Päťdesiat nových slovenských filmov
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Päťdesiat nových slovenských filmov
Takmer päťdesiat nových slovenských filmov by malo mať premiéru do konca roka 2010.
http://www.sme.sk/c/4218532/patdesiat-n ... ilmov.html
Cele mi to pride na smiech, za posledne roky si nemozem spomenut na ziadny slovensky film, jedine tak Bathory, ktory som aj tak nevidel. Staci sa pozriet na susedov v Cechach a uspesne filmy ako napriklad Snowbordaci, Raftaci, Bobule, Vratne lahve, Karamazovi, Vaclav, Pravidla lzi, Gympl... a desiatky dalsich filmov. Co to budu za filmy, ktore chcu tocit, ci take, ktore sa budu premietat na trapnych festivaloch o ktorych vie aj tak len fansmejker kinematografie a ten film si pozrie len na festivale, pretoze do kina a na DVD sa nikdy nedostane??? Alebo nizkorozpoctove s rozpoctom par tisic korun tocene domacou kamerou??? Dakujem pekne, neprosim!!! Radsej sa budem pozerat na cesky film v ktorom budu hrat slovenski herci, hoci budu hovorit cesky, ale ak ten film stoji za to, tak preco nie?!
http://www.sme.sk/c/4218532/patdesiat-n ... ilmov.html
Cele mi to pride na smiech, za posledne roky si nemozem spomenut na ziadny slovensky film, jedine tak Bathory, ktory som aj tak nevidel. Staci sa pozriet na susedov v Cechach a uspesne filmy ako napriklad Snowbordaci, Raftaci, Bobule, Vratne lahve, Karamazovi, Vaclav, Pravidla lzi, Gympl... a desiatky dalsich filmov. Co to budu za filmy, ktore chcu tocit, ci take, ktore sa budu premietat na trapnych festivaloch o ktorych vie aj tak len fansmejker kinematografie a ten film si pozrie len na festivale, pretoze do kina a na DVD sa nikdy nedostane??? Alebo nizkorozpoctove s rozpoctom par tisic korun tocene domacou kamerou??? Dakujem pekne, neprosim!!! Radsej sa budem pozerat na cesky film v ktorom budu hrat slovenski herci, hoci budu hovorit cesky, ale ak ten film stoji za to, tak preco nie?!
-
seth82
Darca
U nas sa ani nic ine cakat neda...Fakt skoro kazda Europska krajina ma nieco vynimocne v kinematografii, ale u nas je to totalne o nicom. V tomto ohlade je aspon jedna vyhoda - hadam ma niecim v buducnosti prekvapia. Ale 50 filmov za 2 roky? To sa mi zda privela aj na taku krajinu ako je Francuzsko, u nas si mozno niekto zmylil pojmy a z tych 50tich filmov bude nakoniec 40 inscenacii natocenych kdesi v bude...
Je pravdou, ze slovenska kinematografia stoji za hovno, nic sa tu nerobi, popripade ak sa nieco urobi, stoji to za prd, lebo reziseri su velki intelektuali a tak vznikaju aj dementne filmy typu "Tango s komarmi". Jedine, co mozem povazovat za dobry film, je Pokoj v dusi. Preboha, kde su vsetci ti studenti vysokych skol muzickych umeni? Kde su kvalitni reziseri a scenaristi? Ako je mozne, ze v ČR je xy uspesnych filmov?
50 novych slovenskych filmov? Po precitani som sa celkom dobre zasmial
Jedna vec je nieco take si naplanovat, realizovat to je uz o inom... Neviem ci som jediny ktory ocakava nekonecne prekladania planovanych premier a ked sa uz nieco natoci dopadne to ako v Jakubiskovom pripade s Batorickou... Dokoncil sa jeden slovensky film a reziser ma okamzite pocit krivdy ak nieje nominovany na Oscara 
-
hojko
Site Admin
Eritrea: Akych hercov mame na Slovensku??? Beriem, ze old school ako Lasica ci Labuda su super, ale maju svoje roky a videli sme ich uz nespocetne vela krat, to iste aj Kramar. A pozerat sa na daku Studenkovu, tak to veru nemam zaujem. Chybaju nam mladi herci, ktori by dokazali prekvapit vo filme, ale nie su herci, nie su peniaze a ani namet.
