ako vytvorit tlacitka copy a paste??
ako vytvorit tlacitka copy a paste??
cafte potreboval by som nieco vymysliet...mam stranku na ktorej mam suciastky a pri kazdej mam obj cislo...potreboval by som k tomu cislu pridat tlacitko ktore mi to cislo(alebo hociaky text ktory tam zadefinujem) skopirovalo ....druhe tlacitko bude mat funkciu vlozit skopirovane cislo(alebo ten text) do policka vedla tohoto druheho tlacitka...potrebujem abyt o fungovalo aj tak aby tlacitka mohli byt v odlisnych kartach prehliadaca alebo oknach ....skusal som script na kopirovanie ale v opere to nefunguje....mozno by sa to dalo vyriesit pomocou nejakeho externeho suboru do ktoreho sa ten text po stlaceni prveho tlaitka nakopiruje a s druhym tlacitkom ho vlozim s toho suboru do policka ke potrebujem....skusal som to ale potrebujem aby to fungovalo aj v opere..vie mi niekto poradit??
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ak som to dobre pochopil, on to chce mať iba v rámci stránky. Kopírovanie medzi dvoma otvorenými tabmi v opere/mozile/IE a preto by to nemusel zákonite prenášať v clipboarde. Môže si to preniesť v cookies nejak takto:
ak to ale budeš skúšať, treba na serveri (localhoste, freehostingu, svojom serveri..). Nestači aby si to mal ako html a otvoril z disku
Kód: Vybrať všetko
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function getCookie(c_name)
{
if (document.cookie.length>0)
{
c_start=document.cookie.indexOf(c_name + "=");
if (c_start!=-1)
{
c_start=c_start + c_name.length+1;
c_end=document.cookie.indexOf(";",c_start);
if (c_end==-1) c_end=document.cookie.length;
return unescape(document.cookie.substring(c_start,c_end));
}
}
return "";
}
function setCookie(c_name,value,expiredays)
{
var exdate=new Date();
exdate.setDate(exdate.getDate()+expiredays);
document.cookie=c_name+ "=" +escape(value)+
((expiredays==null) ? "" : ";expires="+exdate.toGMTString());
}
</script>
</head>
<body>
<input type="text" name="vstup" />
<a href="#" onclick="setCookie('clipboard',document.getElementsByName('vstup')[0].value)">copy</a><br />
<input type="text" name="vystup" />
<a href="#" onclick="document.getElementsByName('vystup')[0].value=(getCookie('clipboard'))">paste</a>
</body>
</html>
nj ...funguje to perfektne ako potrebujem...lenze ja tych vstupov na jednej stranke potrebujem vela ...a na druhej zasa iba jedno tlacitko vložiť....tak som tam nakopiroval tie vstupy viacej a rozlisil:
...no nepotrebujem tam <input> ale cislo a vedla neho tlacitko...nic tam vpisovat nepotrebujem...napr:
SO78956 {KOPIROVAT}
SO45321 {KOPIROVAT}
KAZDEMU TLACITKU ZADEFINOVAT AKU HODNOTU SI MA ULOZIT
<a href="#" onclick="setCookie('clipboard',document.getElementsByName('vstup')[0].value)">copy</a><br />
<a href="#" onclick="setCookie('clipboard',document.getElementsByName('vstup')[1].value)">copy</a><br />
<a href="#" onclick="setCookie('clipboard',document.getElementsByName('vstup')[2].value)">copy</a><br />
<a href="#" onclick="setCookie('clipboard',document.getElementsByName('vstup')[3].value)">copy</a><br />
SO78956 {KOPIROVAT}
SO45321 {KOPIROVAT}
KAZDEMU TLACITKU ZADEFINOVAT AKU HODNOTU SI MA ULOZIT
-
audiotrack
VIP
skús takto:
<span name="vstup">SO78956 </span><a href="#" onclick="setCookie('clipboard',document.getElementsByName('vstup')[3].innerHTML)">copy</a><br />cez <span> mi to neslo...to som skusal celkom prve ked som skopiroval tvoj script....
//autoeditácia príspevku ( 30 Jan 2009, 21:24 )
no poviem vam poradil som si ...
audiotrack dakujem velmi pekne
//autoeditácia príspevku ( 30 Jan 2009, 21:24 )
no poviem vam poradil som si ...
