Dodanie odvahy cez sen?
Dodanie odvahy cez sen?
Takze chcem vam trosku priblizit dovod mojej priciny preco sem pisem:
Kazdy kto spi,urcite v spanku sniva.Je to tak? Stavam sa vam ze cast sna sa vam odohra v realnom zivote?Mne sa to stava dost casto.Neviem preco,proste narpiklad: raz sa mi snivalo o obchode v ktorom som bola nakupovat(billa),a o par dni,alebo tyzdnou ked som v Bille,tak v tom okamihu si uvedomim: "och,tak toto uz som videla,teda v sne,mne sa to snivalo" presne tie iste okamihy ako v sne....atd..
No hlavny problem preco tu pisem je asi "laska" k chalanovi(spoluziakovi),len asi podobny problem u viacerych bab,ze ako na to,respektivne odvaha,alebo sklamanie.(Dost som zazila sklamania a bolesti po 3 rocnom vztahu)Priznam sa,ze nemam vobec odvahu mu povedat: "O,ja ta ma moc rada".
Suvislost:
Pred par dnami sa mi snival sen,o tom sme boli niekde von,v prirode aj s ostanymi spoluziakmi.(Nieco ako KOCAP)Isla som tam do chatky,a on isiel za mnou.Otocila som sa a on ma objal a zaccali sme byt spolu.Proste bola som v sne happy:)
Zaver:
Mam verit snu?Ze sa to stane,alebo co mam urobit,teda ako na to?
Co si myslite o tom?
Prosim o nazory:)
Kazdy kto spi,urcite v spanku sniva.Je to tak? Stavam sa vam ze cast sna sa vam odohra v realnom zivote?Mne sa to stava dost casto.Neviem preco,proste narpiklad: raz sa mi snivalo o obchode v ktorom som bola nakupovat(billa),a o par dni,alebo tyzdnou ked som v Bille,tak v tom okamihu si uvedomim: "och,tak toto uz som videla,teda v sne,mne sa to snivalo" presne tie iste okamihy ako v sne....atd..
No hlavny problem preco tu pisem je asi "laska" k chalanovi(spoluziakovi),len asi podobny problem u viacerych bab,ze ako na to,respektivne odvaha,alebo sklamanie.(Dost som zazila sklamania a bolesti po 3 rocnom vztahu)Priznam sa,ze nemam vobec odvahu mu povedat: "O,ja ta ma moc rada".
Suvislost:
Pred par dnami sa mi snival sen,o tom sme boli niekde von,v prirode aj s ostanymi spoluziakmi.(Nieco ako KOCAP)Isla som tam do chatky,a on isiel za mnou.Otocila som sa a on ma objal a zaccali sme byt spolu.Proste bola som v sne happy:)
Zaver:
Co si myslite o tom?
Prosim o nazory:)
Re: Dodanie odvahy cez sen?
presne toto sa my stava ze uplne vydim tu podobu a uvedom mi ze som to vydel bavili sme sa o tom zo sestrov nedavno..je to celkom tlak pocit:Dalikishax napísal:a o par dni,alebo tyzdnou ked som v Bille,tak v tom okamihu si uvedomim: "och,tak toto uz som videla,teda v sne,
edit// kolko mas rokou_?
edit2// a co mne sa tiez snyvalo ze som chodil,miloval sa z jednou spoluziackou ktoru lubim a nikdy sa to nesplny to viem na 1000000000000000000000000000000000000000000000%
Zalezi na rokoch?Tommyno napísal: edit// kolko mas rokou_?
neries proste konaj, ked sa ti paci a mas ho rada povedz mu, kazda baba caka ze ju oslovi chalan, teda aspon vacsina a co ak aj on ta ma rad len sa ti to boji povedat, potom sa nikdy nic nestane, just do it...
