Nova zostava
Nova zostava
Zdravim, chcem si kupit takuto zostavu. a rad by som vedel co na to hovorite, v pripade co by ste menili.....
Intel® Core™2 Duo processor, E7400-2,8GHz,1066MHz,3MBL2 BOXIntel®
VGA MS PCX GF NX9600GT-T2D512-OC, 512DDR3, 2xDVI, Fan
HDD Hitachi Deskstar 250GB 7200RPM, 16MB, SATAII
4GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM KINGSTON
MB MSI, So775, iP35,4xDDR2,2xPCIe,GbLAN,SATAII(R), eSATA,ATX
ZDROJ Eurocase 450W w/o PFC, 20/24pin, SATA, PCIe, 12cm fan
UTIAHNE TO HRU AKO NAPR GTA 4? ..... Dakujem
Intel® Core™2 Duo processor, E7400-2,8GHz,1066MHz,3MBL2 BOXIntel®
VGA MS PCX GF NX9600GT-T2D512-OC, 512DDR3, 2xDVI, Fan
HDD Hitachi Deskstar 250GB 7200RPM, 16MB, SATAII
4GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM KINGSTON
MB MSI, So775, iP35,4xDDR2,2xPCIe,GbLAN,SATAII(R), eSATA,ATX
ZDROJ Eurocase 450W w/o PFC, 20/24pin, SATA, PCIe, 12cm fan
UTIAHNE TO HRU AKO NAPR GTA 4? ..... Dakujem
To sa tu riesilo milionkrat. Na pracu vyuziva iba tie 3,3 ci kolko GB, ale tusim po vydani SP1 uz aspon spravne ukazuje celkovu velkost pamate.Nadeo napísal:Kamos ma Vistu 32bit a v pohode mu bere 4gb? Ci to len ukazuje ze ma 4gb, ale v skutocnosti adresuje iba 3.2? (To bola otazka, nevyznam sa v tom )
ono aj tych 3.3GB za tu cenu stoji...napriklad aj kvoli dual-channelu.
Ak by chcel 64bit system, zrejme by potreboval Visty, kedze 64bit XPcka su problemove kvoli ovladacom a dalsim programom...
A ako som si vsimol, tak pri odporucanych a aj minimalnych konfiguraciach sa ku kazdej hre pre Visty uvadza potrebnych cca o 500MB viac RAMky nez pre XPcka...
Zostava je vporiadku. Len by som navrhol zobrat nejaky kvalitnejsi zdroj... S diskmi od Hitachi nemam skusenosti, ani o nich nejako necitavam nikde..., tak tam sa neviem velmi vyjadrit. Overena znacka je ale WD.
Ak by chcel 64bit system, zrejme by potreboval Visty, kedze 64bit XPcka su problemove kvoli ovladacom a dalsim programom...
A ako som si vsimol, tak pri odporucanych a aj minimalnych konfiguraciach sa ku kazdej hre pre Visty uvadza potrebnych cca o 500MB viac RAMky nez pre XPcka...
Zostava je vporiadku. Len by som navrhol zobrat nejaky kvalitnejsi zdroj... S diskmi od Hitachi nemam skusenosti, ani o nich nejako necitavam nikde..., tak tam sa neviem velmi vyjadrit. Overena znacka je ale WD.
Re: Nova zostava
CPU ... môže byť..
VGA ... aj by mohlo byť.. (ak je dobrá cena)
HDD ... Doporučoval by som Samsung SpinPoint F1 320GB alebo WesternDigital WD3200AAKS (nie kvôli veľkosti, ale kvôli rýchlosti, tichosti, kvalitke)
RAM ... trebárs..
MB.. aj by mohlo byť.. ak Ti nevadí značka MSI.. ale možno by som sa radšej poobzeral po GIGABYTE P3x/P4x chipset alebo ASUS P3x/P4x chipset..
ZDROJ.. no radšej zober Fortrona.. 400W (Blue Storm). alebo ak je fin. rezerva, tak aj 450W Corsair..
GTA4 bude na tej zostave hrateľné.. na nízkych až stredných detailoch (v závislosti od toho, ako pretaktuješ CPU a VGA)
VGA ... aj by mohlo byť.. (ak je dobrá cena)
HDD ... Doporučoval by som Samsung SpinPoint F1 320GB alebo WesternDigital WD3200AAKS (nie kvôli veľkosti, ale kvôli rýchlosti, tichosti, kvalitke)
RAM ... trebárs..
MB.. aj by mohlo byť.. ak Ti nevadí značka MSI.. ale možno by som sa radšej poobzeral po GIGABYTE P3x/P4x chipset alebo ASUS P3x/P4x chipset..
ZDROJ.. no radšej zober Fortrona.. 400W (Blue Storm). alebo ak je fin. rezerva, tak aj 450W Corsair..
GTA4 bude na tej zostave hrateľné.. na nízkych až stredných detailoch (v závislosti od toho, ako pretaktuješ CPU a VGA)
Urcite zbytocne davat fortrona do takej zostavy s limitom 400 eur ked ce mat co najvacsi vykon. V tom pripade je praveze velmi rozumne nechat skrinu s eurocasom a usetris hned nejaku tu tisicku na grafiku atd, co viac vyuzijes.
Fortron corsair atd atd su skvele zdroje ale nemozes zabudat brat do uvahy ze minimalne 80 percent ludi stale fici spokojne na eurocasoch a ten zdroj veru ani zdaleka neni najreklamovanejsi komponent... Preto davat do zostavy v s takymto limitom Fortron, je vyslovene hlupost, ak to ma ist na ukor vykonu.
