Vlastná serverovna, resp CS server

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vlastná serverovna, resp CS server

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Ahoj, cchem provoznit vlastni server doma, aby som nemusel platit.Mam jednu otázku, co budem potrebovat aby som to splnil,aky net,comp, a dalej newem..pls poradte co ktomu..mat verejnu IP a aku rychlost mat minimálne..dik za rady K+ vsetkim.. :wink:
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Tak PC ti musi bezat nonstop. Verejnu IP vybavis u provaidera. Co sa tyka hardware-u tak to je investicia na takych 300-500 EUR + pripojenie, moj odhad. Chces na tom aj zarabat, ale len pre vlastnu potrebu?
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Mno takze verejnu IP som pozeral za 3.8Eur mesacne, zatial len na vlastnu potrebu, teraz mam doma net 1024/256 co nie je bohvieco a PC mam:
Zdroj:Fortron BS II
MB: Asus P5B
CPU: E2160 1,[email protected]
RAM: 2x1gb
GPU: HD3870 512
HDD: 300GB
Chladenie freezer,noctua, enermax....a aky op by tam mal bezat Linux:?? :shock: :D
stejko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stejko »

a uz mas aj nejake vlastne stranky ci chces nejak vela zarabat od podlahy?s tym kompom a netom by som do toho nesiel,ale ak mas nejaku stranku ktorej sa dari,tak potom kludne mozes...
ale aj tak platit za vlastnu verejnu IP tak ta to aj tak vyde na dost draho.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

stejko napísal:a uz mas aj nejake vlastne stranky ci chces nejak vela zarabat od podlahy?s tym kompom a netom by som do toho nesiel,ale ak mas nejaku stranku ktorej sa dari,tak potom kludne mozes...
ale aj tak platit za vlastnu verejnu IP tak ta to aj tak vyde na dost draho.
Vyjde to na 3,8Eur co podla mna nie je majlan.. :roll: ..inac k tvojej otázke..ano stránku mám, len Server potrebujem a preto lebo chem provoznit CS alebo Cod2 server...a este jedna otázka..keby som vybavil tu verejnu IP a vytvori lnormalne serevr..dajme tomu v cs logicky ostatni by sa mohli namna pripojit, lenze neviem 1024/256 cize 30Kb/s...kolko hrácov by moj net zvládol cca...5 :D :cry: :cry:
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

no tak aj tych 5 je vahajucich :wink:
myslim ze momentalne sa za tie servery vela neplati, v tomto pripade ako sa hovori, nechaj to na prefesionaloch :) ale ked to chces hrat forfun cisto s kamosmi tak potom staci aj hamachi
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Filipito- No asi hej más pravdu lenze mesacne to vyjde na 14Eur 20slotov + monitorovanie, resp som tam skoro non-stop a + - vypadky... :?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Tu mas virtualne servery za celkom priaznive ceny... a mozes si tam spravit kolko chces serverov :wink:
na vyber mas z velkeho mnozstva distribucii linuxu.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Andrew007 > Keď chceš doma server tak počítaj, že upload ti treba aspoň 1024 (na CS to stačí tak do 20 ľudí). Dobrú dostupnosť a samozrejme non-stop zapnutý PC:)
Neviem, osobne by som si prenajal server radšej ako to riešiť takto. Ak niečo poriešiš tak napíš:)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Stovku das za verejnu IP, styristo za elektriku a si na sume 500 korun, cize nieco cez 16 eur. Server pre 20 slotov na public zozenies tak za 15 eur, ale mas istotu, ze by to malo bezat nonstop, budes mat dobry ping a nebude problem s uploadom, co pri tvojej linke je. A ak planujes CoD server, tak pocitaj s vyssim uploadom. Ak by si to predsalen chcel robit doma, tak vyber serveru je na tebe, ci uz Win alebo Linux, je to len a len na tebe.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Mek, Fabi2,HOJKO, diky za rady ano mas pravdu mesacne by to vyslo minimálne na 17-20Eur...co nie je málo..asi ostanem pri zakupenom serveri..
Napísať odpoveď