3. reklamacia
3. reklamacia
takze ludia.... moj notas uz bol 2x reklamovany a stale ma tu istu chybu... ide ide a zrazu bez priciny modra obrazovka.... nerobi to akurat ked ma dobre vetranie=> ked ho mam na stojane.... ale.... 1x mi flashli bios (dik, to som si mohol spravit sam)
2x mi vymenili cpu,hdd,ram, aj ked som im pisal ze sa musi prehrievat šasi a modru obrazovku najpravdepodobnejsie vyhodi grafika....
ale teraz k veci.... chcem vediet ake mate skusenosti s 3. reklamaciou na ten isty problem? zo zakona viem, ze by predajca ak sa reklamacia uzna vratit peniaze, pripadne uplne vymenit tovar.... je to tak? ake mate s tym skusenosti vy? dik
2x mi vymenili cpu,hdd,ram, aj ked som im pisal ze sa musi prehrievat šasi a modru obrazovku najpravdepodobnejsie vyhodi grafika....
ale teraz k veci.... chcem vediet ake mate skusenosti s 3. reklamaciou na ten isty problem? zo zakona viem, ze by predajca ak sa reklamacia uzna vratit peniaze, pripadne uplne vymenit tovar.... je to tak? ake mate s tym skusenosti vy? dik
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
reklamoval som dosku a tam mi na treti krat vratili peniaze. viem, ze pri malych veciach, respektive pri veciach co sa nedaju moc opravovat moc toho nenavymyslaju a menia kus za kus alebo vratia cash. ale ked sa jedna o daku vec ako napr ntb, tak budu natahovat a vymyslat
ale vzdy zalezi hlavne na predajovi, nakolko je seriozny...
Ja mam presne podobnu skusenost s graf. kartou ktora sa prehrievala. Ide o GF 7300 GT slapala asi 3 mesaice v pohode zrazu cudne pasy na obrazovke a nic, odniesol som ju reklamovat vymenili ju za uplne novu, potom podobny scenar ako u prvej ale odisli pametove moduly, vymenili tretikrat za rovnaku 7300GT ale vyrobcal uz bol iny...Stalo sa to iste a tak mi vratili peniaze, v sume ktorej stala este ta prva karta...takze som na tom neprerobil ani korunu a vzhladom na pokles cien som si po pol roku kupil za rovnaky peniaz nieco lepsie....
V pripade 3x opakujucej sa reklamacie v rovnakej veci mas pravo na vratenie penazi. Tak to chodi aj u nas v obchode pokial je zavada neodstranitelna menime kus za kus iba v pripade ze ide o drahsii tovar tak to davam na presetrenie technikoma aj ine obchody s ktorymi pracujem sa tejto zasady drzia. Ak si NTB nekupil niekde v obchode, ktory ltt preziva a je to seriozny obchod mal by si tie peniaze dostat s5. Skus sa popytat v SOI ale podla mna je toto uplne jasna zalezitost.
V pripade 3x opakujucej sa reklamacie v rovnakej veci mas pravo na vratenie penazi. Tak to chodi aj u nas v obchode pokial je zavada neodstranitelna menime kus za kus iba v pripade ze ide o drahsii tovar tak to davam na presetrenie technikoma aj ine obchody s ktorymi pracujem sa tejto zasady drzia. Ak si NTB nekupil niekde v obchode, ktory ltt preziva a je to seriozny obchod mal by si tie peniaze dostat s5. Skus sa popytat v SOI ale podla mna je toto uplne jasna zalezitost.
-
Kibo
Hardcore addict
lenze mam skusenost s chlapikom, ktory takto riesil problem s autom. 3x mu odisla na aute rovnaka suciastka (vodna pumpa) a tak v zmysle tohoto zakona prisiel za predajcom, ze chce nove auto, naco ho vysmiali a poslali prec. tak ich zazaloval a oni argumetovali tym, ze ma pokazenu suciastku a nie auto. chlapikov pravnik ich vsak odbil, ze jeho klient si kupil auto ako celok, nie po suciastkach... vraj mu to trvalo asi rok ale vyhral a dostal nove auto... ale to je asi jeden z miliona a bol to zrovna chlapik, co mal cas aj peniaze sa tym babrat... takze aby nezacali takto saskovat aj pri tom ntb...
viem ze to to 100 a 1, ale napadlo ma to pri tej prilezitosti...
viem ze to to 100 a 1, ale napadlo ma to pri tej prilezitosti...
-
Clean_Up
Professional
Pokiaľ ide o tú istú vadu, vtedy ja ľahšie argumentovať tým, že nie je možné používať tovar. Ale pokiaľ sa vyskytnú rôzne vady a predajca ich odstráni tak, že zákazník môže tovar používať, tak to nie je jednoznačný dôvod na odstúpenie od zmluvy, ale ak by sa s toho chceli nejako vykrútiť aj pri tretej reklamácií kontaktuj SOI (alebo im to len tak naznač, že sa pôjdeš poinformovať na SOI, že čo a ako, možno sa po*erú a vrátia ti peniaze poprípade dajú nový tovar a ak nie tak na tú SOI choď naozaj).
