dobry vecer vie niekto poradit ako sa meria tah komina,ci za studena alebo za tepla,kde sa to ma merat,a kolko ma mat pascalov.komin mam 10m vysoky a priamer je 15cm.kurim hnedim uhlim a strasne sa zanasaju rury ktore idu do komina /nie komin komin je cisty/sadzami.cistim ich kazde 2-3 dni.z pece idu do komina asi 3,5m dlhe rury ktore obsahuju dve kolena o priemere 15cm kolena su 90 stupnove
dakujem za kazdu radu
tah komina
Tah komina zavisi od jeho teploty, cize od teploty spalin ktore odvadza a taktiez od jeho vysky, co je jasne...Ak mas krb tak tah komina by mal byt 10-15 Pa. Je to asi taky tah ktory by si potreboval ak by si z pohara tahal slamkou vodu do vysky 1-1,5mm. Ak chces zistit neprofesionalne tah komina tak vezmi sviecku a daj ju do pece, skus nou trosku hybat alebo sa snaz rozkmitat plamen, ak ma komin dobry tah tak sa sviecka rychlo ustali, naoko rychlejsie ako keby si to robil napriklad v izbe... Cize plamen sviecky sa ako keby snazi co najrychlejsie vystriet v smere zaustenia dymovej rury smerom do komina. V priprade ze sa ti komin nezahrieva, resp spaliny maju velmi nizku teplotu tak sa ti komin zanasa dechtom. Preto moze mat slaby tah a treba ho casto cistit.