F1 2009
-
lobobo
Expert
- Kontaktovať používateľa:
F1 2009
kedysi na jesen sa objavili informacie o otm ze codemasters odkupilo licenciu na F1 a na zaciatku tohto roku by mala po dlhom case vyst origo F1... no je zaciatok roka a ja o tom nic nemozem najst zaidne info... predbezny datum vydania nic.. neviete niekto nieco? neviem sa toho dockat..
-
lobobo
Expert
tak tak... len vravim skara.. nidke o tom nic... kdosi rozpraval ze to sprvaia ako marketingovy tah tak ze hru vydaju startom novej sezone... a vzhlaodm na to ze o tom niesu ziadne info aninic sa mi to zda nerealneŠu-Do napísal:waaautak to bude paradicka.. arkada ako NFS
take formule nech si strcia
-
hojko
Site Admin
Citaj tu: http://www.formula1.com/news/interviews ... /7859.html
http://www.simracingworld.com/content/338/
Q: Some F1 games of the past have been rather hard for the beginner to get to grips with - perhaps understandable, given how hard it is to drive a Formula One car. How will you cater for both ends of the spectrum - the novice player at one end and the hardened petrol-head at the other?
RC: Yes, simulation versus arcade. Codemasters’ history in TOCA Race Driver has been very heavily weighted towards simulation, appealing to the real hardcore fan - be they V8 supporters in Australia, DTM fans in Germany etc, we have always recognised international traits. But if you want to take the game to an even wider audience, particularly the United States (for us the largest gaming market in the world), then you have to appeal to a mass audience and so we blend the simulation with an awful lot of arcade elements too.
The issue people have today is time. This is time-based entertainment and the one thing we all know is that time is constrained. People want to be able to pick up a game, do whatever you do very quickly, post their times up on a leader board and then go off and misbehave elsewhere. We want to be able to offer both things within the game - simulation for the hardcore gamers, but also an arcade experience that you can truly pick up and play. I believe we’ve balanced that in GRID™ and I believe we’re going to balance it in Formula One.
http://www.simracingworld.com/content/338/
Q: Some F1 games of the past have been rather hard for the beginner to get to grips with - perhaps understandable, given how hard it is to drive a Formula One car. How will you cater for both ends of the spectrum - the novice player at one end and the hardened petrol-head at the other?
RC: Yes, simulation versus arcade. Codemasters’ history in TOCA Race Driver has been very heavily weighted towards simulation, appealing to the real hardcore fan - be they V8 supporters in Australia, DTM fans in Germany etc, we have always recognised international traits. But if you want to take the game to an even wider audience, particularly the United States (for us the largest gaming market in the world), then you have to appeal to a mass audience and so we blend the simulation with an awful lot of arcade elements too.
The issue people have today is time. This is time-based entertainment and the one thing we all know is that time is constrained. People want to be able to pick up a game, do whatever you do very quickly, post their times up on a leader board and then go off and misbehave elsewhere. We want to be able to offer both things within the game - simulation for the hardcore gamers, but also an arcade experience that you can truly pick up and play. I believe we’ve balanced that in GRID™ and I believe we’re going to balance it in Formula One.
-
hojko
Site Admin
MP4-24: Pozri sa na porovnanie serie Grand Prix a F1 od EA. Myslim, ze co sa tyka hratelnosti, tak bola na tom lepsie arkadovka Grand Prix. Seria F1 od Electronic Arts bola dost narocna, az prilis velky skok ku simulacii, ak si prechadzal z GP. Mne osobne sa viacej pacil Grand Prix, pri dvojke som presedel neskutocne hodiny, napriklad som hral Monaco pri plnej dlzke, tusim 73 ci 74 kol alebo niektore dalsie trate. Odohral som sezonu pri ktorej jeden zavod trval nejaku pol hodinu + kvalifikacia. Takze co to som pri Grand Prix presedel. Hru som zacal hravat na klavesnici, postupne som si zvykol vypinat asistenta brzdenia, tocenia, idelanej stopy ci spravneho prevodoveho stupna..., neskor som presiel na volant, ktory som mal pozicany od kamarata. Hoci hra mala arkadovy nadych, tak hratelnost bola o dost lepsia na volante, predsalen, ved hrat taku hru na volant niekedy okolo roku 1997-1999, taku moznost nema hocikto.