a jedna osobna skusenost... kazdy si mysli ze ked sa mu dakto paci a chce s nim stravit kusok svojho zivota, ze to musi byt hned do "smrti", vies aj taky tyzden v spolocnosti niekoho koho mas rada moze byt krasny a nemusite sa rozist ani dat dokopy len skratka stravite spolu par dni v svojom kratkom zivote (nemyslim tym len sex), vsetko nie je o zavazkoch, proste treba to skusit aj inak, kto zazil chape a kto nie mozno raz pochopi
prajem vela stastia
a jedna osobna skusenost... kazdy si mysli ze ked sa mu dakto paci a chce s nim stravit kusok svojho zivota, ze to musi byt hned do "smrti", vies aj taky tyzden v spolocnosti niekoho koho mas rada moze byt krasny a nemusite sa rozist ani dat dokopy len skratka stravite spolu par dni v svojom kratkom zivote (nemyslim tym len sex), vsetko nie je o zavazkoch, proste treba to skusit aj inak, kto zazil chape a kto nie mozno raz pochopi
prajem vela stastia
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ja to vidím len tak že sene vidíš tvoje podvedomé túžby. a pak náhodou podvedome konáš tak ako sa ti to snívalo.. stalo sa to už aj mne pár krát - proste situácia sa tak trochu začala podobať na sen a už som zvyšok robil podvedome presne tak ako v sne a bol som z toho v prdeli ale pak som si uvodomil ako vlastne je - ale ak vidíš budúcnosť tak mal by som pár otázok 
myslim ze toto je skor déjà vualikishax napísal: Kazdy kto spi,urcite v spanku sniva.Je to tak? Stavam sa vam ze cast sna sa vam odohra v realnom zivote?Mne sa to stava dost casto.Neviem preco,proste narpiklad: raz sa mi snivalo o obchode v ktorom som bola nakupovat(billa),a o par dni,alebo tyzdnou ked som v Bille,tak v tom okamihu si uvedomim: "och,tak toto uz som videla,teda v sne,mne sa to snivalo" presne tie iste okamihy ako v sne....atd..
http://magazin.atlas.sk/technologie/vie ... j%C3%A0-vu
http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu
-
pryja
Darca
To co tu pises je uplne normalne a bezne, ze ked na niekoho stale myslis, velmi tuzis byt s nim a tvoj mozog je naprogramovany len na toho jedneho cloveka, tak sa ti s nim sniva. Predpokladam, ze to zazil aspon raz kazdy.alikishax napísal:Pred par dnami sa mi snival sen,o tom sme boli niekde von,v prirode aj s ostanymi spoluziakmi.(Nieco ako KOCAP)Isla som tam do chatky,a on isiel za mnou.Otocila som sa a on ma objal a zaccali sme byt spolu.Proste bola som v sne happy:)
Zaver:
Co si myslite o tom?
A ci mas cakat, ci sa ten sen splni a presne v takom zneni, ako sa ti to snivalo, tak to asi nie. Skor ta to moze povzbudit, dokopat k tomu, aby si tu situaciu riesila
Mojmu momentalnemu (3 mesiace) objektu tuzby sa tiez prisnili dva sny.
Podla jej slov boli velmi realne.
1.) Nezverila sa s nim, udajne, ani najlepsej kamaratke. V tom sne sme sa bozkavali.
Sen bozkavacieho charakteru nemala prvy raz. Mala ho predtym uz asi dva krat, vzdy s inym figurantom a sen sa vraj do isteho casu naplnil, stal sa skutocnostou.
2.) Nahodou som objavil, ze ked jej beham koncekmi prstov po chrbte, rukach, krku... ze ostava nesvoja, mrvi sa, ale s usmevom. Jej druhy sen sa tykal prave tychto dotykov. Podla jej slov to bolo velmi prijemne.
Ak si k tomu priratam Vase myslienky o podvedomom "ovplyvnovani" okolnosti v prospech realizacie sna, o tuzbe byt v tesnej blizkosti vysnivaneho cloveka... svet sa mi zda nejaky krajsi. Asi prestanem pit.
EDIT:
SNÁR.
Podla jej slov boli velmi realne.
1.) Nezverila sa s nim, udajne, ani najlepsej kamaratke. V tom sne sme sa bozkavali.
Sen bozkavacieho charakteru nemala prvy raz. Mala ho predtym uz asi dva krat, vzdy s inym figurantom a sen sa vraj do isteho casu naplnil, stal sa skutocnostou.
2.) Nahodou som objavil, ze ked jej beham koncekmi prstov po chrbte, rukach, krku... ze ostava nesvoja, mrvi sa, ale s usmevom. Jej druhy sen sa tykal prave tychto dotykov. Podla jej slov to bolo velmi prijemne.
