Uz dlhsie mam problem s PC a to samovolne vypinanie, restartovanie, chrapcanie zvuku atd. Dnes mi tak napadlo vsetko poodpajat a pozriet kde je problem. Zistil som, ze mam doslova spaleny konektor zdroja a dosky. Neviem ci k tomu doslo chybou zo strany dosky alebo zdroja, Je toto dovod na reklamaciu zdroja? Pozrite obrazky.
Je to zdroj Fortron FSP400-60GLN. Doska Asus A7V880
Kazda porucha nezavinena uzivatelom je dovod na reklamaciu, v tomto pripade tazko posudit, ci doska ci zdroj. Mohol tam byt vysoky prechodovy odpor a zhorelo to. Toto som este nevidel. Zaujimave, ze ohorelo to na ciernych kablikoch, co su GND - zemniace. Alebo mas tam velky prud velkou zatazou od komponentov? Netusim, kazdopadne to reklamuj.
Podla mna urcite ano, pretoze zdroj by mal mat ochranu proti prepatiu alebo prudovym spickam, ktore mohli toto sposobit. Alebo je to nevhodny konektor a ten je tiez sucastou zdroja.
podla mna zdrojom to nebude...skor sa priklanam k doske ze neumerne zatazovala dany vystup zdroja, preto sa najskor zohrial a potom prepalil dany konektor, aj ked je mi podozrive preco nezareagovala prudova ochrana zdroja ...
Ved zdroj sa vypinal (sem tam mi pc z nicoho nic vyplo) takze ochrana asi ucinkovala, ale to nestacilo lebo ja som znovu zapol a isiel dalej Nenapadlo by mi v zivote, ze sa taketo nieco moze stat. Prvy krat nieco take vidim
Makovnik napísal:Zaujimave, ze ohorelo to na ciernych kablikoch, co su GND - zemniace. Alebo mas tam velky prud velkou zatazou od komponentov? Netusim, kazdopadne to reklamuj.
Ale podľa mňa je to chyba zdroja pretože to začalo skratovať a zdroj ma poistku a ta sa mala odpáliť aby nenastal skrat ak to stále ide tak je zdroj zlý ale podľa obrázkov môžeš aj dosku vymeniť ale ja by som zobral obi dve pretože ak ty dajú za pravdu že bol na vine zdroj mali by ti tým pádom vymeniť aj zak. dosku ,ktorá bola zničená ich zdrojom. Ale to je iba môj názor
Kamosovi sa stalo nieco podobne. Postupnym patranim sme prisli na to, ze toto sa stalo kvoli tomu, ze sa im pri prestavbe domu hrabali v elektrike - to bol moment, od ktoreho to zacalo haprovat. Zrejme zdroj nezafungoval tak, ako by mal. Napokon ho vyreklamoval.