Zapínanie PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
mike69
Amateur
Amateur

Zapínanie PC

Príspevok od používateľa mike69 »

Mám problém so zapínaním PC. Nič som v kompe nemenil, ale niekedy sa mi nedá vôbec zapnúť - nereaguje na tlačítko zapínania na prednej strane skrinky. Pomôže len to, keď ho niekoľkokrát vypnem sieťovým vypínačom. Ale musím to opakovať veľakrát, aby vôbec blikli diódy na klávesnici a až potom mám šancu komp zapnúť. Ale funguje to tak, že musím pár minút počkať a keď potom stlačím tlačítko na zapnutie, tak sa komp niekedy zapne, ale asi až po 2-3 sekundách a niekedy vôbec a musím celý postup opakovať.
Vedel by mi niekto poradiť, kde môže byť chyba? Tipujem to na dosku, ale nie som si istý a novú už nezoženiem, lebo tam mám Athlon 64 3200+ so socketom 939 a navyše si nie som istý, či to nemôže byť aj zdroj.

Údaje z Everestu:

Názov základnej dosky Gigabyte GA-K8NF-9
Typ procesora AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+
North Bridge: nVIDIA nForce4-4X (CK8-04)
Pamat 1023 MB Dual DDR SDRAM
NVIDIA GeForce 7600 GT
SAMSUNG SP2504C (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10N
Nazov skrinky neviem, ale je v nej povodny zdroj 400W

Vopred ďakujem.
mackousko007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mackousko007 »

Tusim mas presne ten isty problem co ja aj som zistil cim to priblizne je ale neporiesim to.
Skus si pozret moju temu
http://www.hojko.com/maticna-doska-a-pr ... 10288.html

Okrem toho zdrojom to nebolo menil som eurocase za fortron neviem mozno mi eurocase narusil northbridge.
mike69
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mike69 »

U mna to teplotou asi nebude, lebo mne to robi vzdy, aj ked je v izbe poriadne chladno.
ground-tm
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ground-tm »

mne na starom athlone 1600+ a rovnakej doske robi to iste a robi to zdroj. neutiahne HDD pri rozbehu aj s ost. HW a vyhodi pistku. vtedy (mam otvorenu skrinku) vytiahnem molex z HDD a podrzim vypinacie tlacitko na 7 sekund(vtedy pocut slabe pipnutie,akokeby sa vybil kondenzator) a mozem ho normalne spustit. kym nabieha bios pred bootovanim pripojim molex a HDD sa rozbehne. :roll:

staci len troska treningu, neboj, 5V ta nezabije :lol:
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ground-tm napísal: staci len troska treningu, neboj, 5V ta nezabije :lol:
Sice nezabije ale je to ucinna metoda ako odpalit disk.
Ale aby som nebol OT mozes skusit odpojit dsik a cd-rom a ak sa aj tak nezapne normalne tak zdroj bude v poriadku.
Napísať odpoveď