ešte stranka ak môžem: http://fpedas.uniza.sk/
Aka vysoka skola ?
-
leso789
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Toho roku maturujem a rozhodujem sa medzi 2 školami:
Univerzita Komenskeho v BA: Fakulta matematiky,fyziky a informatiky - odbor Manazerska matematika (popripade aj Ekonomicka a financna matematika)
Ekonomicka univerzita v BA: Fakulta hospodarskej informatiky - odbor Manazerske rozhodovanie a IT
Co by ste si vybrali vy?
Pytam sa aj vzhladom na to ze ake maju tieto skoly meno popripade uplatnenie, studentsky zivot
Lebo napr. na Ekon.univerzitu som nepocul vela dobreho.
Univerzita Komenskeho v BA: Fakulta matematiky,fyziky a informatiky - odbor Manazerska matematika (popripade aj Ekonomicka a financna matematika)
Ekonomicka univerzita v BA: Fakulta hospodarskej informatiky - odbor Manazerske rozhodovanie a IT
Co by ste si vybrali vy?
Pytam sa aj vzhladom na to ze ake maju tieto skoly meno popripade uplatnenie, studentsky zivot
-
easton
Professional
no na BA univerzitu ekonomiku ani ja nepocujem dobre slova.Ja chcem ist tiez na ekonomiku nejake riadenie podniku,ale mam len dobre odporucania na ekonomiku v BB,popripade chcem ist na detasovane pracovisko do popradu(som zo SNV)...takze tak...moji spoluziaci ,len silou mocou do Bratislavy,ale myslim ze KE ekonomika je tak na dve veci.leso789 napísal:Toho roku maturujem a rozhodujem sa medzi 2 školami:
Co by ste si vybrali vy?
Pytam sa aj vzhladom na to ze ake maju tieto skoly meno popripade uplatnenie, studentsky zivotLebo napr. na Ekon.univerzitu som nepocul vela dobreho.
Inak, keď už si tak trocha zameraný na manažment, prečo sa nerozhoduješ aj o Fakulte managementu UK? Možno by ti to aj padlo do oka.leso789 napísal:Toho roku maturujem a rozhodujem sa medzi 2 školami:
Co by ste si vybrali vy?
Pytam sa aj vzhladom na to ze ake maju tieto skoly meno popripade uplatnenie, studentsky zivotLebo napr. na Ekon.univerzitu som nepocul vela dobreho.
No na okrasu to fakt nie je :) Aj z toho sa skladaju normalne TSP, cez ktore sa dostanes na vacsinu fakult MU (Nejake specialne testy maju len LF a FSS)manager666 napísal:Pozeral som si minulorocne testy na Masarykovu univerzitu. A co ma dost zarazilo bol fakt, ze tam su otazky aj z kulturneho prehladu. Dobre som pochopil, ze to tam je len na okrasu ? :D lebo na fakultu informatiky predsa nepotrebujem vediet, ze co je charakteristicke pre Libanon napriklad. :lol:
-
hojko
Site Admin
Pochvalim sa s jednym zazitkom. Tento tyzden som bol za kamarata na skuske z informatiky, bol to Access + teoria. Prisli sme do skoly, cakali pred ucebnou, bolo tam este par dalsich studentov cakajucich na skusku. Sadol som si na kraj ku dveram, ale profesorka mi hovori, aby som si sadol vedla ku ostatnym, ze tu budu sediet ti, ktori pridu neskor. Tak som sa teda presadil. Nejaka ta prezencka kto bol zapisany na skusku a kto nie, rozdala zadania a hor sa na vec. Kedze som chcel dodrzat vsetko ako ma byt, hned v uvode bolo, aby sa projekt z Accessu robil do vlastneho adresara. Kedze som si chcel dat zalezat na tom, tak som si zapol Total Commander, isiel do dokumentov, vytvoril adresar s jeho menom. Ale pri vytvarani som si vsimol, ze je tam nejaky subor vytvoreny pred asi hodinou a pol, zhodou okolnosti tam mali skusku pred nami pred dvomi hodinami. Otvorim subor a rovnake zadanie ako som mal aj ja. No parada, vsetko som to mal hotove. Z teorie som dostal chipsety, reku skusim ci nejde internet. Zapnem a hla, Google mi otvorilo, napisal som tam slovo chipset, otvoril si slovensku aj cesku Wikipedia, spravil poznamky a nudil som sa zvysok casu. Este som sa pozrel na Access, pretoze bolo potrebne spravit nejaky export na hromadnu korenspondenciu do Wordu. Netusil som ako na to, co to vobec je, ale kedze Office 2007 ponuka online help, ktory je velmi dobre spracovany, tak som si vsetko nasiel podla navodu a spravil co som mal. Profesorka sa pyta, ci ma niekto uz hotove, ozval som sa len ja. Prisla ku mne, pozrela najskor Word, ze to je zle. Pytam sa, co je na tom zle a ona na to, ze som neklikol na tlacitko dokoncit. Tak som povedal, ze som zabudol. No nevadi, ide sa teda dalej..., pozrela Access, evidentne nevedela co klikala a dopracovala sa na nejaky dotaz a formular co som mal. Avsak mal som tam polozky navyze, nevsimol som si to, ze to tam bolo. Hned mi hovori, ze to je zle, ze to nie je podla zadania, ze si to mam opravit. Netusil som ako, pretoze som nemal ani tusenie o co ide v Accesse a zadaniu som poriadne ani nechapal. Kedze som nevedel upravit to co pozadovala, tak som len dal skryt stlpce a hovorim, ze to mam. Prisla, zrazu to bolo OK, pozrela si teoriu na papiery a hovori, ze si mam dopisat este funkciu chipsetu, za ten cas pozrela nejakeho studenta vedla na PC. Ja som si otvoril internet a este raz pozrel na Wikipedii tu funkciu, dopisal dva riadky a bolo. Moje hodnotenie??? Spravil som skusku na B. Ty by vsak nebolo vsetko, perlicka prisla na koniec.