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function getCookie(c_name)
{
if (document.cookie.length>0)
{
c_start=document.cookie.indexOf(c_name + "=");
if (c_start!=-1)
{
c_start=c_start + c_name.length+1;
c_end=document.cookie.indexOf(";",c_start);
if (c_end==-1) c_end=document.cookie.length;
return unescape(document.cookie.substring(c_start,c_end));
}
}
return "";
}
function setCookie(c_name,value,expiredays)
{
var exdate=new Date();
exdate.setDate(exdate.getDate()+expiredays);
document.cookie=c_name+ "=" +escape(value)+
((expiredays==null) ? "" : ";expires="+exdate.toGMTString());
}
</script>
</head>
<body>
S0123<input type="text" name="vstup" value="S0123" STYLE="display:none;"/>
S0234<input type="text" name="vstup" value="S0234" STYLE="display:none;"/>
<a href="#" onclick="setCookie('clipboard',document.getElementsByName('vstup')[1].value)">copy</a><br />
S0345<input type="text" name="vstup" value="S0345" STYLE="display:none;"/>
<a href="#" onclick="setCookie('clipboard',document.getElementsByName('vstup')[2].value)">copy</a><br />
S0456<input type="text" name="vstup" value="S0456" STYLE="display:none;"/>
<a href="#" onclick="setCookie('clipboard',document.getElementsByName('vstup')[3].value)">copy</a><br />
</body>
</html>-
audiotrack
VIP
tak si skúšal zle
Určite si to dal iba do spanu namiesto inputu, ale nezmenil si pridavanie do "clipboardu" kde už nebude value, ale innerHTML. Ešte raz si to pozri (zato som ti to napísal aj s tým linkom na kopírovanie)
//edit: a ak to chceš už cez tie inputy ako máš, a aj text pred tým, tak daj aspon <input type="hidden" name="vstup" />
//edit: a ak to chceš už cez tie inputy ako máš, a aj text pred tým, tak daj aspon <input type="hidden" name="vstup" />
//autoeditácia príspevku ( 30 Jan 2009, 21:58 )
vazne to nejde aspon v opere urcite nie....preco si pisal ze to musim mat na servery alebo localhoste??...skusil som to obycajne s disku htm subor otvorit a ide to aj bez toho aby to bolo na servery..hm?
...( inak neviem preco ale dal som odpovedat napisal som co som cel dal odoslat vypisalo chybu alebo vypisalo tema neexistuje dal som obnovit stranku a tema nikde nebola ako keby sa vymazala celkom uplne...dal som iba krok spät v prehliadaci ..odoslal este raz nejaky starsi prispevok a potom tam tema bola...neviem to sa stalo len mne??)
//autoeditácia príspevku ( 02 Feb 2009, 22:08 )
audiotrack neves mi este poradit mam mensi problem...ked kliknem na ten odkaz ktory mi ma ten text skopirovat tak to automaticky vyhodi na zaciatok(hore) stranky na ktorej prave si...kedze mam na jednej strane vela suciastok a dokial by nejaky uzivatel nasiel tu co potrebuje a pod nou dalsiu nebolo by velmi prakticke aby ho to hodilo hore a on tu dalsiu hladal znova...da sa to vyriesit??..
vazne to nejde aspon v opere urcite nie....preco si pisal ze to musim mat na servery alebo localhoste??...skusil som to obycajne s disku htm subor otvorit a ide to aj bez toho aby to bolo na servery..hm?
//autoeditácia príspevku ( 02 Feb 2009, 22:08 )
audiotrack neves mi este poradit mam mensi problem...ked kliknem na ten odkaz ktory mi ma ten text skopirovat tak to automaticky vyhodi na zaciatok(hore) stranky na ktorej prave si...kedze mam na jednej strane vela suciastok a dokial by nejaky uzivatel nasiel tu co potrebuje a pod nou dalsiu nebolo by velmi prakticke aby ho to hodilo hore a on tu dalsiu hladal znova...da sa to vyriesit??..
-
audiotrack
VIP
namiesto to daj ako a tak isto aj pri tom paste (nebude to na onClick, ale v href
<a href="#" onclick="setCookie('clipboard',document.getElementsByName('vstup')[3].value)">copy</a><br /> Kód: Vybrať všetko
<a href="javasctipt:setCookie('clipboard',document.getElementsByName('vstup')[3].value)">copy</a><br /> -
audiotrack
VIP
tráápna opera 
tak skús ešte takúto fintu:síce ti neostane stránka na rovnakom mieste, no nehodí ťa na vrch, ale ostane pozícia aspoň približná (presnejšie povedané zkopírovaná položka skočí na prvý riadok a viditelné budú všetky nasledujúce)
tak skús ešte takúto fintu:
<a name="xxx"><a href="#xxx" onclick="setCookie('clipboard',document.getElementsByName('vstup')[1].value)">copy</a><br />funguje to bez zmeny "paste"
//autoeditácia príspevku ( 02 Feb 2009, 22:47 )
skusam to v IE
//autoeditácia príspevku ( 02 Feb 2009, 22:47 )
<a href="javasctipt:setCookie('clipboard',document.getElementsByName('vstup')[3].value)">copy</a><br />Kód: Vybrať všetko
<a href="#" onclick="document.getElementsByName('vystup')[0].value=(getCookie('clipboard'))"></a>