Kupa basgitary
-
tomasito13
Star
- Kontaktovať používateľa:
no ku basam, no jednoznacne ako bolo povedane sa vyvaruj basam typu sx, behringer, alebo nejakym bass packom. Dalej ide o to aky styl chces hrat, pokial chces hrat punk ze si spustis basu pod vajca a bdues hrat 4 tony trsatkom staci ti aj basa za 2 kila ale pokial sa chces venovat bassgitare obsiahlejsie, hrat groovy, slapy, popy. Technickejsie veci urcite by som ti odporucal kupit si kvalitu. V tvojej cenovej relacii sa da najst slusna basa no treba mysliet aj na aparat. Ku basam zvolil by som znacku Fokus, je to ceska firma, rucne robenych bas ktore stoja malo no hraju naozaj vyborne. Nenechaj sa zmiast cenou fakt su to kvalitne kusky a to aj co sa tyka gitar. Dalej niekto pisal ze ked mas struny blizsie pri krku tak ti rezonuju no myslim ze vacsina bass ma nastavitelnu vysku strun ktoru si sam nastavis podla toho ako sa tri bude dobre hrat. Niekto pisal o snimacoch ze humbuckre su dobre na metal, co je trosku cudny nazor kedze na humbucroch sa da hrat vela zanrov od funku cez gospel az po rock. Velmi dobre su aj na slap, co urcite nie je metal. A ku aparatu v tychto veciach sa az tak nevyznam ale urcite nekupuj nic od soundkinga a snaz sa kupit mozno nejaky kvalitny aparat z druhej ruky
to shark_360/ fender basy su jedne z najkvalitnejsich, pouziva ich vela profesionalnych basakov napr. Marcus Miller ale pochybujem ze ti to nieco hovori, a nazor ze bc rich alebo warvicky sa ti pacia viac je len tvoj nazor kedze moj nazo je ze su to uplne otrasne bassy
to shark_360/ fender basy su jedne z najkvalitnejsich, pouziva ich vela profesionalnych basakov napr. Marcus Miller ale pochybujem ze ti to nieco hovori, a nazor ze bc rich alebo warvicky sa ti pacia viac je len tvoj nazor kedze moj nazo je ze su to uplne otrasne bassy
Predstav si, ze m ito meno aj nieco vravi. A ak mi najdes slovo, kde som pisal, ze sa mi paci Warwick, tak potom by si mal dostat cenu Sherlock Holmes roku...Warwicky su gicove a moc vyumelkovane ,co sa mi nepaci. Pozri sa, Fender sa mi proste nepaci a ak s tym mas nejaky problem, tak kludne maj. Je to tvoj nazor proti mojmu.to shark_360/ fender basy su jedne z najkvalitnejsich, pouziva ich vela profesionalnych basakov napr. Marcus Miller ale pochybujem ze ti to nieco hovori, a nazor ze bc rich alebo warvicky sa ti pacia viac je len tvoj nazor kedze moj nazo je ze su to uplne otrasne bassy
-
tomasito13
Star
Fendery mi proste nesadli ani zvukovo, ani vyzorovo, neviem preco. Nemam ich rad, aj ked vsetci vravia, ake su uzasne. Mna nenadchli. Moje srdcovky su, ako som uz pisal ESP a B.C. Rich, ale dobre su aj Cort...tomasito13 napísal:aha tak sorry s tymi warvicky...a co sda tyka toho fendru tak sa ti nepacia ako zvukovo ci vyzorovo?
http://www.muziker.sk/Default.aspx?Foku ... od_id;8235
co vy nato? moj prvy kandidat
a este ta yamaha no
//autoeditácia príspevku ( 01 Feb 2009, 23:08 )
co vravite na znacku SQUIER a ich kopie fendrov?
a keby mi tu este dakto zvas napisal ako zacat, tj stupnice a pod...nejake strucne oboznamenie, k+ neminie, skola totizto neviem ci nemoze byt az od septembra (to je system omg)
co vy nato? moj prvy kandidat
//autoeditácia príspevku ( 01 Feb 2009, 23:08 )
co vravite na znacku SQUIER a ich kopie fendrov?
a keby mi tu este dakto zvas napisal ako zacat, tj stupnice a pod...nejake strucne oboznamenie, k+ neminie, skola totizto neviem ci nemoze byt az od septembra (to je system omg)
-
mehmed
Darca
Ku squierom ti poviem len toľko, že každý koho poznám a má squiera tvrdí, že to musí byť veľmi dobrý kus, to, čo má.
