Krížik, sviečky pri cestách
Krížik, sviečky pri cestách
Myslím také krížiky čo sú pri cestách keď sa niekto zabije.
Tak čo si o tom myslíte?
Ja by som to zrušil, jednak je osoba pochovaná na cintoríne tam nech mu horia sviečky a jedno s druhým, jednak to deprimuje šoférov, a jednak keď idú okolo známy nebohej osoby tak im to stále pripomína a može sa stať, že na moment šofér nesleduje vozovku a nabúrajú aj oni.
Ja by som dal do zákona nech toto zrušia.
Vyjadrite svoj postoj k tomuto
Tak čo si o tom myslíte?
Ja by som to zrušil, jednak je osoba pochovaná na cintoríne tam nech mu horia sviečky a jedno s druhým, jednak to deprimuje šoférov, a jednak keď idú okolo známy nebohej osoby tak im to stále pripomína a može sa stať, že na moment šofér nesleduje vozovku a nabúrajú aj oni.
Ja by som dal do zákona nech toto zrušia.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
boha to sú zasa témy ...
... za prve tam tie kriziky davaju bribuzni tej obete, cize tvoj argument odpada ... za druhe z mojho pohladu to vobec deprimujuce nieje a nepoznam nikoho koho by to deprimovalo .. ja si tie krize vacsinou nevsimam, lebo sledujem cestu a ked ho zbadam tak mi je to vyslovene jedno, alebo si aspon uvedomim, ze na tej ceste niesom sam ...
... za prve tam tie kriziky davaju bribuzni tej obete, cize tvoj argument odpada ... za druhe z mojho pohladu to vobec deprimujuce nieje a nepoznam nikoho koho by to deprimovalo .. ja si tie krize vacsinou nevsimam, lebo sledujem cestu a ked ho zbadam tak mi je to vyslovene jedno, alebo si aspon uvedomim, ze na tej ceste niesom sam ...
-
pryja
Darca
Re: Krížik, sviečky pri cestách
Myslim, ze vacsie riziko ako kriziky, kahance a kvety predstavuju napr. silikonove blondiny v minisatach kracajuce v lete popri ceste.1C3 napísal:keď idú okolo známy nebohej osoby tak im to stále pripomína a može sa stať, že na moment šofér nesleduje vozovku a nabúrajú aj oni.
-
pryja
Darca
GothaR napísal:Pryja: alebo baby hore bez cakajuce na prechode na zelenu
A este k teme. Este som nikdy nepocula o pripade, zeby niekto z rodiny pozostalych havaroval presne na tom istom mieste a zeby za pricinu urcili prave ten spominany krizik.
//GothaR: no ked chodkyna caka na zelenu a zaujme vodica, ktory prave prechadza okolo, tak sa nehoda stat moze
//jj, mas pravdu.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
toto je kvalitny nazor, za ten hlasuj ! ... ja si teda skromne mylsim ze by mali vyrezat vsetky stromy okolo cesty, lebo je tam vzdy moznost ze do nich niekto nabura, takisto lampy, semafory a spol. ... mozeme pokracovat, chodci su tiez clenmi premavky, v zaujme zachovania ich bezpecnosti by som zrusil chodniky, nastupne ostrovceky MHD a hlavne prechody, lebo na tych sa stava nebezpecne vela nehod ... v neposlednom rade by som zakazal zimu, ta je sama o sebe zdrojom velkeho poctu zraneni a co keby tie zranenia koncili smrtelne .. ja nehovorim ze sa to stava, ale ze sa to moze stat ..1C3 napísal:ja som nehovoril, ze niekto tak uz zomrel ale sa to moze statno a tie dievcence:)aj to ej mozne:)
-
vajda65
Medium Professional
čo sa týka tých stromov tak tie by som ja určite nechal vyzerať, aký majú zmysel (niekto vraví že vetrolamy, tažko to by nemohli byť každé dva metre)
zbytočne sa o nich kopa ľudí rozbila namiesto toho aby vleteli do pola.
K téme: kríže určite nechať ako memento pre niektorých vodičov čo si myslia že sú nesmrtelný, zväčša skončia potom tiež s podobným krížom pri ceste.
K téme: kríže určite nechať ako memento pre niektorých vodičov čo si myslia že sú nesmrtelný, zväčša skončia potom tiež s podobným krížom pri ceste.
hmm, kriziky a sviecky... ja osobne s nimi nemam ziaden problem, vsimnem si ich ale zeby som sa na nich sustredil cely cas a to by sposobilo nehodu? no neviem, ale pekna baba skor dokaze uputat a na dlhsi cas ako krizik. takze proti krizikom nic nemam.
vajda65 : isiel si uz v silnejsom vetre po ceste kde su tie stromy a nahle si vysiel na miesto kde nebol ani jeden strom? Tie stromy svoj ucel splnaju.
vajda65 : isiel si uz v silnejsom vetre po ceste kde su tie stromy a nahle si vysiel na miesto kde nebol ani jeden strom? Tie stromy svoj ucel splnaju.
Súhlas s Kibom.. Prečo by mali vadiť malé krížiky? To už mi skôr stromy vadia, veď krížiky majú svoj zmysel.. Jednak pre rodinu, ale aj pre vodičov.. vidia, že tam sú krížiky, tak zvýšia opatrnosť.. a rodiny sa k týmto krížikom chodia modliť, keď pozerám z okna, vidím jeden krížik, zavraždili tam chlapca pred tuším rokom alebo dvoma.. a vždy tam jeho rodina chodí páliť sviečky, pomodliť sa, pospomínať.. a keď im to robí dobre, mne to rozhodne nevadí..
Pokiaľ viem, je vypracovaný projekt a nie jeden ako znížiť úmrtnosť na cestách. Jedným z nich je aj projekt Slovenskej Správy Ciest, ktorý je zameraný na mapovanie a odstraňovanie pevných prekážok, ktoré sú potenciálnou hrozbou pre účastníkov cestnej premávky. Jeden z typov týchto pevných prekážok sú aj stromy, ktoré zarastajú až do vozovky, alebo sú v jej tesnej blízkosti.vajda65 napísal:čo sa týka tých stromov tak tie by som ja určite nechal vyzerať, aký majú zmysel (niekto vraví že vetrolamy, tažko to by nemohli byť každé dva metre)
Ďalšie informácie o bezpečnosti cestnej premávky sa dajú získať na stránkach http://www.becep.sk/ a http://www.ssc.sk
Stromy skutočne okrem toho, že vylepšujú ráz krajiny, plnia aj funkciu vetrolamov a v bránia vytváraniu závejov. Stačí ísť medzi Novou baňou a Nitrou a potom ku Seredi- všade tam, kde nie sú stromy, je naviaty sneh, záveje, tvorí sa poľadovica - samozrejme v zime, aby sme si rozumeli. Takže podľa mňa, ak odstraňovať stromy tesne pri ceste, tak posadiť ďalšie o kúsok ďalej aby aspoň o pár rokov plnili túto funkciu.
A k téme: krížiky a sviečky popri cestách mi absolútne nevadia, je to pietnym miestom ľudí, ktorí tam niekoho stratili. Ak nič iné, aspoň to druhým vodičom na chvíľku pripomenie, že nik nie je na ceste sám...