zvysenie vykonu wifi primaca v ntb

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

zvysenie vykonu wifi primaca v ntb

Príspevok od používateľa PepoJr. »

Zdravim, chcel by som sa spytat, ze ako docielim aby som chytal wi-fi na vacsiu vzdialenost ked uz sa neda viac zvysit vykon u routera.

Potreboval by som nejake konkretne zariadenia, ktore my k tomu dopomozu.

Ak budete potrebovat nieco konkretnejsie ohladom ntb tak vam to sem napisem, len musim vediet co.

PS:dost to ponahla lebo ho vyuzivam na studium, a v skole chytam signal len na 10% z celkoveho pokrytia signalu.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Vymenit antenku na routri si neskusal? Alebo by bolo vhodne napisat aky router mas...Teoreticky USB wifi stick si neskusal??? A ako su na tom spoluziaci okolo teba s wifi, mozno by stalo za uvazenie sa ich opytat a mozno vyuzit ich poznatky ako docielit zlepsenie prijmu.
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

antenku menit nemozem lebo to nie je moj router, ale skolsky....aky typ..no tak to ty presne nepoviem ale viem ze je to nejaky D-Link a fici na 802.11 tak nejako to je tusim....

wifi stick(ak som spravne pochopil tak by to mala byt wifina v USB?)...prave nieco take hladam, len neviem ake by to malo mat vlastnosti....

a ostatnym to ide v pohode...len ja mam uz 2 roky stary ntb a tak uz aj wifi nie je taka silna ako u novych modelov....a preto by som to potreboval nejako zvysit....

ak by si mal nejake konkretne veci...tak mi sem vloz linky...alebo mi ich posli na SS alebo icq...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ak si daleko od zdroja, tak potrebujes access point, alebo ak sa ti podari daky zosilovac signalu, ak take daco existuje v kompaktnej forme....

//autoeditácia príspevku ( 12 Feb 2009, 22:09 )
no uz chnapem...
teoreticky toto:
http://catalog.belkin.com/IWCatProductP ... _Id=179211
http://www.adir.sk/16721/lan-wireless-b ... .php&mnu=0
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

no ono sa da aj wifi karta v notebooku vymenit za iny typ vacsinou ,ak nieje wifi priamo na zakladnej doske, to byvaju minipci karty a ja by som sa zameral na to.

pokial je v tom notebooku starsia karta 802.11b tak moze byt vhodne vymenit ju za nejaku silnejsiu novsiu uz so standardom 802.11b/g

najlepsie by si spravil keby si si vedel vyskusat signal s inou kartou, ale pokial mas na miestach kde maju ini ludia signal problem moze byt aj problem s antenou v notebooku, stava sa ze sa odpoji z minipci karty, popripade moze byt aj kabel anteny zalomeny...

riesenie problemu kupou usb adapteru je fajn ale pohodlie notebooku ktory iba otvoris a nemusis nic pripajat sa tym narusi, zalezi od toho ako si moc technicky veris a ci sa vies pustit do rozobratia notebooku a prekontrolovania anteny a tak dalej (vymena mini pci karty vacsinou byva mozna bez rozobratia stroja iba odsrobovanim prislusneho krytu)

mozes nam napisat typ a znacku tvojho notebooku?
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mam Asus A6RP entertainment series.....ja by som na otvorenie ntb a jeho prepatranie odvahu nemal...ale mam brata a ten nato odvahu ma(studuje tento odbor, ale tiez si s tym nevie rady :) ).....
Napísať odpoveď