banner actionscript
-
uNreal_saTch^
Professional
banner actionscript
Ahojte, robil som banner vo flashi a spolocnost, ktora ma dat banner ma poziadavku, ze banner musí obsahovat preklik vytvorený pomocou nasledujúceho actionscriptu:
on (release) {
getURL(_root.clickTAG, _root.target);
}
a musi byt spraveny vo Flashi 7.
aky je rozdiel, ked to spravim v najnovsom Flashi?
da sa tam ten actionscript doplnit, aj ked je baner uz hotovy? (po grafickej stranke)
vedel by mi s tym skriptom niekto pomoct?
dakujem
on (release) {
}
a musi byt spraveny vo Flashi 7.
da sa tam ten actionscript doplnit, aj ked je baner uz hotovy? (po grafickej stranke)
vedel by mi s tym skriptom niekto pomoct?
dakujem
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: banner actionscript
ak to spravíš vo verzcii cs, prípadne v mx2004 alebo inej, nemusíš to v sedmičke otvoriť. Keďže oni zrejme používajú sedminu, tak kôli kompatibilite aby to mohli neskôr editovať to vyžadujú v tejto verziiuNreal_saTch^ napísal:...
ánouNreal_saTch^ napísal:da sa tam ten actionscript doplnit, aj ked je baner uz hotovy? (po grafickej stranke)
záleží od náročnosti, v actionscripte som dlho nerobil. O actionscripte je na nete toho ale veľmi vela popísaného a myslím že by si to mohol zvládnuť aj bez nejakých väčších skúsenosti. Ak nie, tak sa ozvi (ale aj tak nemám flash 7uNreal_saTch^ napísal:vedel by mi s tym skriptom niekto pomoct?
dakujem
-
uNreal_saTch^
Professional
im staci uz len *.swf, takze editovat to uz nemozu.
rozmyslam, ci sa v CS4 neda exportovat to swf s parametrami Flash 7, nie som doma, takze to nemozem teraz pozriet
a ten actionscpript mi teraz kolega vysvetloval, takze sa s tym skusim pohrat
//autoeditácia príspevku ( 11 Feb 2009, 22:58 )
mno zmakol som to cele. Z CS4 je mozne konvertovat aj do nizsich verzii. skoda len, ze kvalita obrazkov v baneri sa dost znizi. Nevyzera to na urovni, ako vo Flashi 10 :
//autoeditácia príspevku ( 15 Feb 2009, 15:31 )
hmmm...
dalsia spolocnost pozaduje to mat spravene podla tohto scriptu
On (Release)
Get URL (clickthru, window=”_blank”)
End On
lenze ked ho nakopcim do actions tak napise syntax error a nepovolena kvotacia
myslite, ze je spravne ked to spravim nasledovne?
on (release) {
getURL("clickthru", "_blank");
}
fakt som do tohto lama :\
rozmyslam, ci sa v CS4 neda exportovat to swf s parametrami Flash 7, nie som doma, takze to nemozem teraz pozriet
a ten actionscpript mi teraz kolega vysvetloval, takze sa s tym skusim pohrat
//autoeditácia príspevku ( 11 Feb 2009, 22:58 )
mno zmakol som to cele. Z CS4 je mozne konvertovat aj do nizsich verzii. skoda len, ze kvalita obrazkov v baneri sa dost znizi. Nevyzera to na urovni, ako vo Flashi 10 :
//autoeditácia príspevku ( 15 Feb 2009, 15:31 )
hmmm...
dalsia spolocnost pozaduje to mat spravene podla tohto scriptu
On (Release)
End On
myslite, ze je spravne ked to spravim nasledovne?
on (release) {
}
fakt som do tohto lama :\
-
audiotrack
VIP
ten prvý zápis (bez zátvorie ale s end on) mi nič nevraví, možno je to iná verzia alebo dialekt actionscriptu ktorý nepoznám. getURL ale je príkaz ktorý má byť zapísaný takto (teda bez mezdery) takže neviem či si tú prvú ukážku mal správne. Čo sa týka toho druhého, je to významovo to isté ako prvé len podľa mňa správne. Tiež ale nie som v actionscripte moc profík, takže toto ber s rezervou 
-
weroro
Flash coder
da sa to editovatim staci uz len *.swf, takze editovat to uz nemozu.
ano da sa pri exporte si nastavujes verziu flashu, compresiu, verziu action scriptu, poradie citania riadkov s AS, zvuk, kvalitu JPG a pod.rozmyslam, ci sa v CS4 neda exportovat to swf s parametrami Flash 7
ta syntax je nezmysel mas tam chybu window=”_blank”dalsia spolocnost pozaduje to mat spravene podla tohto scriptu
On (Release)
End On
toto je uz ok. clickthru je co?myslite, ze je spravne ked to spravim nasledovne?
on (release) {
}
ak je to volanie scriptu tak je to nespravne
namiesto toho tam patri napr. "weroro.html"
Tak si to zhrnme:
on (release) {
getURL("nieco.html", "_blank");
}
To bol kazdy vo vsetkom ked zacinalfakt som do tohto lama :\
-
uNreal_saTch^
Professional
to, kde si nasiel chybu, mi dala jedna firma ako predlohu, ze ake akceptuju bannery
vid v prilohe
sam neviem co je to clickthru, len som sa to snazil dat do spravneho formatu. myslim, ze to sluzi na meranie poctu klikov na banner, ale nie som si isty...
inak mozte ho checknut tu - taky zaklad s Alphou
sam neviem co je to clickthru, len som sa to snazil dat do spravneho formatu. myslim, ze to sluzi na meranie poctu klikov na banner, ale nie som si isty...
inak mozte ho checknut tu - taky zaklad s Alphou
-
weroro
Flash coder
no kukol som sa na ten zdrojacik toho SWF-ka a zaujimalo by ma ze preco mas vsetok text ako tlacitko a este ktomu vnorene...to znamena tlacitko v tlacitku...
... inak je to celkom pekne na to ze v tom vobec nerobis..... ta animacia by sa dala zredukovat asi na 12KB z tych 17KB. stacilo by len pouzit AS na prehadzovanie obrazkov. a tak isto by to mohlo platit aj pre text. pouzil by si tym padom menej frameov a menej objektov.. inak je to pekna ukazka Motion Tweeningu...... davam ti 6,5 z 10 bodov.. a ten script si pouzil
hm no co na to? necem byt zlyyyy... 
Kód: Vybrať všetko
on (release)
{
}
-
uNreal_saTch^
Professional