Ale ja so svojím Fendrom viem svoje.. Tie cievky sú iné, celý hmatník, nepokriví sa ti po čase, zvuk.. na lepšom kombe je rozdiel počuť, trust me!
Squiere sa viacej blížia ku typu basy, akú vídavam v Tescu - 4 drôty z plota natiahnuté na papeku.
Najlepšie je, ak si na dotyčnom nástroji zahráš. Uvidíš, čoho je schopný. Ak si v živote nehral, tak si nájdi niekoho, kto hral a komu veríš, aby ti poradil.
P.S.: Nečítal som celú túto tému, tak som možno napísal už niečo, čo iný... soráč..
A úplne na záver....
Squiere sa viacej blížia ku typu basy, akú vídavam v Tescu - 4 drôty z plota natiahnuté na papeku.
Najlepšie je, ak si na dotyčnom nástroji zahráš. Uvidíš, čoho je schopný. Ak si v živote nehral, tak si nájdi niekoho, kto hral a komu veríš, aby ti poradil.
P.S.: Nečítal som celú túto tému, tak som možno napísal už niečo, čo iný... soráč..
A úplne na záver....
no muheheheeeee...Shark_360 napísal:A btw: Fender sux
-
tomasito13
Star
pershing..aky styl by si chcel hrat? popripade mas nejakeho kamosa co vie hrat na base ale trosku lepsie aby pocul aj rozdiel vo zvuku a pozeram ze byvas v kosiciach tak si chod do hudobnin a oskusaj aj nejake ine kusky a ked ta nic velmi neoslovi v tej tvojej cenovej relacii tak by som bral fokus
a co sa tyka squieru nie su to zle gitary/basy ale urcite by som si ich vyskusal pred kupou. Ale tie 4 tisicove kusky su fakt shity. Azda edicia Vibe Bass by som si od squiru kupil... tu ich porovnava jeden typek a v niektorych miestach zneju dokonca lepsie ako fendre ale cena tychto squire vibe bass je uz nad tvoju hranicu
a co sa tyka squieru nie su to zle gitary/basy ale urcite by som si ich vyskusal pred kupou. Ale tie 4 tisicove kusky su fakt shity. Azda edicia Vibe Bass by som si od squiru kupil... tu ich porovnava jeden typek a v niektorych miestach zneju dokonca lepsie ako fendre ale cena tychto squire vibe bass je uz nad tvoju hranicu
No, Squier mi fakt pride len ako kvalitnejsia SX...
Co sa tyka stupnic, tak na base ich teda moc nenajdes. Tony su na base v postupnosti...napriklad mas Ecko, po nom ide E#, potom D, ked dojdes ku G#, tak potom to ide A a tak dalej a tak dalej. Kazda struna ide touto postupnostou. Btw: Myslim, ze ta na skole nenaucia slap. Na skolach asi byva najprv teoria, potom ti mozno dovlia nieco zahrat, ked budes vediet noty...Je to drina.
A pre tych, co sa tu ohanaju Fenderom: Je to moj nazor a ja si za nim budem stat
ak si myslis, ze ja ju tu zacnem ospevovat, mysli si. I Don't Care so STFU!...
Co sa tyka stupnic, tak na base ich teda moc nenajdes. Tony su na base v postupnosti...napriklad mas Ecko, po nom ide E#, potom D, ked dojdes ku G#, tak potom to ide A a tak dalej a tak dalej. Kazda struna ide touto postupnostou. Btw: Myslim, ze ta na skole nenaucia slap. Na skolach asi byva najprv teoria, potom ti mozno dovlia nieco zahrat, ked budes vediet noty...Je to drina.
A pre tych, co sa tu ohanaju Fenderom: Je to moj nazor a ja si za nim budem stat
-
Vesper
Professional
Doteraz som sa len nemo prizeral ako sa vyvíja táto téma, ale na tento primitívny príspevok už musím fakt zareagovať.Shark_360 napísal:No, Squier mi fakt pride len ako kvalitnejsia SX...
