Problém s RJ-11 a RJ-45

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
foboss
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Problém s RJ-11 a RJ-45

Príspevok od používateľa foboss »

Mám jeden problém. Ale pekne od začiatku.
Mám internet z "káblovky". Teda mám od nich aj modem (Thomson).
Ale keďže mám pc aj notebook, a z toho modemu je len jeden výstup, rozhodol som sa kúpiť wifi router, aby som notebook napájal cez wifi.
Kúpil som D-LINK 2641R DSL Wifi Router.
Všetko som pozapájal, poprepájal ale problém nastal, keď som chcel router napojiť na modem, aby sa mi vlastne "dostal" net do routra.
Problém je v portoch. Modem je na kábel veľkosti RJ-45 a router na RJ-11. Tak ma zaujíma, či existuje nejaká redukcia, či špeciálny kábel, kde jedna strana je RJ-45 a druhá RJ-11.

Vopred ďakujem za pomoc.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

takéto čosi a kúpiš to tu

alebo možno by ti stačilo do rj45 pichnúť takúto dištančnú vložku a potom si kúpť kábel s rj12 alebo rj11 na oboch stranách (rj11 a rj12 sú rozmerovo rovnaké, iba majú iné zapojenie vodičov takže to už musíš vediet ty aký potrebuješ)
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém s RJ-11 a RJ-45

Príspevok od používateľa mathev »

foboss napísal:Mám jeden problém. Ale pekne od začiatku.
Mám internet z "káblovky". Teda mám od nich aj modem (Thomson).
Ale keďže mám pc aj notebook, a z toho modemu je len jeden výstup, rozhodol som sa kúpiť wifi router, aby som notebook napájal cez wifi.
Kúpil som D-LINK 2641R DSL Wifi Router.
Všetko som pozapájal, poprepájal ale problém nastal, keď som chcel router napojiť na modem, aby sa mi vlastne "dostal" net do routra.
Problém je v portoch. Modem je na kábel veľkosti RJ-45 a router na RJ-11. Tak ma zaujíma, či existuje nejaká redukcia, či špeciálny kábel, kde jedna strana je RJ-45 a druhá RJ-11.

Vopred ďakujem za pomoc.
Bohuzial kupil si si DSL modem/router ktory ti je nanic a neda sa s tvojim internetom pouzit
odporucam prejst si tuto diskusiu tyka sa to tvojho problemu a bolo to tam riesene
http://www.hojko.com/wifi-router-t108603.html
audiotrack napísal:takéto čosi a kúpiš to tu

alebo možno by ti stačilo do rj45 pichnúť takúto dištančnú vložku a potom si kúpť kábel s rj12 alebo rj11 na oboch stranách (rj11 a rj12 sú rozmerovo rovnaké, iba majú iné zapojenie vodičov takže to už musíš vediet ty aký potrebuješ)
dufam ze si tento post pisal iba ako vtip a nemyslel si to vazne :)
foboss
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa foboss »

Tak teraz som z toho zmätený. Bude to fungovať s tými vecami od audiotrack-a, alebo nie?
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Takze ak som to pochopil spravne mas jeden thomson modem a D-LINK DSL router.

Nemal som ani som nevidel v zivote zapojenie pomocou kablovky, takze budem z casti hadat. Predpokladam teda ze ten Thomson mas zapojeny, len koli tomu, ze ti sluzi ako hlavny bod pripojenia do internetu. Teda v minulosti si to mal riesene tak, ze si zapojil len kabel z Thomsonu do PC a internet isiel. Teda moja otazka znie. Preco chces zapajat kabel z Thomson modemu RJ45 do WAN portu routra?? Kedze prepokladam ze D-Link router ma ako kazdy router 4 x LAN vstupov RJ 45. Teda staci ten kabel z thomsona zapichnut do jednoho z tych 4roch rj45, nastavit router ako bridge a musi ti to ist.

Dalej mam jednu otazku:

Pred tym thomson modemom, je este nejaky konvertor, alebo koaxialny kabel ide priamo do Thomson modemu, ktory tym padom zaroven sluzi aj ako kovertor. Pretoze ak thomson sluzi len ako modem, mohol by si ho nahradit D-LINK routrom.....
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

[quote="Don_Pipino"][/quote]Toto som tu mal napisane presne pred dnom... Wifi adsl router musi fungovať aj ako obyčajný switch....
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

foboss napísal:Tak teraz som z toho zmätený. Bude to fungovať s tými vecami od audiotrack-a, alebo nie?
nie urcite nie

pokial chces skutocne odpoved na tvoju otazku budes nam musiet napisat presne oznacenie tych zariadeni ktore mas, aby sme si vedeli zistit ze ci je mozne zapojit do toho thomsonu swich, alebo mas (tak ako napriklad chello) moznost pripojit iba jednu IP na jednu MAC adresu a potom sa mozeme bavit o tom ci je mozne ten router pouzit ako swich alebo nie.
Don_Pipino napísal:Takze ak som to pochopil spravne mas jeden thomson modem a D-LINK DSL router.