Fortron corsair atd atd su skvele zdroje ale nemozes zabudat brat do uvahy ze minimalne 80 percent ludi stale fici spokojne na eurocasoch a ten zdroj veru ani zdaleka neni najreklamovanejsi komponent... Preto davat do zostavy v s takymto limitom Fortron, je vyslovene hlupost, ak to ma ist na ukor vykonu.
hej hej..., to som si par rokov dozadu myslel tiez, kym hold eurocase neodisiel. Dalsi odpalil MB... Na zdroji sa proste neoplati velmi setrit a minimalne nejaky Xilence zobrat, idealne by ale bolo aspon nejaky fortron. Nemusi byt nutne BS, staci nieco lacnejsie (Saga napriklad), ale proste eurocase sa radsej vyhnut. Zivotnost takych zdrojov je taktiez velmi individualna...Rattata napísal:Urcite zbytocne davat fortrona do takej zostavy s limitom 400 eur ked ce mat co najvacsi vykon. V tom pripade je praveze velmi rozumne nechat skrinu s eurocasom a usetris hned nejaku tu tisicku na grafiku atd, co viac vyuzijes.
ja mam doma pocitac uz 14rokov, (mal som za tu dobu viacero pc) a vzdy som som kupoval case+zdroj v jednom cize v drvivej vacsine to bol eurocase. Prud mi vypadol aj kolisal za tu dobu milionkrat no nikdy mi zdroj nesposobil ziadny problem. Takisto sa zivim skladanim pc- pred par rokmi ked este nebola Fotron-corsair era isli takmer do vsetkych pc zdroje eurocase a podobne lacnejsie znacky a NIKTO to neriesil. Ked som za zivot nepredal do pc aspon 30-40 Eurocase zdrojov sa pod zem prepadnem a verte ci neverte, fakt si nepamatam na jedinu reklamaciu zdroja. Ked si ja budem skladat novy pc tak si dam hodim kvalitnejsi zdroj, asi corsair, najma kvoli moznosti pripojit iba potrebne kable atd ale to hovorim o sume za pc 25 tisic, nie 12.
kedysi aj eurocase zdroje nieco vydrzali, kedze este na zdroj neboli kladene take vysoke naroky a robili sa o nieco robustnejsie..., ked sa uz ideme bavit o ere spred 14 rokov...
Dnesne eurocase su naozaj individualne, co sa zivotnosti a spolahlivosti tyka...a pokial si niekto kupi celu zostavu, tak nereklamuje zdroj, ale celu zostavu, chybu hladat nemusi...
Dnesne eurocase su naozaj individualne, co sa zivotnosti a spolahlivosti tyka...a pokial si niekto kupi celu zostavu, tak nereklamuje zdroj, ale celu zostavu, chybu hladat nemusi...
ibaze ked som ja niekomu ten pc zlozil a jemu odisiel, dal ho na reklamaciu mne, to znamena ze ja som musel najst chybny komponent a ten poslat na reklamaciu...johny_sk napísal:kedysi aj eurocase zdroje nieco vydrzali, kedze este na zdroj neboli kladene take vysoke naroky a robili sa o nieco robustnejsie..., ked sa uz ideme bavit o ere spred 14 rokov...
Aj dnes zdroje Eurocase "nieco vydrzia", hovoris ako keby sa kazdy druhy kazil, co je hovadina. Okrem toho myslis ze napr Eurocase sa kazi a fotron sa nikdy nepokazi? Kvalitny zdroj potrebuje uzivatel ktory ma skutocne opodstatnene vysoke naroky na kvalitu zdroja. A takych nas tu je male percento. Iste ked si chce niekto dopriat nieco kvalitnejsie nerobi nic zle, ale hadzat do kazdeho lacneho pc super mega kvalitny znackovy zdroj uz ozaj neni normalne ani opodstatnene.
osobne fortron nepovazujem za super znackovy kvalitny zdroj (nema 80+, az na niektore nove modely atd.), a napriklad taka saga je cenovo dostupna.
Nehovoriac o zdrojoch Xilence..., ktore su cenovo este nizsie.
Netvrdim, ze sa Eurocase MUSI pokazit. Takisto ani netvrdim, ze znackovy zdroj musi byt vporiadku vzdy (mal som uz v rukach aj chybny uplne novy nadupany Corsair..., ktory proste hadzal take amperiky, ze na tom technici len oci vyplestili a volali dalsich, nech sa pridu pozriet).
A pokial si sklada novy PC, nech si radsej tych 10eur priplati a zoberie nejaku lacnu variantu Xilence/Fortron, ktore maju aspon nejaku stabilitu a idealne aj nejake tie prepatove ochrany a pod. Radsej zlavit z narokov na ostatny HW a tych 10e si najst...
Nehovoriac o zdrojoch Xilence..., ktore su cenovo este nizsie.
Netvrdim, ze sa Eurocase MUSI pokazit. Takisto ani netvrdim, ze znackovy zdroj musi byt vporiadku vzdy (mal som uz v rukach aj chybny uplne novy nadupany Corsair..., ktory proste hadzal take amperiky, ze na tom technici len oci vyplestili a volali dalsich, nech sa pridu pozriet).
A pokial si sklada novy PC, nech si radsej tych 10eur priplati a zoberie nejaku lacnu variantu Xilence/Fortron, ktore maju aspon nejaku stabilitu a idealne aj nejake tie prepatove ochrany a pod. Radsej zlavit z narokov na ostatny HW a tych 10e si najst...