-
MakeFake
Spammer
Slovaci nevedia robit dobre filmy aj ked mame kvalitnych hercov. Hlavny problem su aj peniaze.
Aj ked kopec zahranicnych autorov dokazalo s nizkonakladoveho filmu urobit hit. Napr. zo zaciatku http://www.csfd.cz/film/4707-bad-taste- ... text=45775
V strednej Europe vedia v sucastnosti filmy tocit asi len Cesi a este ma velmi prekvapil polsky film Katyn.
Zas je to mozno aj tym ,ze kym v zahranici existuju desiatkych velkych filmovych spolocnosti ,ktore maju desatrocne skusenosti na slovensku si neviem spomenut ani na jednu.
Aj ked kopec zahranicnych autorov dokazalo s nizkonakladoveho filmu urobit hit. Napr. zo zaciatku http://www.csfd.cz/film/4707-bad-taste- ... text=45775
V strednej Europe vedia v sucastnosti filmy tocit asi len Cesi a este ma velmi prekvapil polsky film Katyn.
Zas je to mozno aj tym ,ze kym v zahranici existuju desiatkych velkych filmovych spolocnosti ,ktore maju desatrocne skusenosti na slovensku si neviem spomenut ani na jednu.
-
Thrash/Death
Star
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tak to je podla mna pekny bullshit - celych 50 filmov za 2 roky ... sak by musel kazdy desiaty obcan na nejakom urcitym sposobom participovat
...
.. ja osobne sa uz nieco viac ako rok tesim na Pokoj v dusi .. ak ma tento film sklame, tak slovenskej tvorbe uz prestanem verit nadobro ...
... nato ako to tu stoji za *** ( no za rohom nie ! ), mame strasne vela hercov ... kazdy lojzo z hornej dolnej sa uz povazuje za herca a pritom by nebol dobry ani ako komparzista ...
.. ja osobne sa uz nieco viac ako rok tesim na Pokoj v dusi .. ak ma tento film sklame, tak slovenskej tvorbe uz prestanem verit nadobro ...
tak naco ich tolko je ? chamrad povalacna, ved nie kazdy ma nato aby bol herec a ked obcas vidim tych ocasov v tych slovenskych serialoch a "filmoch" tak sa mi dviha zaludok ... ked vystudujes kardiochirurgiu, a budes lava, tak tiez nebudes operovat, len preto ze si vystudovala kardiochirurgiu a teraz nemas co robitEritrea napísal:50? mohli tam dat aj nejaky zoznam ..uverim az ked uvidim...s cechmi sa teda porovnavat nemozme oni maju teraz vela skvelych filmov, ale na druhej strane si zoberte ake to musi byt pre slovenskych hercov..sak nemaju pracu..(okrem moderovania, dabingu ..atd)
Tento blog to velmi pekne vystihuje: http://lubomirnemes.blog.sme.sk/c/17904 ... ilmov.html 
To im nehrozi, oni si ziju vo svojom svete, kde po premiere pojdu na raut s nasimi celebritami a tie im filmy zhodnotia ako uzasne, ozeru sa, v Smotanke a Prominovinach sa pochvalia novymi kabelkami, sperkami, cizmickami... a pojdu spokojne spat. Nizku navstevnost kin si ospravedlnia tym, ze filmy su pre slovenskeho divaka prilis narocne a tak nabuduce natocia nieco este jednoduchsie a dopadne to este horsie. Cize sa na to cele vykaslu a budu zas robit nizkorozpoctove serialy pre televiziu Markiza.
Proste v sucasnej situacii u nas existuje velmi malo ludi, ktori by dokazali vytvorit dobry film, pretoze (spominal to aj v tom blogu) tu mame malo hercov, ktori su povazovani za dobrych a reziseri sa zrejme boja experimentovat a tak vsade hra Kramar so Studenkovou. Nadej vkladam akurat do skupiny DNA, ktora stoji za serialom Mesto tienov - oni sa nebali pouzit neznamych hercov v hlavnych ulohach a oplatilo sa im to. Filmarske postupy odkukali zo zahranicia ale to mi vobec nevadi, pretoze sa na to aspon dalo pozerat, kedze slovenske filmarske postupy stoja za ...
