PROBLEMY S VYKONOM PEUGEOT 406

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dunlop »

Ok, ja napíšem že sú to brzdy! :roll:
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

znahodou ti auto nedymi? myslim zvisena dymivost.. alebo motor ti nebucha ide stale tak isto nezmenil sa mu zvuk???
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

RATZINGER666 napísal:nordkapp_pb: tak to by som bol fakt zvedavy co si mu poradil :D
vies ze pri francuzovi je prva a najlepsia rada, predat a kupit si auto .. ale na pocudovanie som sa udrzal a poslal som mu link na peugeot forum ((necem BANán za nalepenie linku sem :-P)) ... tam mu verim tomu poradia lepsie majitelia francuzov, ktori uz 1.9 SRDT s prislusenstvom aspon videli a jazdia na tom :-) ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

pauli3: heh dik ale ved ho nechaj chalaniska mozno sa chce s tym pohrat sam a neriesit to cez servis :P ... vies to tu potom mozeme kazdeho odkazovat s ktoroukolvek temou nech sa to ide blizsie informovat napriklad na ministerstvo vnutra alebo popripade do kostola :)

nordkapp: hmm a vies o tom ze ked som tam cital to slovicko peugeot tak ma napadla myslienka podobne hriesna ako ta tvoja? :D
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

roberto35012 napísal:TAKZE ODPPOVEDI DOSLO VIC NEZ DOST,VECSINOU HOVORITE ZE SPOJKA ALE MAM TAM CISTO NOVU CELY SET,LOZISKO ,MEKKANO,LAMELY.TAKZE TO SPOJKA ASI NEBUDE LEBO KED SOM MAL VYBEHANU TU SPOJKI TAK TO BOLO AKO KEBY SOM JAZDIL S AUTOMATOM,LEBO TO TAK MYKALO.RUCNA BOLA TIEZ NASTAVOVANA,LEBO MI NEFUNGOVALA AJ KED SOM ZATIAHOL NADORAZ. A ANI VTEDY NESLO AUTO.BUBON MAM NORMALY NEZOHRIEVA SA.A TO ZE TURBO,BOL SOM POD AUTOM,POZERAL SO TO TURBO A VIDEL SOM IBA SPODOK TURBA,LEBO TO AKO ISTO VIETE TO TURBO JE CELKOM HORE A ZO SPODKU HO AZ TAK DOBRE NEVIDIET,ALE BOLO CISTE ZIADNY OLEJ.VYSKUSAL SOM AJ TAKY TACH ,ZE SOM ODPOJIL VZDUCHOVU HADICU KTORA IDE DO INTERCOOLERA A CITIL SOM ZE TO TURBO NIECO TLACI,ALE NEVIEM CI TO JE DOSTATOK.DRUHA VEC CO MA NAPADLA,JE UNIK NAFTY-ZIADNY,MOTOR JE CISTY ZIADNY SAJRAJT OD NAFTY.TAKZE UZ VAZNE NEVIEM CO TOMU JE.MA TO NABEHANYCH VYSE 180TIS.ALE NA DIESEL TO JE NIC.OLEJ TAM DAVAN TEK NAJKVALITNEJSI,A ROZVODY TIEZ MENIM AKO TREBA.KED IDEM DO KOPCA TAK TO JE ESTE HORSIE NEZ NA ROVINE.
skus si vypnut caps lock. to jet ake to tlacitko na klavesnici uplne na lavo a 3tie z dola. zarovnos pismenkom "A". to ked raz zmacknes bude vsetko v poriadku ;) budes sa citit lepsie uvidis....

a este jedna rada/otazka.

to sa v tom chystas rypat sam ked potrebujes vediet v com je chyba?
nebude to lepsie hodit do servisu nariklad?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

stenky: ked mas problem s kompom a vies iba ze cosi nieje v poriadku, ale nevies co to sposobuje tiez letis hned do servisu ? ? ? ...
Stenky
Professional
Professional

to nieje to iste. na PC si vie pomerne dost ludi vymenit chybnu suciastku ak odhalia kde je chyba.

na aute to nieje take iste. ked zisti ze mu netesni hlava alebo piestny kruzok v 3. valci. myslis ze nakupi nve suc., vytiahne motor, rozoberie ho a vymeni tesnenie? doma v garazi s 3ma klucmi, srobovakom a kladivom?

ak by uz bol taky profi ze ma zdvihak na motor sadu momentovych klucov a patricne naradie (tj. ze uz zopar aut rozmontoval a videl im na vnutornosti) nepytal by sa ze kde je chyba na diskusnom fore so zapnutym Caps Lockom.

