Grafika problem - asi prehrievanie
Grafika problem - asi prehrievanie
Zdravím! Tak vyskytol sa u mna jeden problem s ktorým si už dlhšie neviem rady. Tento problem sa prvy krat objavil nejaky cas dozadu. Jedná sa o nabehnutie zvyslích pruhov cez obrazovku (screeny). Stáva sa mi to vždy keď si chcem zahrať nejaku graficky naročnejsiu hru. Pri NFS Most Wanted mi to robilo cca po 20-30 minut hrania, niekedy až po hodine+, FarCry vacsinou pri zapnuti nocneho videnia a pod... Pruhy zmiznu po restarte PC. Doteraz som to riešil tak že som sa nehral alebo hral iba napr. Starcraft. A teraz ma to začina poriadne sr*ť lebo chcem hrať nový Fallout 3 a bohužiaľ nedostanem sa ďalej ako je pôrod charakteru.
Graficka karta ATI Radeon X1950Pro ale AGP verzia. Pridavam aj screen z catalyst control cca 3-4 minuty po ukončení Fellout-u.
Netusim cim to moze byt... grafika nie je taktovana ani nic podobne preto nechapem preco by sa mala prehrievat.. co sa driverov tyka tak ee mam stale iba tie iste co som dostal ku grafike na CD.Cyrus666 napísal:moze to byt prehrievanim ale skusal si aj ine drivre?
Šu-Do: Teoreticky, ale neviem lebo cca pol roka po kupe vsetko fungovalo v poho a potom zrazu zacalo toto robit.. fakt netusim cim to moze byt.
Otacky ne... chladenie je tam velke dva ventilatory... teploty okolo 65˚ je to aj na tom screene...Cyrus666 napísal:tie drivre no neviemale vsak skus tam hodit ine fan sa ti toci? meral si teploty a otacky?
Šu-Do: Jj jasne to s inou VGA som pochopil.. ak budem mat moznost tak vyskusal ale nemam moc od koho zohnat kartu... jedine tam dat staru Radeon 9200 co mam v krabici ale to zase bude k hovnu ked nic nepojde.
//EDIT - aktualizacia: Dnes som preinstaloval drivery..nahodil som tam najnovsie zo stranky ATI pre tuto kartu aj s Catalystom.. Po spusteni C&C Kanes Wrath po cca 10 minutach hrania ten isty problem.. V driveroch to nebude.
Mne sa presne to stalo 2x na GeForce 7300, najprv len sedivel obraz a potom pruhy, stacilo rychlo vypnut a bol oto prec, ale po opetovnom zapnuti PC a nejakej zatazi sa objavili o5, az raz bum a ostala cierna orazovka. Po vymontovani grafiky som mal moznost zaziret uplne zosmazene pamete. Nastastie reklamacie uznali...Rychlo by som tu grafu odniesol do obchodu a ak je v zaruke tak by som sa tesil skor na druhu lebo toto neopravia.
-
mackousko007
Expert
hmm zaujimave riesenie a pomohlo to? uz sa ti to neprehrieva?? Rozmyslam ze to este rozoberiem vycistim kompletne od prachu hadam to pomoze nejak porobim chladenie a ak to bude k nicomu reklamujem to j*bem... aj tak budem v lete kupovať noťas.Pow napísal:Nie nevybuchol, ale ak narážaš na bordel čo tam je, tak si najskôr zisti všetky fakty a až potom začni rýpať.. Nie každý chytí bezproblémový hardware, dostane plombu na bedňu a tým sa to končí...
Jasné, ide mi to... Ale poviem Ti to takto, keď Ti niečo hentaké spraví už len raz, tak to nikdy nebude ako predtým... Čiže reklamácia, dobrá vec pri reklamácii je napríklad to, že Ti pošlú novú kartu, totožnú a ak nie, ak sa už nevyrába, tak Ti pošlú niečo nové...
Mne zhorela N6800GT, reklamácia, poslali mi 7950GT, ale ako vidíš, už aj Tá dosluhuje, takýmto spôsobom si môžeš zaručiť kartu na dobrých pár rokov...
Hlavne si to vyfúkaj a daj novú pastu, lebo Ti povedia, že si zato môžeš sám
Mne zhorela N6800GT, reklamácia, poslali mi 7950GT, ale ako vidíš, už aj Tá dosluhuje, takýmto spôsobom si môžeš zaručiť kartu na dobrých pár rokov...
Hlavne si to vyfúkaj a daj novú pastu, lebo Ti povedia, že si zato môžeš sám
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
novu pastu by som vobec nedaval len to vyfukaj a nedavaj chladic z karty dole ak tam je original, nech nemaju do coho rypat....
posles na reklamaciu a s najvacsou pravdepodobnostou ti vratia peniaze alebo vymenia kartu... vobec by som sa to na tvojom mieste nesnazil nejak opravovat lebo to je na 99 percent vadna karta. a babranim do nej mozes jedine dat dovod na neuznanie zaruky
posles na reklamaciu a s najvacsou pravdepodobnostou ti vratia peniaze alebo vymenia kartu... vobec by som sa to na tvojom mieste nesnazil nejak opravovat lebo to je na 99 percent vadna karta. a babranim do nej mozes jedine dat dovod na neuznanie zaruky