A pre tych, co sa tu ohanaju Fenderom: Je to moj nazor a ja si za nim budem statak si myslis, ze ja ju tu zacnem ospevovat, mysli si. I Don't Care so STFU!...
1. Ty si z ktorého stromu spadol keď tvrdíš taký blud, že na base nenájde stupnice? No ty ich možno nenájdeš, pretože stupnice sa treba naučiť a nie ich hľadať a čakať, že to budú za sebou idúce pražce...
conclusion
2. Úplne ma uchvátila tvoja postupnosť E-E#-D. To sa fakt ani nedá komentovať, len dúfam, že je tu dosť hudobne gramotných ľudí, aby videli aké veci píšeš a podľa toho súdili relevantnosť tvojich príspevkov.
conslusion
Inak celkovo k tvojim názorom a že Fender suxx a podobne. Nejaké podobné veci som si myslel keď som mal tak cca 15 a hrávali sme metal (tipujem, že na base preferuješ hru brnkátkom), avšak chcelo by to trochu pokory a rešpektu k ľuďom, ktorí už majú svoje odohrané a zrejme sa v problematike orientujú viac ako ty.
Shark Ty si videl niaky nastroj ktory ma poskladane tony na strune podla stupnic?
:D:D
Vidno ze si k notam a hudobnej teorii v zivote ani necuchol.
Fender je klasika, ale tolko penazi zaciatocnik zozenie iba kebyze preda oblicku... Ja Ti stale radim tu Yamahu aspon vyskusat a spolu s tym aj ostatne basy, ktore si zobral do uvahy a uvidis ktora Ti najlepsie sadne.
Hlavne ked ju budes skusat, skusaj ju na kombe ktore si mozes dovolit lebo na obrovskom kombe s hlavou a vseliakymi efektami znie dobre aj hrackarska gitara z Tesca
V rovnakej cenovej hodnote nemas obrovske rozdieli v tom ako ta basa hra, hlavne je aby sa Ti pacila a aby sa TI s nou pohodlne hralo...
Nedavaj nato co hovori kamarat alebo tak, na to som doplatil ked som si kupoval prvu gitaru a vyslolil som take prachy za smejd ze som mohol mat 3 krat lepsiu...
Vidno ze si k notam a hudobnej teorii v zivote ani necuchol.
Fender je klasika, ale tolko penazi zaciatocnik zozenie iba kebyze preda oblicku... Ja Ti stale radim tu Yamahu aspon vyskusat a spolu s tym aj ostatne basy, ktore si zobral do uvahy a uvidis ktora Ti najlepsie sadne.
Hlavne ked ju budes skusat, skusaj ju na kombe ktore si mozes dovolit lebo na obrovskom kombe s hlavou a vseliakymi efektami znie dobre aj hrackarska gitara z Tesca
V rovnakej cenovej hodnote nemas obrovske rozdieli v tom ako ta basa hra, hlavne je aby sa Ti pacila a aby sa TI s nou pohodlne hralo...
-
tomasito13
Star
suhlasim s Vesprom taku blbost jak si napisal..nad tym sa da len nechapavo krutit hlavou. to ze si dal Eis namiesto F by sa dalo pochopit ako nechcena enharmonicka zamena ale ked si tam dal D... A tipujem ze vsetko hras z tabulatur...okrem toho co ti uz napisal vesper tak co sa tyka tej "skoly", neviem ci si ty niekedy chodil na nejaku takuto umelecku skolu ale asi to mas dost pomylene kedze teoria a hra na hud. nastroj sa vyucuje samostatne. Na nejake zoznamovanie s basou popripade na nejake lahke 4 tonove basove linky ti teoriu nebude treba.Shark_360 napísal:No, Squier mi fakt pride len ako kvalitnejsia SX...
A pre tych, co sa tu ohanaju Fenderom: Je to moj nazor a ja si za nim budem statak si myslis, ze ja ju tu zacnem ospevovat, mysli si. I Don't Care so STFU!...
ok, uz som pisal vyssie tomasito ze funk, ska, jazz a pod, teda tieto chill styly pripadne aj nejaky rock ale to urcite malo...
tak ja niekedy v priebehu mesiaca zbehnem nieco s niekym ocekovat, basaka ziadneho nepoznam, akurat plno gitaristov [hrozne:D]
zatial umna vedie ten fokus, ale sak jasne uvidime..