Nemal som ani som nevidel v zivote zapojenie pomocou kablovky, takze budem z casti hadat. Predpokladam teda ze ten Thomson mas zapojeny, len koli tomu, ze ti sluzi ako hlavny bod pripojenia do internetu. Teda v minulosti si to mal riesene tak, ze si zapojil len kabel z Thomsonu do PC a internet isiel. Teda moja otazka znie. Preco chces zapajat kabel z Thomson modemu RJ45 do WAN portu routra?? Kedze prepokladam ze D-Link router ma ako kazdy router 4 x LAN vstupov RJ 45. Teda staci ten kabel z thomsona zapichnut do jednoho z tych 4roch rj45, nastavit router ako bridge a musi ti to ist.
tato uvaha je zhruba spravna ale len v tom pripade ze ten modem sluzi ako DHCP server a zaroven ako router pre akykolvek pocet ip/mac adries. moja skusenost s internetom cez kablovku je taka ze ten internet sa viaze na urcitu mac adresu takze zapojenie pocitacov cez swich nepripada do uvahy. a tympadom aj pouzitie DSL routera nakolko to je zariadenie urcene na uplne nieco ine

Don_Pipino napísal: Pred tym thomson modemom, je este nejaky konvertor, alebo koaxialny kabel ide priamo do Thomson modemu, ktory tym padom zaroven sluzi aj ako kovertor. Pretoze ak thomson sluzi len ako modem, mohol by si ho nahradit D-LINK routrom
toto bohuzial mozne nebude v ziadnom pripade kedze je ten router router na DSL na to treba davat pozor
sebci napísal:Toto som tu mal napisane presne pred dnom... Wifi adsl router musi fungovať aj ako obyčajný switch....
samozrejme ze musi fungovat aj ako obycajny swich ale zjavne nechapes kde v tomto pripade vznika problem pri pouziti swichu.. alebo poznas na akom principe funguje ten modem THOMSON podla toho popisu ktory tu je? (ziadny typ, ziadne meno poskytovatela pripojenia, proste ziadne informacie o tom ako nam ten internet priteka a kam ma cez co ist dalej)
uz sa chapeme?
sebci
Star
Star

to mathev :

je tam otazne len to ci je schopny akceptovat iny DHCP server nez vlastny ktory ma v sebe.. ak ano tak pracuje ako klasicky switch...
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mathev: Samozrejme, pokial je to tak ako v pripade chello, tak musi ten router pouzit len ako router. Aby mohol byt pomocou neho za NATkom voci thomsonu. Kedze ten by mal byt tym padom registrovany na MAC. Ale v pripade ze to tak nieje, tak moze pouzit aj zapojenie, co som spominal vyzsie (treba si to vyzistit).

Preco by si nemohol pouzit DSL router aj napr. v jeho pripade?? Ved nikde nieje napisane, ze ked je DSL tak podporuje protokoly len PPPoE a PPPoA. Kludne tam moze mat aj nejake PPTP, a zrovna tym protokolom moze byt riesena ta kablovka.

sebci: Pokial je jeho provider chello, tak mu zapojenie router = switch nepomoze.

foboss: Viac info.
sebci
Star
Star

don _ pipino :

akoze nepomoze? sak na chello si sam cez menu mozes pridat 3 IP na tri zariadenia na switch ak chceš viac tak potrebuješ niečo ako BLACK BOX alebo OVISA 5460 ktore maju LAN wan port
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ak je to tak, ze mozes v rovnakom case pouzivat tri rozne IP registrovane na MAC, tak v poriadku, avsak o tom som ja nevedel... :oops: :)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

1. doteraz si mal internet zapojený ako? cez USB (keď vravíš, že ethernetom to prepojiť nevieš) :?:

2. určite tam je len RJ-11? Na stránke Thomsonu nie je ani jeden modem, ktorý by nemal ethernet :idea:

3. aj keby mohol pripojiť len jednu MAC, je mu to jedno, pretože má router - použije MAC toho routra (WAN portu) a počítače si pripojí cez LAN :)

4. ak by stačilo len spraviť redukciu z RJ-11 na RJ-45, to ti v robote urobím za 5 minút 8)
otázne je, či sú na tej strane s RJ-11 žily zoradené rovnako, ako by mali byť na RJ-45 (Rx a Tx páry)... Prinajhoršom ti spravím dve verzie :D Prakticky ide o riešenie totožné s Audiotrack-ovým
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

sebci napísal:to mathev :

je tam otazne len to ci je schopny akceptovat iny DHCP server nez vlastny ktory ma v sebe.. ak ano tak pracuje ako klasicky switch...
wot? co si to napisal ?

no a k tomu ze chello povoluje zapojenie viac pc uz aj cez swich gratulujem, priznam sa ze som o tom nevedel ja chello nemam a naposledny som ho spojazdnoval cez router nejako rok a pol dozadu (vtedy to bolo urcite iba na jednu mac) odvtedy som sa s nim nestretol takze toto tympadom (ak je to co riesime skutocne chello) beriem tiez ako moznost.
holeckar
Light Expert
Light Expert

Re: Problém s RJ-11 a RJ-45

Príspevok od používateľa holeckar »

johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re:

Príspevok od používateľa johny3212 »

foboss napísal:Tak teraz som z toho zmätený. Bude to fungovať s tými vecami od audiotrack-a, alebo nie?
Sku ist do obchodu, kde si to kupil a opytat sa, ci ti ho nevymenia za iny. Ten tvoj router ma v sebe DSL modem, teda ocakava analogovy signal. Nevidim ine riesenie, ked mas kablovku.
Napísať odpoveď