Problem s tymto maju aj v Cesku, kde sa sice toci viac filmov ale tiez je vela z nich velmi jednoduchych a nikto sa nepremoze k tomu, aby vytvoril nieco, co by vycnievalo z radu. Spomeniem snad film Snowboardaci (tiez nove moderne spracovanie a este nie tak sexualne zamerane ako pokracovania) a film Samotari (to malo aspon nejaku myslienku, bolo to dobre zahrane a este aj vtipne).
Proste v sucasnej situacii u nas existuje velmi malo ludi, ktori by dokazali vytvorit dobry film, pretoze (spominal to aj v tom blogu) tu mame malo hercov, ktori su povazovani za dobrych a reziseri sa zrejme boja experimentovat a tak vsade hra Kramar so Studenkovou. Nadej vkladam akurat do skupiny DNA, ktora stoji za serialom Mesto tienov - oni sa nebali pouzit neznamych hercov v hlavnych ulohach a oplatilo sa im to. Filmarske postupy odkukali zo zahranicia ale to mi vobec nevadi, pretoze sa na to aspon dalo pozerat, kedze slovenske filmarske postupy stoja za ...
Problem s tymto maju aj v Cesku, kde sa sice toci viac filmov ale tiez je vela z nich velmi jednoduchych a nikto sa nepremoze k tomu, aby vytvoril nieco, co by vycnievalo z radu. Spomeniem snad film Snowboardaci (tiez nove moderne spracovanie a este nie tak sexualne zamerane ako pokracovania) a film Samotari (to malo aspon nejaku myslienku, bolo to dobre zahrane a este aj vtipne).
-
axxis
Addict
Gothar: no neviem, podla mna ma Cesko rovnaky problem ako Slovensko. Stale dookola sa tocia uplne tie iste filmy, a ak cerpaju z komunizmu tak je to vrchol blaha ceskoslovenskeho kritika. Zober si napriklad Polivkove filmy, nehovorim, ze su zle, ale su vyslovene na jedno kopyto a jeho styl humoru sa nezmenil uz od roku...vlastne sa este vobec nezmenil odkedy zacal hrat.
Co ma vsak zaraza, ze tieto ceskoslovenske filmy aj napriek tomu, ze su otrepane a velmi nudne dostavaju od kritikov 90 az 100%-tne hodnotenia. Bud som fakt taky kreten, ze su tie filmy pre mna skutocne tak narocne, ze ich nechapem, alebo sa tu proste ludia snazia drzat zasady "je to nase tak je to dobre, to ze je to vlastne krepe je druhorade" a keby niekto natocil nejaky film po vzore zapadu tak by to malo za ucinok len to, ze by sa "pani umelci" postazovali na to ako upada uazasne slovenske filmove umenie po vzore zapadnych brakov. Je to vsak trochu skoda, lebo na Slovensku su produkovane aj dobre veci (vacsinou v divadelnej forme) ale tie sa neuchytia, lebo aj za 30 rokov si pani v tvidovych sakach budu honit vtaky nad filmami, ktore zachytavaju komunizmus, ci uz ho paroduju alebo ukazuju naturalisticky
Co ma vsak zaraza, ze tieto ceskoslovenske filmy aj napriek tomu, ze su otrepane a velmi nudne dostavaju od kritikov 90 az 100%-tne hodnotenia. Bud som fakt taky kreten, ze su tie filmy pre mna skutocne tak narocne, ze ich nechapem, alebo sa tu proste ludia snazia drzat zasady "je to nase tak je to dobre, to ze je to vlastne krepe je druhorade" a keby niekto natocil nejaky film po vzore zapadu tak by to malo za ucinok len to, ze by sa "pani umelci" postazovali na to ako upada uazasne slovenske filmove umenie po vzore zapadnych brakov. Je to vsak trochu skoda, lebo na Slovensku su produkovane aj dobre veci (vacsinou v divadelnej forme) ale tie sa neuchytia, lebo aj za 30 rokov si pani v tvidovych sakach budu honit vtaky nad filmami, ktore zachytavaju komunizmus, ci uz ho paroduju alebo ukazuju naturalisticky