//autoeditácia príspevku ( 08 Feb 2009, 18:43 )
http://www.muziker.sk/Default.aspx?ESP% ... od_id;7928
co vy na tuto?
tak ja niekedy v priebehu mesiaca zbehnem nieco s niekym ocekovat, basaka ziadneho nepoznam, akurat plno gitaristov [hrozne:D]
zatial umna vedie ten fokus, ale sak jasne uvidime..
//autoeditácia príspevku ( 08 Feb 2009, 18:43 )
http://www.muziker.sk/Default.aspx?ESP% ... od_id;7928
co vy na tuto?
-
Flinstone
Light Professional
no ano Eis
keby si tam nenapisal tolko s prepacenim ko*ot
nmozno by som ti uveril ze miesto Eis si chcel napisat As co je vlastne Gis
ale to je teraz jedno ... na basgitare mas tolko stupnic ze za cely zivot by si sa ich nenaucil keby si nechcel ... a ta basgitara je peknáá a vlastnosti podla hodnoteni ma tiez nie zle ale ESP nevyznam sa v tej znacke ... len ja som viac na červenúú 
//musim dodat ze napriklad ja som tiez samouk ... predtym som hral asi 4 mesiace na gitaru ... na basgitare hram asi 3 mesiace no stale viem este velmi malo ... a tiez hram povacsine z tabulatur a snazim sa chapat noty pomaly no zacinam chapat aj to ze asi sa prihlasim do nejakej skoly ... len to ze nemam kedy tam chodit ... a to ze ci ta nauci slap alebo nie tak to zalezi od ucitela ... a slap treba len skusat a trenovat ruku podla mojho nazoru ... a ja by som na zaciatok asi odporucal knihu... rockova bassgitara zaklady hry na basovej gitare pre rock blues a heavy metal ... su tam celkom dobre ukazky a aj cvicenia ...
a zaujimala by ma este jedna vec ... ze vlastne ako sa pise to slovo ... basgitara bass gitara alebo bassgitara ...
lebo vsade inak 
//musim dodat ze napriklad ja som tiez samouk ... predtym som hral asi 4 mesiace na gitaru ... na basgitare hram asi 3 mesiace no stale viem este velmi malo ... a tiez hram povacsine z tabulatur a snazim sa chapat noty pomaly no zacinam chapat aj to ze asi sa prihlasim do nejakej skoly ... len to ze nemam kedy tam chodit ... a to ze ci ta nauci slap alebo nie tak to zalezi od ucitela ... a slap treba len skusat a trenovat ruku podla mojho nazoru ... a ja by som na zaciatok asi odporucal knihu... rockova bassgitara zaklady hry na basovej gitare pre rock blues a heavy metal ... su tam celkom dobre ukazky a aj cvicenia ...
a zaujimala by ma este jedna vec ... ze vlastne ako sa pise to slovo ... basgitara bass gitara alebo bassgitara ...
-
tomasito13
Star
-
fikus-kukis
Guru wannabe
A počúvaš metal, metal a iba metal ... a iná značka Ťa neuspokojí, lebo by Ťa s ňou kamaráti vysmiali ...Shark_360 napísal:Ved OK...100 ludi 100 chuti...mne osobne sa Fenderky nepacia ani zvukovo, ani vyzorovo. A toboz nie Warwicky...Najkrajsie su B.C. Rich a ESP bassy...podla mna...
Každopádne on chce hrávať Funk, Jazz, trochu Rocku
Ja by som odporučil vyberať z osvedčenej dvojice: Fender Precision alebo Fender Jazz Bass. Samozrejme od nejakého výrobcu s "ľudovejšími cenami", keďže si začiatočník a nie je jednoznačné do čoho ideš.
Keby som sa chcel začať venovať bassgitare, tak siahnem asi po Jazz Bass Deluxe, v prípade niečoho mnohostrunového asi od Yamahy. Ešte by zvážil značku Schecter, ktorá ma príjemne prekvapila svojím spracovaním gitár za (v podstate) priaznivých cenových podmienok - preto by som poskúšal aj basgitary od nich.