Chrípková epidémia
Chrípková epidémia
Čo si myslíte o terajšej situácii na Slovensku? Mnohé školy sú zatvorené, že chrípkové prázdniny.. v iných zase chýba cez 30% žiakov.. Ako liečiť čo najúčinnejšie chrípku? Dúfam že podobná téma tu nie je, teda aspoň som ju nenašiel..
Jeremy: Google je pomaly 
Siri sa tu novy kmen chripky, na zaockovanych ludi vsak nevplyva. Chripku nevieme uplne liecit, vieme iba znizit jej priznaky. Odporucam Paralen hot drink alebo Coldrex Hot Drink, tie pomahaju najlepsie (samozrejme prestat chodit do prace/skoly a oddychovat nech ma telo silu na boj s chorobou). Stale to bude trvat cca 7 dni, ale aspon sa to nenatiahne. Ako prevencia je najlepsie ockovanie a uzivanie vitaminu C.
Pozri aj http://www.hojko.com/neliecena-chripka-t85015.html?
Siri sa tu novy kmen chripky, na zaockovanych ludi vsak nevplyva. Chripku nevieme uplne liecit, vieme iba znizit jej priznaky. Odporucam Paralen hot drink alebo Coldrex Hot Drink, tie pomahaju najlepsie (samozrejme prestat chodit do prace/skoly a oddychovat nech ma telo silu na boj s chorobou). Stale to bude trvat cca 7 dni, ale aspon sa to nenatiahne. Ako prevencia je najlepsie ockovanie a uzivanie vitaminu C.
Pozri aj http://www.hojko.com/neliecena-chripka-t85015.html?
Kvoli tomu, ze s liekmi sa to da lahsie prezit. Neboli ta hrdlo, netecie ti z nosa, nic ta neboli. Stale to sice vyzaduje oddych a neda sa pracovat, ale ma to prijatelnejsi priebeh. To mas ako so sprchou - sprchovat sa mozes aj studenou vodou, ale preco to robit, ked sa mozes osprchovat teplou vodou.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
lenze tepla sprcha ti na rozdiel od chemoterapeutik nenici pecen, oblicky a nerozhadze ti pomer provkov v tele
A to že má chrípka miernejší priebeh... heh, stačí počas choroby ležať, VEĽA piť a mať kľud. Lieky sú fajn vtedy, keď ide o nejaké ochorenie baktrériami, prvokmi... proti vírusom veľa funkčných liečiv nie je (antivirotiká, očkovania...nie sú to širokospektrálne látky ako napr. penicilín)
-
fikotek
King
Re: Chrípková epidémia
Lecit je lekySetton napísal:Ako liečiť čo najúčinnejšie chrípku?
To viem, ale ja som chory tak raz za 3-4 roky a vzdy kratko, takze mi to nevadi. Samozrejme, ze sa to nema brat dlhodobo (mne naposledy stacili 3 dni), to je napisane aj v pribalovom letaku. Podla mna je to jednoducho najucinnejsi sposob ako zvladnut chripku.Stoporko napísal:lenze tepla sprcha ti na rozdiel od chemoterapeutik nenici pecen, oblicky a nerozhadze ti pomer provkov v teleA to že má chrípka miernejší priebeh... heh, stačí počas choroby ležať, VEĽA piť a mať kľud. Lieky sú fajn vtedy, keď ide o nejaké ochorenie baktrériami, prvokmi... proti vírusom veľa funkčných liečiv nie je (antivirotiká, očkovania...nie sú to širokospektrálne látky ako napr. penicilín)
Za najrozumnejšie považujem nepchať sa chemickými umelými liekmi a vakcínami, ale mať vyváženú stravu, pohyb a fyzickú aktivitu....... Ale nie iba teraz, keď hrozí chrípka, ale celý rok....... dnešné liečivá totiž potláčajú iba príznaky, nie príčiny....... A navyše potláčajú prirodzenú imunitu ľudského organizmu.....
super.... mesiac je clovek v cesku a nic mu nieje, pride na slovensko a do 2 dni ho skosi chripka.... ja som tam mal fakt zostat a nie uz 3 dni lezat ako debil v posteli tu 
kazdopadne.... recepty starej matere - hrdlo vytierat jodovou tinkturou, nos eukalyptovou mastou, pit teply caj s medom a citronom a vela vitaminu C.... na mna to zatial vzdy fungovalo, aj ked momentalne to vyzera ze ee
kazdopadne.... recepty starej matere - hrdlo vytierat jodovou tinkturou, nos eukalyptovou mastou, pit teply caj s medom a citronom a vela vitaminu C.... na mna to zatial vzdy fungovalo, aj ked momentalne to vyzera ze ee
Ja to zas prežívam od pondelka, dnes je to už (chvalabohu) trošku lepšie [dúfam, že nezakríknem], už sa mi uvoľnil trošku nos, ešte však kašlem.. Dúfam že cez víkend to prejde..Mek napísal:Ja uz mam chripku za sebou (2 tyzdne dozadu som si to odlezal). Nebolo to nic prijemne, 40tky teploty a tak... no a troska kasla a taka mini-nadcha ma drzia doteraz.
-
Jeremy
Medium Professional
Maki a skusal si Gutalax? S tym rozbehas aj chripku IMHOMaki napísal:super.... mesiac je clovek v cesku a nic mu nieje, pride na slovensko a do 2 dni ho skosi chripka.... ja som tam mal fakt zostat a nie uz 3 dni lezat ako debil v posteli tu
-
Stoporko
VIP
gutalax???
hej, pravdu máš, s tým ROZBEHÁŠ aj tutanchamóna... aby som nebol od veci: ako už Pinhead písal - najlepšia je prevencia v podobe aktívneho pohybu a zdravšieho životného štýlu: bye bye kancelárske krysy...proste sa viac hýbať po prírode, občas nechať aj pľúca vymrznúť (týmto pozdravujem Muránsku Planinu...) a ono si telo zvykne... a potom vydrží o dosť viac.