Router DSL 2641R a Access Point WMM-3000AP

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
FComp
Novice
Novice

Router DSL 2641R a Access Point WMM-3000AP

Príspevok od používateľa FComp »

Cafte.

Potreboval by som pomoct ako mam tie dva vecičky spojiť aby som predlžil / rozširil / wifi siet. Potreboval by som pomoct ako mam nastavit Access Point WMM-3000AP. Nikde to nemozem najst.

Dakujem
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

na internete citam ze k Access Point WMM-3000AP ma byt CD s kompletnym navodom ako na to. no ale skratka ten router dsl pripojis kablom s AP, V AP si nastavis nejaku LAN adresu, (default je myslim 192.168.1.254)vo menu wileless nastavis dalsiu IP-cku na ktoru sa budes pripajat ty,(napr 192.168.1.1) zadas meno siete, channel, nastavis si ochranu tot vse.potom je tam dalsia kopa veci ktore ti ale nebudem vysvetlovat to by bolo nadlho. mozno este MAC filter by som odporucil nastait.
FComp
Novice
Novice

hrban napísal:na internete citam ze k Access Point WMM-3000AP ma byt CD s kompletnym navodom ako na to. no ale skratka ten router dsl pripojis kablom s AP, V AP si nastavis nejaku LAN adresu, (default je myslim 192.168.1.254)vo menu wileless nastavis dalsiu IP-cku na ktoru sa budes pripajat ty,(napr 192.168.1.1) zadas meno siete, channel, nastavis si ochranu tot vse.potom je tam dalsia kopa veci ktore ti ale nebudem vysvetlovat to by bolo nadlho. mozno este MAC filter by som odporucil nastait.
Ano dik takto mi to funguje. Ale chcem sa spytat ci sa musi pripajat kablom router s AP.

Nade sa to cele nastavit tak aby AP prijimalo data cez wifi od routra. A dalej AP visielalo wifi do ostatnych PC.

Dakujem.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Pokial to AP podporuje, tak ano.
FComp
Novice
Novice

Don_Pipino napísal:Pokial to AP podporuje, tak ano.
Vies mi zistit ci to podporuje. Mam AirLive WMM-3000AP.

Ak ano porad mi ako to mam nastavit.

Dakujem.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Takze ak som na tejto stranke http://www.airlive.com/product/product_ ... 7466669243 pozrel spravny model, tak v casti "Specification" som nasiel funkciu "WDS Repeater Mode" co by mala byt tebou pozadovana funkcia. Ako to nastavit to neviem, avsak nejaky manual na CD si k tomu musel dostat.
FComp
Novice
Novice

Don_Pipino napísal:Takze ak som na tejto stranke http://www.airlive.com/product/product_ ... 7466669243 pozrel spravny model, tak v casti "Specification" som nasiel funkciu "WDS Repeater Mode" co by mala byt tebou pozadovana funkcia. Ako to nastavit to neviem, avsak nejaky manual na CD si k tomu musel dostat.
Oki pozriem na to. Dam vediet

//autoeditácia príspevku ( 07 Feb 2009, 13:44 )
Mam tam toto viac tam nieje mozne alebo co tam mam nastavit.
Prílohy
3000AP_1.jpg
3000AP.jpg
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

hladal by som to asi niekde v advenced setting malo by tam byt na vyber medzy Infrastructure (to mas teraz), Client, Repeater, Bridge. Tak daj repeater
FComp
Novice
Novice

hrban napísal:hladal by som to asi niekde v advenced setting malo by tam byt na vyber medzy Infrastructure (to mas teraz), Client, Repeater, Bridge. Tak daj repeater
V advanced setting mam len nastavenie casu a datumu.
Ja neviem ale nejak vela sa neda tam nastavovat je to zvlastne. Alebo v routri nieje chyba.

//autoeditácia príspevku ( 07 Feb 2009, 21:53 )

//autoeditácia príspevku ( 08 Feb 2009, 13:04 )
Poradte prosim.

Neviem si s tym rady.

Dakujem
Prílohy
3000AP_2.jpg
A tu nahodou to nieje? Čo maju za ulohu tieto nastavenia. Naco to sluzi.
A tu nahodou to nieje? Čo maju za ulohu tieto nastavenia. Naco to sluzi.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ved uz si to nasiel. V tej casti WDS setting. Mas tam dve moznosti, bud zadas MAC adresu zariadenia, ktoreho signal chces posnunut dalej rucne, alebo tam mas moznost Scan AP, kedy ti oskenuje vsetky APcka v dosahu, teda zistis, ci vobec to zariadenie ma dosah k tomuto Air Live a vyber pozadovane zariadenie uloz nastavenia a malo by to ist.
FComp
Novice
Novice

Don_Pipino napísal:Ved uz si to nasiel. V tej casti WDS setting. Mas tam dve moznosti, bud zadas MAC adresu zariadenia, ktoreho signal chces posnunut dalej rucne, alebo tam mas moznost Scan AP, kedy ti oskenuje vsetky APcka v dosahu, teda zistis, ci vobec to zariadenie ma dosah k tomuto Air Live a vyber pozadovane zariadenie uloz nastavenia a malo by to ist.
Myslis ze takto to ma byt?
Alebo kde presne mam zadat tu mac adresu.

//autoeditácia príspevku ( 09 Feb 2009, 17:18 )
Don_Pipino napísal:Ved uz si to nasiel. V tej casti WDS setting. Mas tam dve moznosti, bud zadas MAC adresu zariadenia, ktoreho signal chces posnunut dalej rucne, alebo tam mas moznost Scan AP, kedy ti oskenuje vsetky APcka v dosahu, teda zistis, ci vobec to zariadenie ma dosah k tomuto Air Live a vyber pozadovane zariadenie uloz nastavenia a malo by to ist.
A este jedna otazka na AP a Routre ma byt rovnaky SSID
Prílohy
3000AP_4.jpg
Napísať odpoveď