Postacujuci zdroj?
Postacujuci zdroj?
Mam na vas otayku kupil som si procesor od intelu dvojjadrak E7400 a grafiku GeForce9800GTX+ a bratranec mi kupil 400 zdroj, bude to stacit na plbne vyuzite grafickej karty??? on hovoril ze je to herny zdroj, ale znacku presne neviem, mal by stacit 400? za rady dakujem......
hlavne tu znacku napis.
ono skor by som to nazval, v dobrom pripade ti to moze restartovat pc. v horsom pripade, pri slabom zdroji mozes odpalit komplet zdroj + dalsie komponenty k tomu nadobro.
ono aj 400W zdroj znamej znacky je diskutabilny (hlavne pri hrani), nakolko frcia efektivne na nejakych 80 - 85 %.
tu mas spotrebu all zostavy s 9800GTX v 2D a 3D:
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... itstart=16
... cize osobne by som neriskoval ani so 400W fortronom, ale kupil 500W
zaklad je kvalitny a silny zdroj ... az potom treba rozmyslat o vymene grafy, procaku atd
ono skor by som to nazval, v dobrom pripade ti to moze restartovat pc. v horsom pripade, pri slabom zdroji mozes odpalit komplet zdroj + dalsie komponenty k tomu nadobro.
ono aj 400W zdroj znamej znacky je diskutabilny (hlavne pri hrani), nakolko frcia efektivne na nejakych 80 - 85 %.
tu mas spotrebu all zostavy s 9800GTX v 2D a 3D:
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... itstart=16
... cize osobne by som neriskoval ani so 400W fortronom, ale kupil 500W
zaklad je kvalitny a silny zdroj ... az potom treba rozmyslat o vymene grafy, procaku atd
jatmz.. skús sa pozrieť na iné testy so spotrebou.. napr. extrahardware.cz alebo pctuning.cz
Pre ilustráciu uvediem aj moju spotrebu:
E6750 @ 3.4GHz + 4x1GB DDR2-850MHz + 4xHDD + GTX285 v idle 150W.. na ddworlde je najslabšia spotreba o 70W vyššia pri 8800GTS-512!!! Akoby ddworld meral spotrebu aj s LCD/CRT.. abo čo. Inak keď som mal na svojej zostave 8800GT-512, tak pri maximálnom pretaktovaní E6750 @ 3.8GHz + 8800GT OC sa maximálna spotreba ledva vyšplhala na 320W. Takže ak Marcelooo nebude extrémne taktovať, tak kvalitný 400W zdroj musí stačiť.

Pre ilustráciu uvediem aj moju spotrebu:
E6750 @ 3.4GHz + 4x1GB DDR2-850MHz + 4xHDD + GTX285 v idle 150W.. na ddworlde je najslabšia spotreba o 70W vyššia pri 8800GTS-512!!! Akoby ddworld meral spotrebu aj s LCD/CRT.. abo čo. Inak keď som mal na svojej zostave 8800GT-512, tak pri maximálnom pretaktovaní E6750 @ 3.8GHz + 8800GT OC sa maximálna spotreba ledva vyšplhala na 320W. Takže ak Marcelooo nebude extrémne taktovať, tak kvalitný 400W zdroj musí stačiť.
no vznikol nam problem, dneska sme to davali do kopy, ten zdroj je saga 400 a zacinam mat uz vazne pochybnosti o tom, vetko sme zapojili PC zapne, ale nas nehodi ani do biosu, na monitore svieti taticna doska, dole tab alebo del do biosu a uz ani klavesa nefunguje, neviem vobec co je tomu, neviem si s tym dat rady, nekto nevie helfnut?
jj, pozeral, ale napr spotreba na pctuning.cz mi pride velmi mala (len spotreba samotnej karty) + pokial nedvyhas volty pri taktovani, tak na spotrebu to nema nejaky dopad.
no a spotreby su udavane ako priemerne a nie v spicke + ber do uvahy skutocny vykon zdroja (80 - 85%)
ale ako tvrdim inde, tazko radit ked nepozname celu zostavu.
osobne by som to ale so 400W zdrojom neriskoval
// cekni si pridavne napatie, 4pin ci je dobre zapojeny, a nechaj len jednu ram v slote
no a spotreby su udavane ako priemerne a nie v spicke + ber do uvahy skutocny vykon zdroja (80 - 85%)
ale ako tvrdim inde, tazko radit ked nepozname celu zostavu.
