Kupa basgitary

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Kupa basgitary

Príspevok od používateľa pershing »

Zdravim, chcel by som sa poradit ohladom basy, ktoru si planujem kupit v priebehu 2ch mesiacov, mala by to byt basa pre mna - zaciatocnika na base, na gitare hrat viem[daco, nesom uplny loser], nemalo by to byt nejake smetie, tak isto nechcem ani ibanezku za 23 baby :) zhanam niekoho kto sa v tom vyzna a vedel by helfnut s parametrami a pod...thx, ps, planujem snou chodit aj do hudobnej skoly :P
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Najlepsia basa pre zaciatocnikov je podla mna tato:

Kód: Vybrať všetko

http://www.muziker.sk/Default.aspx?Yamaha-RBX270-BL&nid=20016&nparams=kod_id;4241
Viac dat za basu ktoru o par rokov vymenis sa neoplati a tato je jednoznacne najlepsia v tej cenovej kategorii.

PS: Zda sa mi ze je zla kategoria
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

http://www.muziker.sk/Default.aspx?Yama ... od_id;4251

túto mam aj ja a som nadmieru spokojný to je taká zlatá stredná cesta ... :wink: vlastnosti ma dobre ... a naucis sa ...

noo to je vlastne ta ista ujo marky ako moja len je cierna .... medzi tymi dvoma som uvazoval ale nakoniec som zobral cervenu ...
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Ale daj si pozor co chces hrat.
Lebo na hudobnej skole Ta budu ucit hrat na basu prstami, na tejto Ti to pojde trocha tazsie pretoze ma nizsie struny a pry hre s prstami tam byva rezonancia s prazcami.
Ale na hru s brnkatkom je pre zaciatocnika perfektna!
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

No, nevidim na tu basu do detailov, ale ak ma nastavitelnu kobylku, nemal by byt problem si vysku strun nastavit podla toho ,ako sa komu paci. Ja si chcem tiez kupit basu v podobnej cenovej relacii, ale chcem zainvestvoat uz to tejto bassky...paci sa mi jej design a kombinacia snimacov...Samozrejme budem musiet niekedy skocit do BA a skusit na nej hrat :D

http://www.muziker.sk/Default.aspx?ESP% ... _id;107368
siso512
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa siso512 »

aj ked som gitarista, o base viem tiez svoje.. ja by som na tvojom mieste urcite pozrel aj bazar, kupis tam dobre veci za super cenu, a rozdiel okrem novej bude ze bude mat na laku "capky" a mozno zavity na srubkach trosku opotrebovane :) .. hlavne pozeraj po base, ktora ma 24 prazcov, slusne snimace(si myslim ze humbucker by stacil :) ) a ber nejaku tak do 200eur, ale ked mas viacej preco nie :) a hlavne neber basy znacky SX alebo Soundking, alebo Behringer aj tak si myslim ze po 2-3 rokoch budes kupovat novu, ked ta to bude stale bavit :) good luck :wink: :lol:
Shark_360
Star
Star

siso512 napísal:aj ked som gitarista, o base viem tiez svoje.. ja by som na tvojom mieste urcite pozrel aj bazar, kupis tam dobre veci za super cenu, a rozdiel okrem novej bude ze bude mat na laku "capky" a mozno zavity na srubkach trosku opotrebovane :) .. hlavne pozeraj po base, ktora ma 24 prazcov, slusne snimace(si myslim ze humbucker by stacil :) ) a ber nejaku tak do 200eur, ale ked mas viacej preco nie :) aj tak si myslim ze po 2-3 rokoch budes kupovat novu, ked ta to bude stale bavit :) good luck :wink:
Hmm...taktiez si zabudol dodat, ze by mal snimace zvazovat podla toho, aky styl hudby ide hrat a to iste aj prazce. 24 prazcov je sice mat dobre kvoli tomu, ze su toniny blizsie pri sebe, ale ja preferujem 20 prazcove...dlhsi krk, viac miesta pre prst na prazci...Taktiez by si sa mal pozriet ,ci ti dobre sedi v ruke...Co sa tyka basgitar z bazaru, urcite nepozeraj Jolany... som voci nim skepticky, predsa len to je zancka este z dob Ceskoslovenska... Co sa tyka snimacov Humbucker, tie maju hutnejsi zvuk a tak ,ako je to aj na gitare, da sa povedat, ze su dobre do metalu, su aktivne. Potom sa casto vyuzivaju JB, co su pasivne snimace a pocut ich v red hot chilli peppers, indie kapely atd...
pershing
Guru
Guru

jasne zabudol som dodat, styl hrania funkie, jazz, ska a pod...sem tam aj nejaky rock, dik za rady zatial,
..btw na tej yamahe sa neda nastavit vyska ci co ze s prstami rezonuje?
Shark_360
Star
Star