GP3 a GP4 som uz nehraval, teda ked som mal novy PC, tak som trochu zahral GP4, skusil pojazdit na dazdi, vychutnal si vylepsenu grafiku, ale v srdci mi ostanu aj tak spomienky na len dve hry z oblasti F1 - Grand Prix 2 a starucky Grand Prix Circuit od Accolade.
F1 od EA bola na moj vkus az velka simulacia, mozno je to ale tym, ze som prechadzal z arkadovky GP a keby som sa s tym viacej pohral, potrenoval a podobne, tak by to bola zabava. Uvidime vsak co prisenie F1 2009, sam sa velmi tesim, aj ked prekonanie krala GP2 asi nehrozi. Su legendy, ktore ostanu legendou a nebudu nikdy prekonane.
GP3 a GP4 som uz nehraval, teda ked som mal novy PC, tak som trochu zahral GP4, skusil pojazdit na dazdi, vychutnal si vylepsenu grafiku, ale v srdci mi ostanu aj tak spomienky na len dve hry z oblasti F1 - Grand Prix 2 a starucky Grand Prix Circuit od Accolade.
F1 od EA bola na moj vkus az velka simulacia, mozno je to ale tym, ze som prechadzal z arkadovky GP a keby som sa s tym viacej pohral, potrenoval a podobne, tak by to bola zabava. Uvidime vsak co prisenie F1 2009, sam sa velmi tesim, aj ked prekonanie krala GP2 asi nehrozi. Su legendy, ktore ostanu legendou a nebudu nikdy prekonane.
-
lobobo
Expert
Plne s tebou hojko suhlasim... Najlepsie serie boli GP.. teda hral som len 3-jku a 4-ku, ale presne ako ty hovoris presedel som pri tom neskutocne mnozstvo casu... a F1 od EA sa nehrabalo nato nicim... ci uz ovladatelnost, realnost alebo co... hral som ju asi stylom jeden zavod a uninstall... myslim ze sa naozaj netreba pozerat nato ci to bude cisto simulator, alebo arkada... treba pockat, vyskusat a potom sa uvidi... velmi sa tesim a dufam ze budem z toho iba milo prekvapeny... uz aby to bolo...hojko napísal:MP4-24: Pozri sa na porovnanie serie Grand Prix a F1 od EA. Myslim, ze co sa tyka hratelnosti, tak bola na tom lepsie arkadovka Grand Prix. Seria F1 od Electronic Arts bola dost narocna, az prilis velky skok ku simulacii, ak si prechadzal z GP. Mne osobne sa viacej pacil Grand Prix, pri dvojke som presedel neskutocne hodiny, napriklad som hral Monaco pri plnej dlzke, tusim 73 ci 74 kol alebo niektore dalsie trate. Odohral som sezonu pri ktorej jeden zavod trval nejaku pol hodinu + kvalifikacia. Takze co to som pri Grand Prix presedel. Hru som zacal hravat na klavesnici, postupne som si zvykol vypinat asistenta brzdenia, tocenia, idelanej stopy ci spravneho prevodoveho stupna..., neskor som presiel na volant, ktory som mal pozicany od kamarata. Hoci hra mala arkadovy nadych, tak hratelnost bola o dost lepsia na volante, predsalen, ved hrat taku hru na volant niekedy okolo roku 1997-1999, taku moznost nema hocikto.
-
MP4-27
Guru wannabe
to je sice pekne ale ja som este v roku 1997 tusim ani komp nemal :-d takze ja som vyrastol na F1 od EA a tam som s volantom bol fanatik zas ja,ved ja som hraval celu sezonu na plny pocet kol.Ku koncu som mal uz taky skill ze s vlastnymi nastaveniami monopostu som na realne casy stracal cosi okolo pol sekundy ale to som si sam radil Shiftami na volantehojko napísal:MP4-24: Pozri sa na porovnanie serie Grand Prix a F1 od EA. Myslim, ze co sa tyka hratelnosti, tak bola na tom lepsie arkadovka Grand Prix. Seria F1 od Electronic Arts bola dost narocna, az prilis velky skok ku simulacii, ak si prechadzal z GP. Mne osobne sa viacej pacil Grand Prix, pri dvojke som presedel neskutocne hodiny, napriklad som hral Monaco pri plnej dlzke, tusim 73 ci 74 kol alebo niektore dalsie trate. Odohral som sezonu pri ktorej jeden zavod trval nejaku pol hodinu + kvalifikacia. Takze co to som pri Grand Prix presedel. Hru som zacal hravat na klavesnici, postupne som si zvykol vypinat asistenta brzdenia, tocenia, idelanej stopy ci spravneho prevodoveho stupna..., neskor som presiel na volant, ktory som mal pozicany od kamarata. Hoci hra mala arkadovy nadych, tak hratelnost bola o dost lepsia na volante, predsalen, ved hrat taku hru na volant niekedy okolo roku 1997-1999, taku moznost nema hocikto.
