pred tým.. paradoxom je že tie holky som "ľúbil" resp som si iba myslel že ich ľúbim a boli to len vzťahy no proste decké... ja to vidím tak že som dospel a vzťahy už beriem trochu inak..

to xLuigix:
a preto si myslím že by neuškodilo aby si sadol a pouvažoval nad tým čí to nebude len krok v pred v tvojom vývoji.... či si už nedospel na inú úroveň chápania vzťahov ale ešte nie si v podstate na to pripravený a preto sa ti to vidí čudné..
neviem na teba to možno sedieť nebude ja som len proste prišiel na toto pri sebe
Napísať odpoveď