Domáce reprobedne

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
radeon09
Amateur
Amateur

Domáce reprobedne

Príspevok od používateľa radeon09 »

caute chlapci.......skladam si repraciky a potrebujem poradit nejake vecicky.........na jpgecku su odfotene bedne ktore uz mam doma.........su vyrobene z 18 mm drevotriesky........rozmery sú: 30x50x40 (ŠxVxH)....budu dvojpásmové.......chcem do toho tieto repraky:
http://www.soselectronic.com/a_info/res ... 226084.pdf

http://www.soselectronic.com/a_info/res ... 104034.pdf

a chcem sa spytat kam mam umiestnit bassreflex?mozem hodat aj na zadok bedne??aky ba mal mat priemer?

a este vypln...........aka by to mala byt hmota a ako by tam mala byt umiestnena?
Prílohy
07022009.jpg
Homer J Simpson
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Homer J Simpson »

Nedavaj BR. Ta 226-ka je vhodnejsia do uzatvorenej ozvucnice.
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Objem dobrý, ale 226tka do dvojpásma, no to je kravina. bolo by bumcink. 226 nezahrá stredy, a ARV ťahať moc nízko nejde lebo neznesiteľne kreslí. Uvažoval by som skôr nad trojpásmom. Ale to chce zložitejšiu výhybku a to aj drahšiu. Odladiť to podľa toho ako sa pýtaš určite nezvládneš. Ja by som tam dal ARN661x a ako výškáč monacor DT300. Výhybka na nete určite dakde je, bude to hrať oveľa lepšie. Alebo basák vymeniť za novinku z TVM, ARN230. Na slovensku sa asi ešte nepredáva, no na www.tvm-valmez.cz sa dá zohnať. Majú tam aj fórum, tak svoje otázky môžeš smerovať priamo odborníkom. Tu je okrem pár málo ľudí samá logitech genius huuuu lama, ktorým nejde o zvuk ale o rachot a pseudobasy.
ARN230 sa dá dať aj do BR, no musíš mať na to miestnosť, inak to nezahrá vôbec dobre, a bude to hučať ale nie hrať. 226tka je s prižmúrenými očami do BR vhodná iba model označený "07".
Keby dačo, kľudne sa pýtaj ďalej.
Homer J Simpson
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Myslim si ze aj 8" je pouzitelny do 2-pasma ale to je uz fakt maximum. Ja nevidim problem. Videl som vela dobrych slusne hrajucich projektov.
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Áno, aj osempalec sa dá v dvojpásme použiť, ale o to lepšiu výšku musíš mať. A to 104ka nieje vhodná. Celkovo sa mi tá 226tka nezdá, je podvyživená čo sa týka pohonu, tvar membrány a kopulky a materiál udáva ďaľšie priekaky, a to sú peaky na stredoch. Ta, sa púšťať nesmie, z toho vyplýva dvojpásmo nie... Tá 661x je s prižmúrením oboch očí akotak vhodná, pevne verím že 230tka bude iné kafe.
radeon09
Amateur
Amateur

no tak ste ma potesili hah.......prve bedne co si robim......doteraz som mal repro logitech x-230 - basy uzasne, duni to takisto ale vysky nula bodov na stvrtu.....takze mi radite bud k tymto dvom pridat stredne pasmo alebo zvolit ine repro......kedze tri pasma presahuju moj rozpocet zmenim repro......skuste mi navrhnut nejake do dvoch pasiem pls.......vyhybku mi vyrobi kamarat
Homer J Simpson
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

A co tak ARN-188?
radeon09
Amateur
Amateur

ta bedna ma spredu 30 cm a to by uz dost kktsky vyzeralo takyvelky okraj

//autoeditácia príspevku ( 12 Feb 2009, 21:27 )
tam by sa mestili aj tri pasma.......lenze to mam o 30 eur navyse.......financuje mi to foter hehe a ked to prezeniem tak sa mi vysere na to

//autoeditácia príspevku ( 12 Feb 2009, 22:59 )
takze som sa rozhodol:

ARN-230-0000/4

ARP-150-00/4

ARV-104-04/4
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ARP nahraď lacnejším a lepším ARX150 a sprav mu malý samostatný kastlík aby basák nevytlačil jeho membránu, a ARV104 lepším ARV078. Výhybky tam budeš dávať aké? A zosilňovač máš?
Btw, basy nemajú dunieť.
radeon09
Amateur
Amateur

vyhybku mi spravi kamarat........preco myslis ze ten arv078 je lepsi?aj ten stredak?
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Proste lepšie hrajú. ARP hrá plocho, unavujúco, má peaky na charakteristike. Má malý ten kýblik (pracovný objem je malý). ARV104 je bez poriadnej omeranej, simulovanej, postavenej a znova odmeranej výhybky nič moc výškáč, kreslí a vďaka tomu len šumí a zvoní. ARV078 je oveľa lepší, odporúčam deliť trochu vyššie ako je zvykom. Stačí takto?
radeon09
Amateur
Amateur

staci......dakujem.......vidim ze sa vyznas.......asi to hovoris z vlastnej skusenosti......ale ten vyskac sa mi zda slabi oproti tomu basaku........ja chcem aby to malo co najlepsi zvuk......ale necham si poradit......takze ked tam budu arn 230, arx 150 a arv 078,hovoris ze to bude dobre?
aky objem by potom mal mat ten kyblik na stredak?
este mi prosimta vysvetli ako mam spravit vypln?
mam davat aj bassreflex?
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ARV078 nieje slabý, uvidíš že postačí. Nevhodnou obsluhou sa dá odpáliť akýkoľvek reproduktor. Stačí že ožratý kamarát alebo malé sprosté decko otočí potenciometrom korekcií do krajnej polohy a... už je len smrad cítíť. BR nedávaj, pokiaľ to nevieš nasimulovať a následne po stavbe odmerať. Ja viem naladenie BR zmerať, zatiaľ ale simulovať neviem, respektíve moc to nepotrebujem. Objem pre ARXko postačí 2 až 5 litrov, vyplniť vatou, a riadne utesniť. Nejakú simuláciu na tieto nové TVM basáky som zahliadol na fóre výrobcu, skús to čeknúť, prípadne tam do fóra napíš, nech dakto odsimuluje.
radeon09
Amateur
Amateur

vrele diky martinekk........takze bassreflex vynecham lebo ani neviem aka simulacia a vypocty.......som nevedel ze to je az taka veda......neham tak......repraky asi budem musiet objednat z ciech lebo na slovensku som ich nikde nenasiel.......do vyhybky mi odporucas dat ake deliace frekvencie??
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ARN230 je novo vyvynutý menič, na Slovensko sa ešte nedistribuuje. Objednáš u výrobcu. Deliace frekvencie strelím od boku, 800Hz a 5 až 7kHz.
radeon09
Amateur
Amateur

vsimol som si :)........za repro zaplatim 69 eur a postovne bude este 12.........hah.......co uz hadam to bude stat za to :D.........diki
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Nieto zač.
Napísať odpoveď