Problém pri inštalácii Win XP...
Problém pri inštalácii Win XP...
Zdravím
Mám starší comp kde chýbal iba HDD.Tak som vybral HDD(ATA),na ktorom je nainštalovaný Win XP SP 2 z iného compu ale pri spustení mi vypisuje že systém nenašiel žiadny disk...To isté vypíše ked tam chcem preinštalovať Windows...Pritom comp detekuje HDD,aj v BIOSE ho nájdem ale inak nie....Prosím poradte.....
Vopred dakujem.....
Mám starší comp kde chýbal iba HDD.Tak som vybral HDD(ATA),na ktorom je nainštalovaný Win XP SP 2 z iného compu ale pri spustení mi vypisuje že systém nenašiel žiadny disk...To isté vypíše ked tam chcem preinštalovať Windows...Pritom comp detekuje HDD,aj v BIOSE ho nájdem ale inak nie....Prosím poradte.....
Vopred dakujem.....
RE
Disk nemôžem dať sformátovať lebo sa nedostanem do žiadneho režimu....Len do BIOSU....Na disku je nainštalovaný Win XP a vraj by to malo ísť aj tak,bez nutnosti formátovania.Chcel som aj preinštalovať Win ale po začiatku mi nabehne hlásenie že systém nenašiel žiadny disk.....Aj ked je nastavené bootovanie z CD Romky.Pýtal som sa mnohých ale nikto mi nevie poradiť....
iba strielam do vetra ale skus pouzit aj kebel z noveho PC, ci ten co chces pouzit na pripojenie nema zaprasene kontakty(osobna skusenost
)
a hlupa otazka, ale rozbehne sa ten disk, nechrci, nepiska??
inak, mozu to byt aj tie spomenute jumpre, zle nastaveny bios...
a potom by som to odskusal v nejakom LiveCD (Ubuntu,NimbleX,...)
a hlupa otazka, ale rozbehne sa ten disk, nechrci, nepiska??
inak, mozu to byt aj tie spomenute jumpre, zle nastaveny bios...
a potom by som to odskusal v nejakom LiveCD (Ubuntu,NimbleX,...)
podobny problem mal kamos: nenabootovalo mu PC, iba po chvilke napisalo Hard disk error ... a nedalo sa nic robit len ist do BIOSu kde hdd rozoznalo, ale nic z toho..po par resetoch sa mi podarilo nabootovat winxp z CD, ale instalacka napisala, ze nemoze najst ziadny hdd....takze som mu odporucil vymenu hdd...kupil novy a vsetko ide ako ma 
Všetkým Vám dakujem za rady...Ale už som to vyriešil,aj ked to je divné.....
Kolega z práce mi dal inštalačku Win XP SP3 CZ a tým som v pohode nainštaloval nový WIN.....
Keby som si nebol istý,že moja inštalačka Win XP SP 2 nie je dobrá tak by som sa nedivil...Ale takto????Darmo tie počítače niekedy dajú človeku poriadne zabrať.....
Ešte raz veľmi pekne dakujem za Vaše rady a nápady a prajem pekný deň.....
Kolega z práce mi dal inštalačku Win XP SP3 CZ a tým som v pohode nainštaloval nový WIN.....
Keby som si nebol istý,že moja inštalačka Win XP SP 2 nie je dobrá tak by som sa nedivil...Ale takto????Darmo tie počítače niekedy dajú človeku poriadne zabrať.....
Ešte raz veľmi pekne dakujem za Vaše rady a nápady a prajem pekný deň.....