Problem s bootovanim

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problem s bootovanim

Príspevok od používateľa djxtreme »

Caute,potreboval by som poradit s nasledujucim problemom...v PC mam 2 disky..320 GB a 500 GB + jeden externy 160 GB...mal som nainstalovane 2 windowsy na tej 160-ke a 500-ke s tym ze na zaciatku si volim ktory chcem,rozhodol som sa ze ten externy 2,5" budem vyuzivat na prenos dat a ze si ho vyberiem,nastavil som v BIOSE ako 1st boot sequence tu 500-ku a proste mi nic nebootuje,ale ked ten externy dam naspat,tak mi da opat moznost vyberu...neviete v com moze byt problem??? :?
ma to dost stve :(
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

povedal by som, ze mbr je na tom externom disku, takze ked nie je zapojeny, tak ho nenacita..mozno by pomohlo opravit mbr bez zapojeneho externeho disku (nabootovat instalacne cd, zvolit moznost repair, ak mas tak zadat heslo, napisat prikaz fixmbr, pockat, kym sa to ukonci a exit), ale nie som si isty, ci to bude fungovat a ak aj hej, tak je pravdepodobne, ze nebudes mat ponuku 2 OS, takze ten win, co mas na externom disku ti nenabootuje (celkom nechapem naco mas aj na tom externom disku windows)..

\\ta posledna otazka bola len taka poznamka na okraj - nemusel si tak do podrobna opisovat :)
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

z toho dovodu,lebo tu 500-ku som v tej dobe este nemal a ked som chcel windows instalovat na tu 320-ku tak pri instalacii ukazalo ze je na nom proste jedna particia ktora ma 130 GB a ten disk mal 320 a nic na nom nebolo a ani nebol deleny,takze som to nechapal,nainstaloval som si hpo docasne na ten externy s tym ze ked budem mat novy,tak si to dam nan,alebo ten probelm s 320-kou vyriesim a ten externy budem uz vyuzivat iba na prenos,ale stale sa to nedari :(

//autoeditácia príspevku ( 17 Feb 2009, 13:18 )
up
Napísať odpoveď