Chrípková epidémia

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Innocence
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Chrípková epidémia

Príspevok od používateľa Innocence »

Čo si myslíte o terajšej situácii na Slovensku? Mnohé školy sú zatvorené, že chrípkové prázdniny.. v iných zase chýba cez 30% žiakov.. Ako liečiť čo najúčinnejšie chrípku? Dúfam že podobná téma tu nie je, teda aspoň som ju nenašiel..
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

Nekecaj ze je chrípková epidémia. Google nič nenašiel tak si nevymýšlaj :P
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Jeremy: Google je pomaly :P
Siri sa tu novy kmen chripky, na zaockovanych ludi vsak nevplyva. Chripku nevieme uplne liecit, vieme iba znizit jej priznaky. Odporucam Paralen hot drink alebo Coldrex Hot Drink, tie pomahaju najlepsie (samozrejme prestat chodit do prace/skoly a oddychovat nech ma telo silu na boj s chorobou). Stale to bude trvat cca 7 dni, ale aspon sa to nenatiahne. Ako prevencia je najlepsie ockovanie a uzivanie vitaminu C.
Pozri aj http://www.hojko.com/neliecena-chripka-t85015.html?
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja odporucam ako liecbu caj s citronom, kyslu kapustu a stare osvedcene recepty starej matere.. Viac krat sa to osvedcilo viac ako kadejake drahe chemicke ...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

wtf čo riešite... aký koldrex... to je fajn keď nie čo na vás lezie, ale nie ako liečba. V praxi to máte úplne fuk - liečená chrípka trvá týždeň, neliečená 7 dní. Tak načo do seba pchať chémiu???
Gothar
Moderátor
Moderátor

Kvoli tomu, ze s liekmi sa to da lahsie prezit. Neboli ta hrdlo, netecie ti z nosa, nic ta neboli. Stale to sice vyzaduje oddych a neda sa pracovat, ale ma to prijatelnejsi priebeh. To mas ako so sprchou - sprchovat sa mozes aj studenou vodou, ale preco to robit, ked sa mozes osprchovat teplou vodou.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

lenze tepla sprcha ti na rozdiel od chemoterapeutik nenici pecen, oblicky a nerozhadze ti pomer provkov v tele :? A to že má chrípka miernejší priebeh... heh, stačí počas choroby ležať, VEĽA piť a mať kľud. Lieky sú fajn vtedy, keď ide o nejaké ochorenie baktrériami, prvokmi... proti vírusom veľa funkčných liečiv nie je (antivirotiká, očkovania...nie sú to širokospektrálne látky ako napr. penicilín)
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

co podla mna to neni az take strasne. Sak na hrdlo - TAntum verde, do nosa- bioparox, a paralen alebo co od teploty. A takto prezijes.

Ale kazdy zvlada inak, a ine priznaky a tiez je dobre navstivit doktora.
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Chrípková epidémia

Príspevok od používateľa fikotek »

Setton napísal:Ako liečiť čo najúčinnejšie chrípku?
Lecit je leky :wink: .. lepsi chripce spis predchazet :) hodne vitaminu .. ovoce zelenina, dobre se oblekat a co ja vim co vsechno jeste.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Stoporko napísal:lenze tepla sprcha ti na rozdiel od chemoterapeutik nenici pecen, oblicky a nerozhadze ti pomer provkov v tele :? A to že má chrípka miernejší priebeh... heh, stačí počas choroby ležať, VEĽA piť a mať kľud. Lieky sú fajn vtedy, keď ide o nejaké ochorenie baktrériami, prvokmi... proti vírusom veľa funkčných liečiv nie je (antivirotiká, očkovania...nie sú to širokospektrálne látky ako napr. penicilín)
To viem, ale ja som chory tak raz za 3-4 roky a vzdy kratko, takze mi to nevadi. Samozrejme, ze sa to nema brat dlhodobo (mne naposledy stacili 3 dni), to je napisane aj v pribalovom letaku. Podla mna je to jednoducho najucinnejsi sposob ako zvladnut chripku.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Za najrozumnejšie považujem nepchať sa chemickými umelými liekmi a vakcínami, ale mať vyváženú stravu, pohyb a fyzickú aktivitu....... Ale nie iba teraz, keď hrozí chrípka, ale celý rok....... dnešné liečivá totiž potláčajú iba príznaky, nie príčiny....... A navyše potláčajú prirodzenú imunitu ľudského organizmu.....
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ja uz mam chripku za sebou (2 tyzdne dozadu som si to odlezal). Nebolo to nic prijemne, 40tky teploty a tak... no a troska kasla a taka mini-nadcha ma drzia doteraz.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja absolutne nic... Ale ako bolo povedane hlavne ked je sychravo teplo sa obliect. Jest ovocie zeleninu kyslu kapustu hlavne vela Céčka (ano aj vitamín C je a nie iba Éčko :D )
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

super.... mesiac je clovek v cesku a nic mu nieje, pride na slovensko a do 2 dni ho skosi chripka.... ja som tam mal fakt zostat a nie uz 3 dni lezat ako debil v posteli tu :(

kazdopadne.... recepty starej matere - hrdlo vytierat jodovou tinkturou, nos eukalyptovou mastou, pit teply caj s medom a citronom a vela vitaminu C.... na mna to zatial vzdy fungovalo, aj ked momentalne to vyzera ze ee :(
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Mek napísal:Ja uz mam chripku za sebou (2 tyzdne dozadu som si to odlezal). Nebolo to nic prijemne, 40tky teploty a tak... no a troska kasla a taka mini-nadcha ma drzia doteraz.
Ja to zas prežívam od pondelka, dnes je to už (chvalabohu) trošku lepšie [dúfam, že nezakríknem], už sa mi uvoľnil trošku nos, ešte však kašlem.. Dúfam že cez víkend to prejde..
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Maki napísal:super.... mesiac je clovek v cesku a nic mu nieje, pride na slovensko a do 2 dni ho skosi chripka.... ja som tam mal fakt zostat a nie uz 3 dni lezat ako debil v posteli tu :(

kazdopadne.... recepty starej matere - hrdlo vytierat jodovou tinkturou, nos eukalyptovou mastou, pit teply caj s medom a citronom a vela vitaminu C.... na mna to zatial vzdy fungovalo, aj ked momentalne to vyzera ze ee :(
Maki a skusal si Gutalax? S tym rozbehas aj chripku IMHO
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gutalax??? :D :shock: hej, pravdu máš, s tým ROZBEHÁŠ aj tutanchamóna... aby som nebol od veci: ako už Pinhead písal - najlepšia je prevencia v podobe aktívneho pohybu a zdravšieho životného štýlu: bye bye kancelárske krysy...proste sa viac hýbať po prírode, občas nechať aj pľúca vymrznúť (týmto pozdravujem Muránsku Planinu...) a ono si telo zvykne... a potom vydrží o dosť viac.
Napísať odpoveď