Eurotrip - cestovanie po EU

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
i-Cube
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Eurotrip - cestovanie po EU

Príspevok od používateľa i-Cube »

Mame v plane toto leto vyrazit autami po europe a popozerat okolite krajiny, hlavne smerom na zapad (polsko, ukrajina urcite nie :) ) cize rakusko, svajciarsko, francuzsko, nemecko ..
Auta su, ludia su, chut tiez...zisli by sa nejake tipy na miesta, lokacie, zaujimavosti + nejake vase zazitky, ak dakto uz daco podobne absolvoval. (prip. nejake rady, aby sme sa vyhli komplikaciam)
thanx :)

-add: ok tak madarsko mozme brat do uvahy, kvoli goťarovi :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No my sme boli autom v Miskolci a niekolkych dalsich menej vyznamnych mestach no a vysledkom toho je, ze ti mozem odporucit navstevu centa Miskolca, teda ak ta zaujima architektura Smile
Ale dost zaujimave bolo aj cestovanie autom cez madarske pusty (ci ako sa tomu nadava), proste vsade rovina a uplne rovna cesta. To sa u nas neda vidiet nikde a take rozlahle roviny v zapadnej europe tiez nie su. Nemusi to zaujat kazdeho, ale je to prijemna zmena oproti nasim kopcom a zakrutam, cize urcite by som si naplanoval presun cez Madarsko.
Este z rozpravania viem, ze pre vylet autom je velmi vhodna aj Normandia vo Francuzsku.

//A este St. Gothard pass vo Svajciarsku vyzera zaujimavo http://www.georgeledger.co.uk/st%20goth ... ravel.html :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

GothaR napísal: //A este St. Gothard pass vo Svajciarsku vyzera zaujimavo http://www.georgeledger.co.uk/st%20goth ... ravel.html :)
No ak by som chcel taketo nieco tak idem do Banskej cez Sturec :D
ale nie, vyzera to fakt krasne

A k teme: ja osobne by som Ti odporucil cestu autom aj na sever, Norsko a spol, je to tam fakt krasne
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

O takom niečom snívame s kamaratmi už dlhšie, cestu sme si už viacmenej naplanovali, aj auta by boli, len ešte nedozrel čas.
Šli by sme cez maďarsko do slovínka do Ljubljany, Milano, Svaciarska priroda, FR->Monaco. V monacu sme sa ešte nezhodli, že či dolu do ESP alebo hore Benelux, Londyn.
Ja osobne by som si dal aj 2 cesty, jednu južnu, druhú seversku do Norska, Danska.. :)

A životná cesta, ak sa mi vobec podari bude cesta skrz USA podľa stôp Jacka Kerouaca. :smt009
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

:D LOL ja som tu uz zakladal podobnu temu. Len ja s kamosmi ideme vlakom. A daky plna mam my zhruba- Wien, Praha, Berlin, Hanoover, Amsterdam, rotterdam, Brussel, Pariz, Londyn, francuzska riviera, Barcelona dako spat dake svajciarsko dole milano sa da a SVK. Smile kukni na mape. idu pekne za sebou. Smile
a tu je moja tema :arrow: http://www.hojko.com/cesta-po-europe-t110858.html
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Uf, ja osobne odporúčam severské krajiny - a hlavne Nórsko.. pekná krajina so zaujímavou prírodou, v pohode ľudia, síce trošku drkotavé cesty ale to až tak nevadí, krásne fjordy, kopa rybárov.. ako v rozprávke na niektorých miestách.. ale napr. aj francúzsky či taliansky vidiek je pekný.. takže tak.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Ja toto leto tiez planujem cestu domov takymto sposobom, kamarati pridu lietadlom za mnou do Toulouse, tu so mnou ostanu mozno tyzden aby som im poukazoval kde zijem a potom na mojom este nekupenom aute , by som rad skocil do Barcelony asi cez Andoru, kvoli nakupom, potom popri mori cez MOnaco az do Talianska, tak sa zdrzat nejaky ten den na plazi a potom cez Slovinsko (mna ta krajina neviem z akeho dovodu velmi laka) a domov cez spominane madarsko :) Viem ze nie az take velke cestovanie , ale postaci, o rok sa moze ist zase niekam inam...