Ak si k tomu priratam Vase myslienky o podvedomom "ovplyvnovani" okolnosti v prospech realizacie sna, o tuzbe byt v tesnej blizkosti vysnivaneho cloveka... svet sa mi zda nejaky krajsi. Asi prestanem pit.
EDIT:
SNÁR.
verit snu? asi nechapes co je sen... sen je tvoje podvedomie.. moze byt nieco co si vedome odopieras coho sa bojis a co si nepripustas, sen ti len ukazuje podvedome obsahy tvojho mozgu... takze by si sa nemala pytat ci mas verit snu, ale ci riskujes az tak vela, keby si dala najavo ze sa ti ten chalan paci... kazdy bol sklamany ale ide o to dostat sa z toho.. a ak sa bojis sklamania tak si sa este asi nedostala z toho predchadzajuceho, tak s tym nieco rob...alikishax napísal: Mam verit snu?Ze sa to stane,alebo co mam urobit,teda ako na to?
Odhliadnuc od ostatneho, toto sa obcas stava kazdemu. Dokonca to ma aj vlastny termin (urcite mnohym znamy): Déja Vu.alikishax napísal:Kazdy kto spi,urcite v spanku sniva.Je to tak? Stavam sa vam ze cast sna sa vam odohra v realnom zivote?Mne sa to stava dost casto.Neviem preco,proste narpiklad: raz sa mi snivalo o obchode v ktorom som bola nakupovat(billa),a o par dni,alebo tyzdnou ked som v Bille,tak v tom okamihu si uvedomim: "och,tak toto uz som videla,teda v sne,mne sa to snivalo" presne tie iste okamihy ako v sne....atd..
Pomerne znama vec, viac info tu:
http://www.beauty.sk/spravy/?clanok=4085
http://magazin.atlas.sk/technologie/vie ... jà-vu
Je to taka mala chyba v matrixe, oblafnutie vlastneho ja... Chvilu tak moze mat clovek pocit, ze ma schopnost "vidiet" veci dopredu. Ale je to hlupost, nic take. Aj ked si vsimneme, ze "presne toto som uz videl", tak nikdy si uz dotycny nedokaze vybavit, kde a v akom momente to videl. Tu troska toto "jasnovidectvo" nezabera.Niekedy sa môže stať, že informácia pri prenose z jednej hemisféry do druhej chvíľu „mešká.“ Cieľová hemisféra za ten čas stihne spracovať informáciu aj priamo. Keď sa k nej napokon tá istá dostane aj z vedľajšej hemisféry, pri jej dekódovaní nastáva v mozgu uvedomenie zdvojenej informácie a následný pocit, že „toto tu už bolo“.
-
forgottten
Medium Star
Sen nie je žiadna predpoveď, je to len putovanie duše po priestore variant. Teda po priestore, kde sú všetky možnosti aj nemožnosti vytvorených siituácií. Sny nepredpovedajú budúcnosť len konštatujú možné i nemožné. Niečo čo sa môže a nemusí realizovať.
Reagujem teraz na názov topicu. Áno dajú sa využiť sny teoreticky na dodanie odvahu pomocov tzv. lucidných snov, to sú sny, v ktorých sa zobudíš a potom ich vďaka tomu začneš vedome riadiť. Takéto snenie Ti pripadá veľmi ako realita a môžeš tam robiť čo chceš. Ľudia to niekedy používajú len aby si vyskúšali lietať a tak ďalej, ale iní s tým aj pracujú ako forma vyskúšania si krízových situácií. Teda môžeš si vytvoriť v sne podmienky, ktoré bežne zažívaš a vyskúšať si len tak všetky variácie, precítiť ich a potom si tým dodať odvahu, že sa situácia môže vyvinúť aj tak, aby Ti to vyhovovalo.
A čo sa týka chlapca. Kašli na sny a ži hlavne tento život... a hlavne dačo rob a nenechaj veci stáť... lebo keď veci stoja, tak je riadna nuda
ad dejá vú:
z pamäte náhle vyplývajúce pocity na povrch z minulosti. Nejde ale o spomienky na minulosť, ale o pocity (aj nemanifestovanej) minulosti. Dejá vú sa udeje najmä vtedy, ak si zahĺbená v myšlienkach, alebo nie až tak, ale keď si naladená na inú pocitovú vlnu než je okolitý svet, potom zrazu akoby pozrieš jasným pohľadom na prítomnosť a vycítiš nejaký divný pocit zmeny. To je pozorovanie zmeny dekorácií sveta... myšlienkový proces...
