Traffic meter

Všetko ohľadom Linuxu...
chronix
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Traffic meter

Príspevok od používateľa chronix »

Hello.
Nepoznáte niejký príkaz ako sa dá nainštalovat na Linux Gentoo niejký traffic meter :roll:
Ale potrebujem to na ssh aby sa dalo pozerat aj najlepšie by bolo keby sa to nainštaluje pomocou príkazu emerge +príkaz a dal by som niejký príkaz a uakzalo by mi kolko som stiahol a kolko somupol neičo ako je na systéme príkaz free čo mam uakzuje ram alebo df na hdd...
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

V KDE existuje applet "knetload". Takuto moznost urcite poskytuje superkaramba/karamba. Na kontrolu trafficu je dobry konzolovy "iptraf". Pripadne si najdi daco cez "emerge -S", (alebo esearch, eix ak mas) alebo vygoogli.
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa funThomasik »

celkom schopny traffic monitor ma zabudovany aj CONKY je to system monitor na plochu a da sa nastavit aj zobrazovanie top konnekcii aj vsetky....odporucam (len s emeraldom nie su moc kamosi)
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mno ale ja to potrebujem pre konzolové prostredie (SSH) skušal som ten iptraffic aleto niejako nefunguje...
HiJacker
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa HiJacker »

apt-get install iptraf a potom napis iptraf (ako root) a daj "Enter+Dole+Enter+Enter"

EDIT :

Ak chces, tak si to mozes upravit aj na kbytes z kbits v nastaveniach, ale tak bud bedis kbity 8-mini alebo nasobis naopak
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Wishmaster »

Lenze on chcel na gentoo :)
apt-get install pouziva debian ;)
HiJacker
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Hmm, tak skus yum install iptraf, alebo cez nejaky iny instalator tam daj aptitude, da sa to tam dat na 100% 8)
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

chronix napísal:Hello.
Nepoznáte niejký príkaz ako sa dá nainštalovat na Linux Gentoo niejký traffic meter :roll:
Ale potrebujem to na ssh aby sa dalo pozerat aj najlepšie by bolo keby sa to nainštaluje pomocou príkazu emerge +príkaz a dal by som niejký príkaz a uakzalo by mi kolko som stiahol a kolko somupol neičo ako je na systéme príkaz free čo mam uakzuje ram alebo df na hdd...
myslim, ze hladas nieco ako vnstat, je v gentoo portoch.

http://www.gentoo-wiki.info/HOWTO_vnStat

kazdych x minut zapise do db aktualny prietok a potom si z db mozes vytiahnut napr. kolko som stiahol za poslednu hodinu, vcera, tento mesiac a etc.

aktualne hodnoty zistis z cat /proc/net/dev, alebo (nadstavba) ifconfig, tam mas pri zariadeni kolko celkom cezen pretieklo (od startu) pozor, pri 32 bit systeme sa max. cca 3.8G

aktualny prietok v [k/K]bps napr ifstat, alebo uz spomenuty iptraf, podrobnejsi napr iftop.

btw spomenuty conky si taha hodnoty z /proc/net/dev, viz vyssi popis. superkaramba a pod. veci urcite tak isto.

Wishmaster a HiJacker

prosim, ked nevies co mudreho napisat, tak radsej nepis nic. Dakujem
Weblink
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Weblink »

krasko napísal:myslim, ze hladas nieco ako vnstat, je v gentoo portoch.

http://www.gentoo-wiki.info/HOWTO_vnStat

kazdych x minut zapise do db aktualny prietok a potom si z db mozes vytiahnut napr. kolko som stiahol za poslednu hodinu, vcera, tento mesiac a etc.
vnStat pouzivam aj ja, Dokonca ma aj podporu php takze pekne mozes pozerat tvoj trafic aj na webe
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dakujem za postrehy, ale je to už pre mňa dávno nerealné...
Aspoň poslúžia uživateľom ktorý používajú tlačidlo hladat tieto návody.

//ešte by som sa chcel spýtat keď už je táto téma opäť medzi novými jaký by ste odporučali traffic meter na jednotlivé porty napr kolko prenesie dát port 27015 atd... :oops:
Poprípade nejaké štatistiky by to aj robili že ktorý deň bolo najviac nasťahované atď ale to nieje až tak dôležité hlavne niečo na tie porty iba..
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alafangla »

nie je to asi presne to co si chcel ale mozno ti toto pomoze
ak das do konzoly

ifconfig eth0 | grep "RX bytes" | cut -f"2-" -d":" | cut -f"1" -d" "
zobrazi ti prijate byty od startu pocitaca

ifconfig eth0 | grep "RX bytes" | cut -f"3-" -d":" | cut -f"1" -d" "
zobrazi ti odoslane byty od startu pocitaca

ifconfig eth0 | grep "RX packets" | cut -f"2-" -d":" | cut -f"1" -d" "
zobrazi ti pocet prijatych paketov

ifconfig eth0 | grep "TX packets" | cut -f"2-" -d":" | cut -f"1" -d" "
zobrazi ti pocet odoslanych paketov

i ked viac sa to hodi ako statistika na server
a ozaj su to prikazy funkcne v debiane ale v gentoo by to na 95 percent malo fungovat tiez

