Červenanie tváre, dlhšie pretrvavajúci problém.
Červenanie tváre, dlhšie pretrvavajúci problém.
Mám problém, vždy na verejnosti a niekedy aj v súkromí sa začnem červenať. Nie je to nejaké extra červenanie, ale je to ako od tepla v lete, neviem prečo. Hľadal som rady aj na internete, ale moc som neuspel, viete o tom niečo? Prosím podeľte sa so mnou. Ďakujem.
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Červenanie tváre, dlhšie pretrvavajúci problém.
za nieco sa hanbis?Angelo napísal:Mám problém, vždy na verejnosti a niekedy aj v súkromí sa začnem červenať. Nie je to nejaké extra červenanie, ale je to ako od tepla v lete, neviem prečo. Hľadal som rady aj na internete, ale moc som neuspel, viete o tom niečo? Prosím podeľte sa so mnou. Ďakujem.
ujo google za 5sec
Kód: Vybrať všetko
Vyjdete z horúcej vane a čudujete sa, že ste červení? Je to normálna reakcia pokožky. „Zružoviete aj po saunovaní, po prechode z chladu do tepla a po vypití horúceho čaju alebo alkoholického nápoja. V lete pokožka sčervenie po dlhšom pobyte na slnku a v zime, ak neodhadnete počasie a preženiete to s množstvom oblečenia,“ vysvetľuje MUDr. Michal Kovár. Hanbíte sa? Vtedy sa pokožka na tvári a krku tiež začervená, ale je to len prechodný stav. Krátkodobo trvá i sčervenanie tváre, keď tlačíte do brucha, na bránicu, pri vyprázdňovaní na toalete. Červená farba pokožky ako príznak choroby ide ruka v ruke s inými príznakmi. Pri horúčke je pokožka teplá, sfarbená dočervena. „Sčervenanie krku, tváre, trupu spolu s ďalšími príznakmi sú aj pri problémoch s dýchaním, pri astme a tráviacich ťažkostiach, pri hnačke. Môže poukazovať aj na karcinoid, čo je zriedkavý nádor väčšinou tenkého čreva. Tvár ako mesiac v splne, častejšie červená a prekrvená, býva pri Cushingovej chorobe, spôsobenej zvýšenou hladinou steroidného hormónu z kôry nadobličiek, ktorý reguluje látkovú premenu. Často pokožka sčervenie aj ako následok alergickej reakcie po jedle alebo liekoch. Vtedy je sfarbenie sprevádzané svrbením,“ hovorí lekár. Sýtočervenou farbou sa prejavuje aj polycytémia, pri ktorej sa v organizme nadmerne množia červené krvinky. Niekedy sa nesfarbí celá pleť, ale objavia sa na nej ohraničené fľaky. Chorobné začervenanie častí tváre, niekedy až s tvorbou vyrážok, najmä v okolí úst, spôsobuje fluór. Ten môže byť v zubnej paste alebo ústnej vode, ale i vo fluorovaných kortikosteroidných mastiach a krémoch. Bakteriálna infekcia kože eryzipel, medzi ľuďmi známa aj ako ruža, je okrem červeného sfarbenia sprevádzaná horúčkou. Začervenanie na tvári lokalizované na oboch lícach, tvoriace spolu tvar motýľa, býva pri Lupus erythematosus, autoimunitnom ochorení kože, kĺbov aj obličiek.