Zrazu sa ma pyta na meno, ze nech si ma teda zapise:
-Prof: Vase meno?
-Ja: Fero Taraba.
-Prof: Dobre... A aky ste obor?
-Ja: Fuuu...
-Prof: Vy neviete aky ste obor?
-Studentka, ktora sa otocila ked to pocula: Zeleznicna, letecka, cestna?!
-Ja: No.
-Prof: Dajte mi index.
-Ja: Moment, mam ho v taske, ktoru mam na chodbe... (odisiel som na chodbu a pytam sa kamarata co je za obor, reku zeleznicna).
-Ja: Prepacne, nehnevajte sa, zabudol som si index, asi ostal v aute.
-Dobre, nevadi, dovidenia.
Neviem ako toto mohlo prejst, nevedel som aky ma byt kamarat obor a na otazku nejakej studentky, ked sa ma pyta, ze ci ,,zeleznicna, letecka, cestna" odpoviem ,,no", tak to musi nieco znacit, pretoze som myslel, ze to je jeden obor a ona mi povedala ten moj, ale vsetko su to samostnatne, jeden obor je zeleznicka, druhy letecka a treti cestna.
To je moj zazitok zo skusky na ktoru som siel za kamarata, uz v lete sa tesim na druhu cast informatiky - Word & Excel + teoria pocitacove siete.
Zrazu sa ma pyta na meno, ze nech si ma teda zapise:
-Prof: Vase meno?
-Ja: Fero Taraba.
-Prof: Dobre... A aky ste obor?
-Ja: Fuuu...
-Prof: Vy neviete aky ste obor?
-Studentka, ktora sa otocila ked to pocula: Zeleznicna, letecka, cestna?!
-Ja: No.
-Prof: Dajte mi index.
-Ja: Moment, mam ho v taske, ktoru mam na chodbe... (odisiel som na chodbu a pytam sa kamarata co je za obor, reku zeleznicna).
-Ja: Prepacne, nehnevajte sa, zabudol som si index, asi ostal v aute.
-Dobre, nevadi, dovidenia.
Neviem ako toto mohlo prejst, nevedel som aky ma byt kamarat obor a na otazku nejakej studentky, ked sa ma pyta, ze ci ,,zeleznicna, letecka, cestna" odpoviem ,,no", tak to musi nieco znacit, pretoze som myslel, ze to je jeden obor a ona mi povedala ten moj, ale vsetko su to samostnatne, jeden obor je zeleznicka, druhy letecka a treti cestna.
To je moj zazitok zo skusky na ktoru som siel za kamarata, uz v lete sa tesim na druhu cast informatiky - Word & Excel + teoria pocitacove siete.
Vedel by mi niekto zo svojich skúseností povedať, že ak má škola vypísané prijatie uchádzača bez prijímačiek, ak má priemer známok do napr. 2,00, či berie na 100% všetkých, ktorí ho spĺňajú? Lebo väčšinou je tam ešte dopísané, že to robí iba pre 30% všetkých prijímaných študentov. Mohlo by sa mi stať, že by som s priemerom 1,00 (za celé 4 roky) z gymnázia nemusel byť prijatý bez prijímačiek na takéto školy, ktoré to majú v podmienkach? Presnejšie sú to FEI STU a VSE - fakulta informatiky.
Potrebujem tieto školy ako istotu, preto sa pýtam.
Potrebujem tieto školy ako istotu, preto sa pýtam.