//autoeditácia príspevku ( 14 Jul 2009, 13:44 )
tie data prenesene na jednom porte by sa malo dat spravit pomocou tcpdump a dobre nastaveneho filtra ale to by asi aj tak dokazalo vypisat len pocet preneseny paketov a nie prenesenych dat
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

Weblink napísal:vnStat pouzivam aj ja, Dokonca ma aj podporu php takze pekne mozes pozerat tvoj trafic aj na webe
Mas pravdu aj nemas, len to trochu uprestnim. Vnstat ma aj web-nadstavbu. Teda nema priamo podporu php, ale existuje samostatny projekt, ktory ich databazu preklada do web rozhrania.
chronix napísal:Dakujem za postrehy, ale je to už pre mňa dávno nerealné...
Aspoň poslúžia uživateľom ktorý používajú tlačidlo hladat tieto návody.

//ešte by som sa chcel spýtat keď už je táto téma opäť medzi novými jaký by ste odporučali traffic meter na jednotlivé porty napr kolko prenesie dát port 27015 atd... :oops:
Poprípade nejaké štatistiky by to aj robili že ktorý deň bolo najviac nasťahované atď ale to nieje až tak dôležité hlavne niečo na tie porty iba..
Ked som potreboval riesit nieco podobne, vytvoril som si na to chain v iptables do ktorej som neskor markoval pakety, ich pocet si mozes vytiahnut z iptables listu. Nad to by stacilo postavit daky jednoduchy skriptik, ktory by to pocital a ukladal do db. Toto mi pride asi ako cesta najmensieho odporu. Dalej to z pamati neviem, ak ta to zaujalo, cestu som ti ukazal, ale dalej musis uz ist sam.
alafangla napísal: //autoeditácia príspevku ( 14 Jul 2009, 13:44 )
tie data prenesene na jednom porte by sa malo dat spravit pomocou tcpdump a dobre nastaveneho filtra ale to by asi aj tak dokazalo vypisat len pocet preneseny paketov a nie prenesenych dat
tcpdump mi pride ako ultra uchylno-prasacke riesenie a zbytocne plytvanie systemovych prostriedkov, ktore sa vobec na tento ucel nehodi. tcpdump mi pride skor ako debbugovaci tool.
HiJacker
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Dobre, tak napisem nieco k veci ...

Predtym nez to executnes musis dat apt-get install bc alebo hociako inac sa pokus dat balik bc

Kód: Vybrať všetko

#!/bin/bash

ifconfig="/sbin/ifconfig";

interfaces="`$ifconfig | grep -e '^[^ ][^ :]* ' | grep -v lo | awk '{print $1;}'`";
if [ ! -z "$interfaces" ]; then
 interfaces=`echo $interfaces`;
fi

for if in $interfaces; do
 # getting list of addresses
 addresses="`/sbin/ifconfig | sed -n "/$if/,/ /p" | grep 'inet addr:' | sed 's/.*inet addr:\([0-9\.]*\) .*/\1/'`";
 eval ${if}_addresses="\"$addresses\"";
 rx="`/sbin/ifconfig $if | grep 'RX bytes' | sed 's/.*RX bytes:\([0-9]*\) .*/\1/'`";
 eval ${if}_rx=${rx};
 tx="`/sbin/ifconfig $if | grep 'TX bytes' | sed 's/.*TX bytes:\([0-9]*\) .*/\1/'`";
 eval ${if}_tx=${tx};
done

sleep 2
 rx="`/sbin/ifconfig $if | grep 'RX bytes' | sed 's/.*RX bytes:\([0-9]*\) .*/\1/'`";
 eval ${if}_rx2=${rx};
 tx="`/sbin/ifconfig $if | grep 'TX bytes' | sed 's/.*TX bytes:\([0-9]*\) .*/\1/'`";
 eval ${if}_tx2=${tx};
done

echo -e "Interface : \t$if";
 echo -en "Addresses : \t";
 eval echo \${${if}_addresses} | sed 's/ */, /g';
 echo -en "Bandwidth : \t";
 eval rx1=\${${if}_rx};
 eval rx2=\${${if}_rx2};
 drx=`echo "scale=1; ($rx2-$rx1)/2048" | bc`;
 eval tx1=\${${if}_tx};
 eval tx2=\${${if}_tx2};
 dtx=`echo "scale=1; ($tx2-$tx1)/2048" | bc`;
 echo -e "Rx : ${drx} KB/s\tTx : ${dtx} KB/s";
 echo "";
done
Rata to tak ze to odchyti pocet prenesenych dat, a o 2 sekundy znova, a odrata medzi sebou a dostanes real-time prenos

A BTW , ten iptraf som ti nehovoril len tak, ono to ma parameter na priame zobrazenie prenosu cez pipe param, a dik za K-
Vdaka za este dalsie K-
Napísať odpoveď