Kamoš si vzal na paušál v pomaranči N-6233 a behom roka ju mal na reklamácií 3 krát vždy s tou istou chybou. V záručáku mal tri pečiatky s popisom tej istej chyby. Reklamáciu mu uznali a vrátili peniaze.
Skús sa s nimi najprv dohodnúť slušne a keď to nepôjde, až potom sprav riadny cirkus
100-tý príspevok
Kamoš si vzal na paušál v pomaranči N-6233 a behom roka ju mal na reklamácií 3 krát vždy s tou istou chybou. V záručáku mal tri pečiatky s popisom tej istej chyby. Reklamáciu mu uznali a vrátili peniaze.
Skús sa s nimi najprv dohodnúť slušne a keď to nepôjde, až potom sprav riadny cirkus
100-tý príspevok
uz zoparkrat sme zakaznikom vracali peniaze za vadne NB. Podstatne je, aby bola reklamacia vzdy riesena cez autorizovany servis. Pri tretej reklamacii im staci povedat ze sa jedna uz 3x o tu istu zavadu, tak nech pripadne daju vyjadrenie pre predavajuceho, ze sa jedna o neopravitelnu zavadu. S tymto vyjadrenim uz mozes notebook vratit predavajucemu so ziadostou o vratenie penazi - co by nemal byt problem, nakolko predavajuci dostane na zaklade vyjadrenia peniaze od dodavatela.
Hlavne jednat s predajcom seriozne, nie je nic horsie, ako hned na uvod dojst a byt arogantny a rozkrikovat sa tam na neho - predavajuci ten NB nevyrobil.
Hlavne jednat s predajcom seriozne, nie je nic horsie, ako hned na uvod dojst a byt arogantny a rozkrikovat sa tam na neho - predavajuci ten NB nevyrobil.
no pekne.... takze notebook si vo westechu pokvasil 4 tyzdne a dneska mi vraj dosiel domov s papierom ze mnou popisovana zavada sa u nich neobjavila.... ja ho asi vezmem a pojdem ho technikovi osobne oplieskat o hlavu.... 2 tyzdne co som bol doma mi kazdy den aspon 3x vyhodil modru obrazovku ale u nich sa zavada nevyskytla? ko*ot prasivi...
-
Traktorista
Guru
moja story je taka, ze som mal nokiu 6280, tri krat bola v servise, t.j. mal som tri peciatky, zasa na tom nieco blbo (resp ta ista vad co predtym, asi to vobec ani neopravovali) a tak som isiel do t-mobileu ze mam pokazeny telefon, ale ze uz mam 3 peciatky a ze ma nebavi s tym furt behat do servisu a ze chcem kupit iny (samozrejme ze mi vratia cash...)
typek najprv samozrejme nechcel, ze to sa tak nerobi a bla bla...
potom som mu povedla nech si nevymysla hluposti, on po case ustupil ze no teda dobre, ale ze to musia este zaslat raz do servisu ze ci som do toho mechanicky nezasahoval.
ja som vtedy dosiahol asi vrchol mojej asertivity, uplne som mu nalozil, samozrejme som to postavil na zaklade toho, ze odmietam aby to zase posielali, bola tam na srobe plomba zo servisu, tak som mu povedal ze naco ju tam asi davaju, a som ho zprdkal.
typek okamzite vracal peniaze...
nechcu to robit, ale ked pozna svoje prava a vie sa opriet o fakty, tak sa da
napr on sa ma furt pytal ze ci ma telefon omrzel ze ho chcem vratit. podla mna velmi drza otazka od predajcu!!! sak som mu aj povedal svoje,..
ach jaj,...
typek najprv samozrejme nechcel, ze to sa tak nerobi a bla bla...
potom som mu povedla nech si nevymysla hluposti, on po case ustupil ze no teda dobre, ale ze to musia este zaslat raz do servisu ze ci som do toho mechanicky nezasahoval.
ja som vtedy dosiahol asi vrchol mojej asertivity, uplne som mu nalozil, samozrejme som to postavil na zaklade toho, ze odmietam aby to zase posielali, bola tam na srobe plomba zo servisu, tak som mu povedal ze naco ju tam asi davaju, a som ho zprdkal.
typek okamzite vracal peniaze...
nechcu to robit, ale ked pozna svoje prava a vie sa opriet o fakty, tak sa da
napr on sa ma furt pytal ze ci ma telefon omrzel ze ho chcem vratit. podla mna velmi drza otazka od predajcu!!! sak som mu aj povedal svoje,..
ach jaj,...