Kedze som toho vela necestoval, mozem doporucit len Francuzsko, tu si clovek uzije krajinu aj z dialnice, fakt nadhera...
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

zohnal som káru na trip
snad tam v lete nepomrieme
dlzky trasy skratime, nech si viac uzijeme krajinu a trosku si oddychneme.. povodna trasa mala cca 3000 km, na cestach budeme asi 10-12 dni
Prílohy
n1035218514_308097_5900.jpg
T3RM1X
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa T3RM1X »

Toto planujeme aj my o rok velmi nas to laka:D hlavne holadnsko dansko spanielsko francuzsko:)
Retne
Darca
Darca

T3RM1X napísal:Toto planujeme aj my o rok velmi nas to laka:D hlavne holadnsko dansko spanielsko francuzsko:)
Lepsie staty na eurotrip uz asi ani nie su :wink:
Vlado6230
Star
Star

Ale su este nejake minimalne - Svajciarsko je nadherne, a Taliansko stoji zato tiez :), a ak ste neboli, tak ja by som urcite aj Anglicko aspon Londyn.
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

hm znie to zaujímavo ... ale nieje riziko ist jednou dodávkou ? čo ak sa jedna pokazí ?
a to by ste ako spali v hoteloch jednu noc a rano znova na cesty ? a tak...

ja by som sa zameral hlavne na juh eu. uz len kvoli moru :P a mozno aj oceanu ak dojdem aspom do Spanielska or Portugalska
T3RM1X
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa T3RM1X »

My chceme ist jeepom asi land rover defender:Dlen dufam ze to vyda
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Vlado6230 - Švajčiarsko by som si pozrel len kvôli krásnej alpskej scenérii.. inak ma to neláka, možno ešte pre zvláštny štýl života, bohatších ľudí a pod. Taliansko je zaujímavé, to hej.. ale do Anglicka by si ma nedostal na dovolenku.. šak tam je hrozné počasie.. sychravé, to neznášam najviac zo všetkého..
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

R1k1nko napísal:hm znie to zaujímavo ... ale nieje riziko ist jednou dodávkou ? čo ak sa jedna pokazí ?
a to by ste ako spali v hoteloch jednu noc a rano znova na cesty ? a tak...

ja by som sa zameral hlavne na juh eu. uz len kvoli moru :P a mozno aj oceanu ak dojdem aspom do Spanielska or Portugalska
tak bude sranda, ak sa pokazi.. radsej nech vsetci stojime pri pokazenom, ale tak je to nova kara, cize by sa nemuselo nic stat...
spanie bud v aute, v taboroch, bars kde ...
trasa sa este upravuje ale vyzera to cez rakusko do francuzska na juh , monako, ITA, ...
Vlado6230
Star
Star

setton: no Londyn len tak pozriet ak si tam nebol na dake 3 dni aby si videl palac,big ben, atd... A svajciarsko je nadherna krajna hlavne kvoli tej scenerii ako si povedal :)

I-cube -ubytovanie mame aj my teraz mensi problem (sice ideme vlakom cize mozno nocna cesta a spat v nom), Ale dobre je zarezervovat si daky Hostel v krajne kde chces byt dlhsie. Lebo sa moze stat ze budes spat na ulici :?
sice vy mate auto :roll:
Retne
Darca
Darca

My pojdeme v 206 a spat budeme vonku, alebo v aute... zase zbytocny luxus netreba :) Zoberiem stan a bude a planuje sa zatial 2 holky a 2 chalani, tak mozno aj na sebe budeme spat :sleeping:
Vlado6230
Star
Star

Retne napísal:My pojdeme v 206 a spat budeme vonku, alebo v aute... zase zbytocny luxus netreba :) Zoberiem stan a bude a planuje sa zatial 2 holky a 2 chalani, tak mozno aj na sebe budeme spat :sleeping:
fuuha, no neviem ci by som len tak spal vonku niekde v cudzine, ja sa bojim hlavne toho ze ma okradnu ked spim alebo co. A to mi najmenej treba -este k tomu v cudzine. Tak ja stan ee
Retne
Darca
Darca

Vlado6230 napísal:fuuha, no neviem ci by som len tak spal vonku niekde v cudzine, ja sa bojim hlavne toho ze ma okradnu ked spim alebo co. A to mi najmenej treba -este k tomu v cudzine. Tak ja stan ee
Slovakov okradnut :wink: Asi tazko, ale planujeme cestovanie cez noc, cez den budeme spat a uzivat si... vsetko je naplanovanie, ten stan to ani neviem preco som napisal, lebo to je hlupost, my mame pred sebou naplanovanych nejakych 30 hodin soferovania, cize chceme si urcite nejakekych 10 bodov kde budeme stat a tak si aj oddychnem ako sofer...
Vlado6230
Star
Star

Retne napísal:Slovakov okradnut :wink: Asi tazko, ale planujeme cestovanie cez noc, cez den budeme spat a uzivat si... vsetko je naplanovanie, ten stan to ani neviem preco som napisal, lebo to je hlupost, my mame pred sebou naplanovanych nejakych 30 hodin soferovania, cize chceme si urcite nejakekych 10 bodov kde budeme stat a tak si aj oddychnem ako sofer...
hej hej, to je ine chapem.A v mestach ked uz budete?? tam ubytovanie ako rezervujete si daco alebo? uz hadam nie v aute?:D

A inak ja si myslim ze aj slovaka mozu okradnut, hlavne v tom stane ked spis nebudu vediet ani ze si slovak :roll:
Napísať odpoveď