Neliecena chripka...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pantinela
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pantinela »

R1k1nko napísal:no ja som ju dostal utorok ... bol som v robote a dost som makal .. bolelo ma hrdlo a horucka
v stredu som bol doma ( velka horucka a ledva som prehltol dusok caja )
vo stvrtok rano som si myslel ze je vsetko OK siel som do prace trocha som robil rano a o osmej som isiel domov
v piatok doma
( nebol som u lekara len v lekarni kupit si IBALGIN a OROFAN na hrdlo )

vecer sa citim OK idem von bo kamaratovi sa nerodila dcera tak sme oslavili pil som ked som bol vonku som nachladol
a rano sa zobudim a moja hlava gulata
dnes som bol v nemocnici uz konecne a od vcera mam ZAPAL PRIEDUSIEK ( muns ci ako sa to pise ... ) dnes mi to ale povedali
vyzera to dost haluzne taka gulata tvar .. pri usiach total napuchnuty ....

moje otazky : moze to dostat priatelka ( uz to mala / je ockovana ) ked som snou pred tym ako som to vlastne dostal mali sex ( piatok v noci a rano som bol opuchnuty

je bezne ze stratim chut do jedla ? som nejedol uz asi dva dni a nepocitujem ze som hladny :o
ak som dobre pochopila, tak mumps:
nechce sa mi to tu hádzať, ale kukni: http://primar.sme.sk/c/4117228/mumps.html

A čo sa týka tej nechute do jedla, je to normálne, že človeku nechutí keď je chorý, ale aj tak sa snaž sem tam niečo do seba dostať a hlavne veľa tekutín
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

proti mumpsu sa očkuje už v detskom veku, nie? Je to súčasťou tej trojvakcíny...
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Stoporko napísal:proti mumpsu sa očkuje už v detskom veku, nie? Je to súčasťou tej trojvakcíny...
vsak prave a vidis ako to dopadlo

ale ja mam taku teoriu je to len moja teoria v piatok som jedol kazde dve hodiny tu tabletku orofar (ulava pri bolestiach ) a potom som na to pil asi 6 becheroviek jednu hrusku mozno ... potom som siel domov tak kto vie ci to nieje nejaka alergicka reakcia
s doktormi som sa hadat nechcel ani som sa vtedy nepytal cloveka ani nenapadne .. len som bol zvedavy ze co je so mnou
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

a ked mam chripku, chodim do skoly, ale beriem antibiotika? je to v pohode?

leboo bol som u doktorky v stredu povedala ze to mam vylezat do nedele a od pondelka chodit von len tak, ze do skoly a hned domov, no ja som do skoly chodil..
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

tomasso napísal:a ked mam chripku, chodim do skoly, ale beriem antibiotika? je to v pohode?

leboo bol som u doktorky v stredu povedala ze to mam vylezat do nedele a od pondelka chodit von len tak, ze do skoly a hned domov, no ja som do skoly chodil..
keby to bolo v pohode, tak ti nekáže doktorka ležať v posteli :roll:
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

a ked mama plny nos ale s tmy ze kaslem.....ale hlava ma neboli a teplota je v poraidku?..
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Nevylezana chripka
Kamos tiez kaslal na chripku a chodil do prace.Minuly tyzden s nim seklo-totalne ho zacali boliet vsetky klby na tele.Ako isel domov autom,tak skoro havaroval,nakolko bolest bola miestami taka intenzivna,ze nedokazal zoslapnut ani pedal.Na treti den mu uz nic nebolo..Avsak zase dalej nic neriesi a kasle na doktorov.Ja mu prajem len to dobre,ale s takymto pristupom...
Ako sa vravi-komu niet rady,tomu niet pomoci..
Bobrik
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobrik »

:twisted: ja som chorý aj teraz ale radšej nejdem ku doktorke lebo neisť do školí keď sa neučíme to je ham ba more lol :evil:
stevers
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa stevers »

viete mi vysvetlit to, že uz druhy tyzden mam huste hlieny a v noci nemozem dychat cez nos len ustami, vkuse musim davat kvapky do nosa, horucku nemam ale nedokazem tie hlieny dostat von, nepomahaju ani kvapky na vykasliavanie nič, to je tymi doktorkynimi slovami: "zvladneme to aj bez antibiotik"
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

stevers napísal:viete mi vysvetlit to, že uz druhy tyzden mam huste hlieny a v noci nemozem dychat cez nos len ustami, vkuse musim davat kvapky do nosa, horucku nemam ale nedokazem tie hlieny dostat von, nepomahaju ani kvapky na vykasliavanie nič, to je tymi doktorkynimi slovami: "zvladneme to aj bez antibiotik"
To isté povedala doktorka v stredu mne.. že som už veľký a v pohode by som mal nad chorobou úplne zvíťaziť do piatku.. a doteraz nevládzem rozprávať.. síce je to už podstatne lepšie, ale stále nie dobré.. čo poradím? horúci čaj, Coldrex/Paralen Hot Drink, ležať, ležať a ležať.. a nevyvíjať veľkú fyzickú aktivitu.. Ono to čoskoro prejde. To je najhoršie štádium chrípky, zapchatý nos.. ani zaspať sa nedá poriadne.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

na zapchaty nos je dobre si vecer pred spanim streknut do nosa Muconasal Plus a mate na takych 4 hodiny absolutne cisty nos.
Ale pozor neuzivajte to dlhodobo, ja som raz spotreboval za mesiac asi dve flasky lebo ta nadcha nie a nie ustupit a nakoniec som zistil ze som mal s toho opuchnutu sliznicu a preto sa to javilo ako nadcha.
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

ja som dostal z neliecenej chripky zapal srdcoveho svalu(to je choroba ktora sa casto aj u sportovcov objavuje a sposobuje im pri nelieceni nahle zlyhanie srdca) a bol som skoro mesiac v nemocnici a skoro rok ziadna zataz...to som mal 13 rokov.teraz 18 a stale navstevujem kardiologicku a celkovo som nabral kila a kondicka ziadna...takze tolko k neliecenej chripke
Napísať odpoveď