a ano. mam notebook takze keby sa mi daco pokazilo idem s tym do servisu a nesparam sa v uzkych priestoroch s takmer 100% pravndepodobnostou ze aj ked chybu najdem neopravim ju.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ty si mal problem s tym ze by chcel vediet kde je chyba, nie s tym ze by sa chystal robit operaciu sietnice cez anus (( pardon otvorit motor )) ... ked bude vediet kde je chyba moze realne posudit sance ci to moze odstranit sam alebo nie ...
Stenky
Professional
Professional

jak rozmyslam tak rozmyslam vsetky moznosti co tu uz boli spomenute su troska zlozitejsie ako vymena prednej ziarovky.

ale ved uvidime. teda ak sa dotycny pochvali, iked pochybujem ze sa tu este objavi ked zisti co tomu bolo/da to spravit do servisu.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

stenky ja tiez neviem co ti vadi na tom ze sa tu na to pyta... okrem toho nevidim nic zle na tom ked sa v tom bude rypat rovno aj sam a napriklad dosponovat tu spojku by pre neho nemusel byt az taky problem : P... ako inak sa o autach dozvie nieco nove okrem toho ze maju styri kolesa a volant? jasne ze by to bolo lahsie hodit do servisu a za kazde odsrobovanie jedneho srobu si zaplatit... keby som ja mal cosi s autom a nevedel by som sam prist na to kde je chyba tak sa tiez ako prve pytam kamaratov a znamych resp. sa pytam na forach... je pravda ze toto nie je specializovane forum ale je to forum o vsetkom... no a ked zistim co to je tak sa to ako prve pokusim opravit sam alebo s niekoho pomocou a az ked to nejde alebo si na to netrufam tak az potom letim do servisu...
Stenky
Professional
Professional

mna len vseobecne vytacaju ludia co pisu so zapnutym caps lockom. a to ze si pyta radu na pokazene auto ktore tu nikto nikdy nevidel a nejazdil na nom je len perlicka. ta chyba moze byt fakt hocikde od motora, ventilov, palivovej sustavy, prevodovky, spojky, diferencialu, brzd snad az po alternator a klimatizaciu. premna za mna nech sa ptya kto chce co chce ale toto uz hranici s Hadaj na co mysli moj pes....

proste... ok. vy ste vymenovali kde moze byt chyba, ja hovorim ze to ma ist do servisu (a ze ked je to taky vazny problem ze ho sam autor nevie odhalit zrejme nieje taky banalny ze by si ho vedel doma sam spravit). to je moj nazor na to.
roberto35012
Novice
Novice

Príspevok od používateľa roberto35012 »

Ahojte no takze som vypol capslock,aby stenky mal klud na dusi lebo urcite nevedel kôli tomu spat,ale tu ide teraz o inom.preco to nehodim do kvalitneho servisu, no jednoducho,to auto uz nema mozno taku cenu ze by som bol schopny zaplatit odbornikopv,mozno by som potom tam musel nechat aj auto.druha vec,raz mi nefungovali ventilatory takze ako prve ze to hodim na diagnostiku.A nic,ich cool masinka sa nevedela pripojit na auto a ked sa horko tazko pripojila,tak vypisovala blbosti.takze co som urobil?ako sylnoprudovy elektrikar sa trochu rozumiem aj auto elektrike a tak som sa rozhodol ze sa dotoho pustim ja a nepotrebujem nikoho,ved ajtak sa tam uz nedalo nic pokazit.a na obdiv som to po 2dnoch opravil.takze asi takto.NORDKAPP PB diky ze si sa ma zastal mas u mna velke fajnove pivko.vratme sa k problemu,naozaj nechcem doma rozobrat cely motor,ale ak by to bola mensia chyba tak tu by som vedel aj ja opravit.ako uz spomynal SUFFEL ze dymovost,tak to sa stava ked to viac potiahnem na 3ke trak potom to uz od 3000 zacne poriadne dymiet.rozmyslal som aj nad tym,ze ci zadny vyfukovy tlmic netreba vymenit,ci nahodou ten nieje zaneseny.a kvôli tomu nevedia vyfukove plyny rozohnat turbo tak ako by to bolo potrebne.zvuk motora nieje najtichssi ako to uz je vo zvyku u starsich diesel motoroch.chcem sa najprv s tym pohrat a ked uz budem naozaj v koncoch tak to mozno dam niekomu skusenejsiemu mozno prave STENKYMU.A ESTE NIECO NATO SU FORA ABY SA CLOVEK ODTIAL NIECO DOZVEDEL HADAM NIE?
Stenky
Professional
Professional

ak turbo len trocha tlacilo tak to je malo. tam musi byt tlak ze ti ruku odtlaci 1-2x atmosfera. po 180tis km si viem predstavit ze sa zodrali loziska v turbe.
kamaratovi na Megane odislo turbo ovela skor ako 180tis....