Asi nema nastavitelnu kobylku a ma nizko usadene struny, cize je mozne, ze budes pri hre prstami vytvarat rezonaciu strun. Mne osobne sa hra najlepsie prstami a hlavne, ked je maly dohmat, cize su struny nizko. Zatial som este tu rezonaciu nepocul, ale zase niesom este daky skiller. Hmm...tak to hravas styly, ako ja :D no, na to by som ti asi najviac odporucal tie JB snimace...Yamahy maju dobry zvuk, dalej aj Cortky su celkom fajn a skusil by som pozret aj Harley Benton, ci praobycajnu Staggu, Staggy su sice Ceske, ale maju celkom dobry zvuk a za dobry peniaz...Kazdopadne nam potom ukaz bassu, co by sa ti pacila, alebo napis tvoj financny limit a niekto ti tu uz urcite poradi...

//Pershing diky Ti za K+
pershing
Guru
Guru

tak okolo tych 200 - 270 eurov keby sa dalo, chcel by som si zohnat este nejake fajn basove kombo, asi z ebaju, pripadne ak sa daco dobre objavi / dakto poradi...
vecer popozeram este nejake fora kde to uz riesili pozriem muzikera prip daco ine a urcite sem daco pastnem
Shark_360
Star
Star

ja by som ti odporucil aj tuto basu. Hral som na nej, ma ju sused a musim povedat, ze ma dost pekny zvuk a aj dizajnovo je dobra. Ma uzky krk, cize neni problem na nej hrat aj pre "kratkoprstych" ako ja...

http://hudobne-nastroje.sk/product.php? ... ef=product

Mimochodom, dufam, ze ked raz budes slavny, dostanem aspon autogram :D:D
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

Ujo Marky napísal:Ale daj si pozor co chces hrat.
Lebo na hudobnej skole Ta budu ucit hrat na basu prstami, na tejto Ti to pojde trocha tazsie pretoze ma nizsie struny a pry hre s prstami tam byva rezonancia s prazcami.
Ale na hru s brnkatkom je pre zaciatocnika perfektna!
struny sa daju dvihnut ... :wink: aspon na mojej ano ... ja mam urobene tak ze Ecko mam nizsie ako A D a G mam tiez nizsie ... a mam to trosku vyssie
a hram aj brnkatkom aj prstami ...aj slap :D teda snazim sa to naucit :D
preferujem 24 prazcov ... a Ecko mam vacsinou podladene na Dcko ..
pershing
Guru
Guru

:D dakujem za rady, autogramy budu, snad :D slap je tazky? nieco ako barove akordy s tvrdymi strunami? :D snad zajtra uz stiham omrknut gitarky a daco tu pastnut
Shark_360
Star
Star

No, slap je tazky na naucenie, lebo je to dost zlozita technika. Udieras palcom do strun a vydava to taky by som povedal lepsejsi zvuk. Marky: Co sa tyka toho dvihania strun, ak mas pevnu kobylku, tak s nimi nepohnes, aspon tak je to na vacsine. Hmm...Persho, ukaz nam, co si vyberies. Btw: Na hudobke ani neviem ,ci sa uci bassa, tu v Martine a okoli sa bassgitara ani neuci.
pershing
Guru
Guru

no unas na sukromnej v KE mame basu
Shark_360
Star
Star

Skoda, ze byvam tak daleko :D by som chodil aj ja
Dudry
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dudry »

pozri si na nete Fender Jazz Bass, 4 alebo 5 stunová.... má ju brat a je s ňou spokojný... Stojí 500 eur (15 000sk) a kúpiš ju hocikde v Blave :)
Shark_360
Star
Star

Nevies citat??? 200 MAXIMÁLNE 300 euro. Cize si prebehol hranicu o raz tolko.
A btw: Fender sux
Dudry
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dudry »

Shark_360 napísal:Nevies citat??? 200 MAXIMÁLNE 300 euro. Cize si prebehol hranicu o raz tolko.
A btw: Fender sux
no tak dobre... ale kupis ju aj ôeacnejsie!!! :?
Shark_360
Star
Star

Ved OK...100 ludi 100 chuti...mne osobne sa Fenderky nepacia ani zvukovo, ani vyzorovo. A toboz nie Warwicky...Najkrajsie su B.C. Rich a ESP bassy...podla mna...
Napísať odpoveď