smc7904wbrb2
smc7904wbrb2
caute mam taku otazku pojde mi tento adls router pripojit na wifi a vytvorit siet ,,,,sme sa prestahovali a je tu dostupne iba wifi ,,,na streche mam nanostation5 a v byte potrebujem vytvorit siet na note a pc 
Ak som správne pochopil tak chceš mať doma Wi-Fi sieť... Pacho napísal "návod" na káblovú sieť.
Nanostation daj ako klient a kábel pichni do WAN na SMC. Len teraz neviem či to určite pôjde, pretože tam WAN port slúži na pripojenie aDSL - v podstate "vstup" do modemu - pretože SMC slúži aj ako modem. Ale malo by sa to dať nastaviť v nastaveniach WAN.
Potom si nastav Wi-Fi a máš to:)
Nanostation daj ako klient a kábel pichni do WAN na SMC. Len teraz neviem či to určite pôjde, pretože tam WAN port slúži na pripojenie aDSL - v podstate "vstup" do modemu - pretože SMC slúži aj ako modem. Ale malo by sa to dať nastaviť v nastaveniach WAN.
Potom si nastav Wi-Fi a máš to:)
lolo28 > PPPoE to nebude... To asi takto nepôjde. Tam vo WAn by ti trebalo zvolit "Static IP" alebo "DHCP client". Ešte skús ten routing aké ti tam dá nastavenia.
Ak ti to nanostation umožnuje tak zapni na ňom NAT a kábel z nanostation pichni niekde do ethernetového portu v SMC - budeš ho používať ako switch a teoreticky by malo ísť aj Wi-Fi... Inak ti asi nepomôžem.
Ak ti to nanostation umožnuje tak zapni na ňom NAT a kábel z nanostation pichni niekde do ethernetového portu v SMC - budeš ho používať ako switch a teoreticky by malo ísť aj Wi-Fi... Inak ti asi nepomôžem.
PPPoE je rezim pripojenia do aDSL prostrednictvom portu WAN (zadas tam login a heslo a prihlasi sa ti na to spominane DSLko.)
Myslim si, ze cez to routovanie mu to nepojde. Nikde som sa nedocital ci tam ma aj iny port okrem wanu, pokial ano ma vyhrane, ak nie, tak nech si kupi druhe zariadenie za par sto korun, teda eur.
Myslim si, ze cez to routovanie mu to nepojde. Nikde som sa nedocital ci tam ma aj iny port okrem wanu, pokial ano ma vyhrane, ak nie, tak nech si kupi druhe zariadenie za par sto korun, teda eur.
no takze poskusal som ale nic stoho tak som sa popytal va "vyssich miestach" a bolo mi povedane ze pokial je adsl modem na wan porte tak sa to neda rozchodit
no nic takze potrebujem vybrat nove zariadenie
zaklad je aby mal:
1.Nat /mam pridelenu iba jednu ipcku/
2. dake to sifrovanie popripade firewall
mam vyhliadnute zatial:
AirLive WL-1500R
OvisLink WL-5470 AP
takze poradte hosi
PS: nick si nevsimajte konecne som si spomenul na heslo
zaklad je aby mal:
1.Nat /mam pridelenu iba jednu ipcku/
2. dake to sifrovanie popripade firewall