Takze mne zas padla do ruky simulacia a predstava ze hrat F1 na sipkach hmmm to ne
Ale tie casy su uz prec
P.S.: ked si jazdil na plny pocet kol a nieco sa stalo ze si spravil chybu alebo tak nebol si frustrovany ? Ja si pamatam Spanielsko 42kolo mal som 5sek stratu na Schumachera a dobiehal som ho,ale z nepochopitelnych dovodov som na konci rovinky zabudol zoslapnut brzdu...skoro som rozbil volant od nervov
-
hojko
Site Admin
lobobo: Ja by som povedal, ze F1 od EA bolo ovela realnejsie, co sa tykalo ovladania, spravania monopostu a podobne. Ale bolo to zlozite na ovladanie a pokial si nemal cas a strpenie pri hrani, tak ta to nebavilo.
MP4-24: Ak ma pamat neklame, tak sa to dalo aj ulozit a potom opat loadnut. Pamatam si prave na Monaco, pretoze som ho neznasal, prilis uzke, vzdy som bol viacej v mantineloch, ale dalo sa tam dobre naucit jazdit. Spat k veci..., ak si dobre pamatam, tak par kol pred koncom zavodu som rozbil formulu v Monacu a pouzil som load, aby som to dojazdil.
MP4-24: Ak ma pamat neklame, tak sa to dalo aj ulozit a potom opat loadnut. Pamatam si prave na Monaco, pretoze som ho neznasal, prilis uzke, vzdy som bol viacej v mantineloch, ale dalo sa tam dobre naucit jazdit. Spat k veci..., ak si dobre pamatam, tak par kol pred koncom zavodu som rozbil formulu v Monacu a pouzil som load, aby som to dojazdil.
-
MP4-27
Guru wannabe
ja som hraval ten Challenge od EA a tam sa to nedalo loadovat iba restart ale ja som bol poctivihojko napísal:
-
PAIN
Light Professional
...vsak ved v F1 od EA boli tiez obtiaznosti a dali sa tam povypinat/pozapinat kadejake jazdecke pomocky ako pri hadam kazdom simulatore a na tej najslabsej obtiaznosti to bola celkom brnkacka. Ja si podobne ako Mp4 24 neviem predstavit F1 ako arkadu. Ked si predstavim F1 v engine NFS tak sa mi az búri zaludocna kyselina.
-
lobobo
Expert
vec nazoru.. ale mylôsim ze jelepsie nehodnotit kym neuvidis... i ked si to vies pekne predstavit:-)PAIN napísal:...vsak ved v F1 od EA boli tiez obtiaznosti a dali sa tam povypinat/pozapinat kadejake jazdecke pomocky ako pri hadam kazdom simulatore a na tej najslabsej obtiaznosti to bola celkom brnkacka. Ja si podobne ako Mp4 24 neviem predstavit F1 ako arkadu. Ked si predstavim F1 v engine NFS tak sa mi az búri zaludocna kyselina.
Jeden z producentů společnosti Codematers zveřejnil na oficiálním fóru první obrázek z připravovaného závodního titulu, jenž nese název F1 2009. Jak si sami můžete všimnout, trať je znázorněna velmi zajímavé, pokud nevíte, o co jde, tak vězte, že se jedná o laserové snímání, které umožňuje vyšší úroveň přesnosti, než pomocí GPS. Codemasters si takto udělá snímky ze všech tratí a pak tvoří podle toho tratě, které budou ve hře.
Podla mna je to Spa.
Podla mna je to Spa.