hojky, pred casom som si vydrazil isty produkt na nete, no ten pan to chcel zaplatit formou cez intern. ucet, ktory ja ale nemam, tak suhlasil s dobierkou, no chcel odo mna aby som mu poslal ofoteny OP. mohol by nejako zneuzit moj ofoteny OP?
vdaka
No také osobné údaje ako dátum narodenia, rodné číslo, číslo občianskeho, len tak niekomu zavesiť na net... no ja neviem... ja osobne by som mala strach zo zneužitia mojich osobných údajov...
ked suhlasil s dobierkou, tak ziaden preukaz mu neposielaj !!! jedine mu posli adresu ak si to chce overi podla obcianskeho tak ho odfot a cislo OP a rodne cislo zmaz nechaj tam len meno priezvisko a adresu kde to ma poslat.
Ak ide na dobierku nie je čo riešiť, pokiaľ nezaplatíš balík sa mu vráti, tak nech nestresuje. A na prefotenom OP máš aj rodné číslo - čo je zneužitie osobných údajov ako vyšité.
begbeee napísal:pokiaľ nezaplatíš balík sa mu vráti
To vela ludi trapi, pretoze existuje hafo dementov ktory si nieco "kupia" a ked za to zacvakas postovne za 2 kila tak si to nevyzdvihnu a tie peniaze Ti uz nikto nevrati. Preto chce asi vidiet obciansky.
pri posielani niecoho cez dobierky by prave adresat mal byt ten ktory by mal mat obavy.....lebo poznam x pripadov kedy si adresat vybral balik na poste a potom zistil ze v nom nieje to co cakal....on by sa bat nemal ved zaplatit dobierku musis,bez zaplatenia ti ten balik proste nedaju tak nechapem naco ten obciansky
posli ho tam odkial prisiel ak ten tovar nieje taky dôlezity
UjoMarky aj Klasika to vystihli. Báť sa majú čoho obaja, ale keď sa bojím, nejdem do lesa.
To je to riziko ked nieco kupujes spod ruky na dobierku. Ked ti to riziko za to nestoji, tak to neries cez net. Ale aby som ja hocikomu vystavoval obcianku... to nieee.
Sojka stráži les, preto tam nelez!
Nič by som mu neposlal. Cez čo si to dražil? Aukro overuje sám adresu a on si môže v aukcii nastaviť, že neovereny useri nemôžu prihadzovať.
No každdpádne - tieto veci sa dohadujú pred prihodením. Ak ste sa teda dohodli na kopii OP a potom si dražil, tak hold tvoja smola a naivita.
Ak si vydražil vec, kde je jasna podmienka platba vopred a vopred sa s nim nedohodol, tak sa mu ani nečudujem. Ja by som ti hneď dal negativny feedback a viac sa s tebou nebavil.
julish: Asi ma strach, tak chce zaruku od teba a tym je obciansky. Ja by som mu to teoreticky aj oskenoval, ale s tym, ze by som zamaloval rodne cislo a spodnu cast obcianskeho s tym kodom (ak nemas uz novy obciansky vo velkosti kreditky), pripadne aj datum narodenia a fotku... Samozrejme za predpokladu ze mas o ten vydrazeny produkt zaujem.