osobne by som to ale so 400W zdrojom neriskoval
// cekni si pridavne napatie, 4pin ci je dobre zapojeny, a nechaj len jednu ram v slote
to ze pipal sa raz stalo, tak sme ho vypli, potom sme vsetko prekablovali apotom piiipal a vypol a zasa apol ako pri prvom zapinani, a potom nic, skusali sme uz aj ramky dat prec, ze nehame iba 2GB ano mam dualnu, ani tak to neslo, stale nejake warning vyskakuje, skusali sme tam dat aj slabu 256 grafiku a ani na tej sme to nerozbehli, voobec neviem co tam moze byt, este jedna vec, ta 9800GTX+ sa zapaja tes na zdroj osobitne?
na maticnej mi svieti ledka ze je standby mode, neviem co to znamena, a pusti ma do toho ze zapne sa PC, startuje hodi obrazovku intela a MSI dosky a tam sekne a dalej nejde dole svieti bud tab alebo del do biosu a nic nebere uz ani klavesnicu, ..... dosku som bral presne
MB MSI, So775, iP35,4xDDR2,2xPCIe,GbLAN,SATAII(R), eSATA,ATX
a zevraj su nejake chybne z tejto rady, ze maju chybny bios povedal bratrancovi jeden manik do PC, ze sme to mohli cakat ze ta graficka je riadne na pohranie, ze to neni len tak osadit....a le ze ked to robi aj na tej starej ze ma to poskusat, a ak nie tak to bude v tej doske..... viac toho asi neviem opisat..... ale diky
za rady
MB MSI, So775, iP35,4xDDR2,2xPCIe,GbLAN,SATAII(R), eSATA,ATX
a zevraj su nejake chybne z tejto rady, ze maju chybny bios povedal bratrancovi jeden manik do PC, ze sme to mohli cakat ze ta graficka je riadne na pohranie, ze to neni len tak osadit....a le ze ked to robi aj na tej starej ze ma to poskusat, a ak nie tak to bude v tej doske..... viac toho asi neviem opisat..... ale diky
pokial si vyskusal obe graficke karty a mal ich spravne zapojene, tak problem bude najskor v doske, popripade ramky.
mozes este skusit resetnut bios (pozri do manialu, tam najdes ktore piny na doske mas spojit).
ak nepomoze, tak len vylucovacia metoda ... skusit dat ine ramky, skusit new grafu v inej zostave, vyskusat stary procak.
... ak som to spravne pochopil, tak pc isiel v poho. potom si vymenil cpu, vga a zdroj a uz robil problem. potom si skuil dat povodnu grafu a problem ostal?
mozes este skusit resetnut bios (pozri do manialu, tam najdes ktore piny na doske mas spojit).
ak nepomoze, tak len vylucovacia metoda ... skusit dat ine ramky, skusit new grafu v inej zostave, vyskusat stary procak.
... ak som to spravne pochopil, tak pc isiel v poho. potom si vymenil cpu, vga a zdroj a uz robil problem. potom si skuil dat povodnu grafu a problem ostal?
nie nie, toto je uplne nova zostava, komplet nova ..... dneska donesena, ja som len take najdolezitejsie veci pisal, nebudem pisat cd romku co viem ze tam to nebude, no tie ramky nacita, lebo niekedy ma hodi do takeho okna ze warning a neco mi tam pise, len nemozem to teraz doslovne sem napisat, ale ked dam nacitat pamat tak napise ze 4096, cize v ramkach to hadam nebude, procak to nevidim problem, intelaci su sikovni
len aj MSI som dneska chvalil, ci som to neprechvalil.... a este k tomu biosu, aj to som skusal som si v manualy vyhladal na doske ten gombik a uz aj to som skusil, som z toho v haji,
len este tazko sa mi budu skusat take napr DDR2 na starych ramkachjatmz napísal:ako som ti pisal, ak mas aj stary komp, resp kamarat s pc, tak si myslis ze je to v doske a vsetko ostatne bolo ok zapojene, potom vyskusaj postupne jednotlive komponenty na inej zostave
//autoeditácia príspevku ( 12 Feb 2009, 17:05 )
chyba bola v maticnej, dneska sla na reklamacku, zevraj s tym uz mali reklamacky, ze prva vyroba tych kariet bola nejaka vadna, nabuduci tyzden im pridu dalsie, tak to uz hadam bude v poriadku.
PC uz valiii
len mam ten zdroj 400W Forton, lenze na grafike je napisane ze potrebuje aspon 450W az viac, zapnem nejaku hru ako napr need for spreed undercover a totalne seka, vazne moc, ked som zapol prvy krat PC, tak mi vyskocilo ze ma malo elektriny, ona ma privod na 24, alenze ja som dal len na 12w, nemoze sa tomu nic stat? a je to urcite to sekanie v zdroji?