no vidis. hned je to bez capsu lepsie... ;) mne nevadi ze sa pytas to co sa pytas. len si malo napisal o probleme. je tu zakazane pisat X a W namiesto CH a V a dokonca je dakde v pravidlach daco aj o zakaze nazvov tem velkymi pismenami, len sa cudujem ze ten Caps este nezakazali :P. tu sa snazi udrzat disciplina "pis ako clovek" nie ako zviera. ;)

mam este jeden napad. odpoj hadicu od turba a skus to s atmosferou. ak nebude dymit, tak to je asi to turbo. turbo netlaci vzduch a nafta sa zle spaluje preto dymi.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

vyssia dymivost by mohla byt sposobena tym, ze do sania sa dostava olej z turba (alebo z niecoho ineho) a preto to dymi, skus zistit akej farby je dym a pozri ci nieje vyfuk od oleja,
ale pri tychto informaciach som si nie uplne isty, tak ma opravte pls ak pisem bludy :)
Stenky
Professional
Professional

biely by mal byt olej, tmavy zle spalena nafta

edit: fabo -> http://www.uniteddiesel.co.uk/diesel-engine-smoke.php mas recht

roberto: identifikuj farbu dymu a podla toho tam najdi co moze byt zavada.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

nie je biely voda a olej modrasty?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

no tak zrovna sme mali aj my taky problem a tiez na peugeote ze proste auto islo na volnobech krasne nedymilo ale akonahle si pridal tak auto zacalo tak dymit ze sa nedalo dychat proste tolko BIELO-MODREHO dymu ze az a prisli sme nato ze to robil stieraci kruzok na pieste ktory bol zodraty a vytlacal olej ktory potom rovno isiel do hlavy a turba a thak dalej.. takze skus napisat ci to dymy moc alebo ako a hlave aky dym ci je biely alebo cierny.. ten ktory isiel nam bol tak do modra trosku ale viac biely.. no neviem ale tazko povedat co to moze robit takto na dialku ale mozu to robit aj rozvody ake mas rozvody remenove alebo retazove? myslim ze asi remenove tak mohol ti preskocit aj zub na cerpadli to by vysvetlovalo ze nema vykon ale fakt niesom si isty co to moze robit.. alebo este tak turbo iank turbo sa da lahko vyskusat si odpoj hadicu ktora ide z turba do sania na motory neviem ako to tam mas presne ty no a nech ti niekto pridava a ked ti cez tu hadicu vyhadze olej na ruku tak je zle turbo..

//autoeditácia príspevku ( 12 Feb 2009, 14:25 )
Fabo napísal:nie je biely voda a olej modrasty?
hej cisto biely moze byt aj voda alebo nafta a modrasty olej..
roberto35012
Novice
Novice

tekze ten dam je cierny a iba pri vysokych otackach.ked som mal odpojenu hadicu od turba co ide do intercoolera,tak ako som pozeral do tej hadice tak bolo to trocha od oleja ale nepovedal bi som ze nejak moc.a zaroven som vyskusal aj ten tlak turba ,ono to tlacilo ten teply vzduch,ale ziadny olej odtial neslo.nevie ako je toto auto odhlucnene ale pocas jazdi vôbec nepocujem turbo,pocujem ho iba vtedy ak idem vedla nejakeho muru a mam stiahnute okno.dost casto jazdim aj na 1,9tdi octavia a tam krasne pocut ten zvuk.neviem ale kebyze chcem vymenit turbo ,tak musim vybrat cely motor,lebo z hora vôbec a z dola velmi tazko sa da dostat k tomu turbu.dufam ze problem nebude v tom turbe,lebo ak ano tak sa zblaznim.nemoze to robit zmes paliva,ze to nema taky vakon.rozmyslal som aj nad takou vecou,ze si to natocim do telefonu a poslem to ze aky tach ma auto.co vy nato?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

takze ked ti cez tu hadicu netlaci olej tak je turbo dobre trochu oleja tam musi byt to je jasne ale ja som myslel tak ze nadmerne mnozstvo oleja ja by som turbo na 70% vylucil.. zmes paliva to nemoze robyt to na 99% nie.. kludne si to mozes natocit a dat to sem alebo na youtube a pozriem si to.. :) a este takto znahodou ti mazanie nesvieti? este by nebolo zle dat si odmerat tlak oleja.. ale skus natocit ten zvuk aj start motora a hlave ze ci ti nesvieti mazanie oleja..

//autoeditácia príspevku ( 13 Feb 2009, 13:33 )
este ma napadlo ako ti ten motor startuje? dobre alebo horsie? alebo to natoc nato video ako aj startuje a potom ti poviem ze co a ako..
roberto35012
Novice
Novice

so startovanim nemam problem,naskoci aj v najvacsej ´zime,akurat ze zhavic mi dlhsie svieti.za studena to ma iny j za tepla iny zuk.skuim natocit nejake video a uvidime co nato poviete.alebo tych 66kw nebolo dostatok pre tu kasnu.ako by som sem vedel dat to video?????
Napísať odpoveď