Reagujem teraz na názov topicu. Áno dajú sa využiť sny teoreticky na dodanie odvahu pomocov tzv. lucidných snov, to sú sny, v ktorých sa zobudíš a potom ich vďaka tomu začneš vedome riadiť. Takéto snenie Ti pripadá veľmi ako realita a môžeš tam robiť čo chceš. Ľudia to niekedy používajú len aby si vyskúšali lietať a tak ďalej, ale iní s tým aj pracujú ako forma vyskúšania si krízových situácií. Teda môžeš si vytvoriť v sne podmienky, ktoré bežne zažívaš a vyskúšať si len tak všetky variácie, precítiť ich a potom si tým dodať odvahu, že sa situácia môže vyvinúť aj tak, aby Ti to vyhovovalo.
A čo sa týka chlapca. Kašli na sny a ži hlavne tento život... a hlavne dačo rob a nenechaj veci stáť... lebo keď veci stoja, tak je riadna nuda
ad dejá vú:
z pamäte náhle vyplývajúce pocity na povrch z minulosti. Nejde ale o spomienky na minulosť, ale o pocity (aj nemanifestovanej) minulosti. Dejá vú sa udeje najmä vtedy, ak si zahĺbená v myšlienkach, alebo nie až tak, ale keď si naladená na inú pocitovú vlnu než je okolitý svet, potom zrazu akoby pozrieš jasným pohľadom na prítomnosť a vycítiš nejaký divný pocit zmeny. To je pozorovanie zmeny dekorácií sveta... myšlienkový proces...
-
Shark NX
Addict
Mne sa stala raz velmi zaujimava vec v 4. Rocniku na strednej (5. Bol maturitny) ... doteraz nechapem jak je to mozne, mal som sa na druhy den stretnut s kamaratkou.
Snivalo sa mi ze som dosiel autom do skoly, zaparkoval, vystupil, zobral dazdnik (v sne rano prsalo, Ked som siel spat bolo zamracene ale ani kvapka) a siel pred jej skolu. Ona tam uz cakala vo fialovom kabate a ciernych Jeansoch pred skolou. Dosiel som pozdravil sa, objal ju, pokecali sme o tom ako sa ma, ako sa lubi skola, spoluziaci atd... po asi 5minutach dosla k nej jej spoluziacka ... ona povedala ze uz musi ist lebo za 3minuty jej zatvoria vchod pozrel som na hodinky 6:57. Tak ma objala a isla do skoly. Tym sa sen skoncil.
Rano sa zobudim ... Prsi, nachystam sa do skoly sadnem do auta a idem. Dojdem pred skolu a zarazi ma ze je volne presne to iste miesto ako vo sne. Hovorim si sak co nahoda.
Vystupim, zoberem dazdnik idem pred jej skolu a ona stoji na tom istom mieste, a oblecena uplne identicky ako vo sne. Dosiel som za nou ... ten isty pozdrav ... ona ma objala. Zacala rovnakou temou ako vo sne. Tak sme sa rozpravali ... rozpravali a zrazu dosla z poza mna nejaka baba ktoru pozdravila. Tak mi to nedalo opytal som sa spoluziacka?? Hej ... a ze uz musi ist. Pozrel som na hodinky 6:57 ... Spytal som sa ze ci zatvaraju vstupne dvere. Odpoved bola Ano. Objala ma rozlucila sa a sla do skoly.
Po udalosti ma skoro kleplo a asi 2hodiny som v skole nad tym dumal ze jak to je mozne. Doteraz mi to nieje jasne.
Snivalo sa mi ze som dosiel autom do skoly, zaparkoval, vystupil, zobral dazdnik (v sne rano prsalo, Ked som siel spat bolo zamracene ale ani kvapka) a siel pred jej skolu. Ona tam uz cakala vo fialovom kabate a ciernych Jeansoch pred skolou. Dosiel som pozdravil sa, objal ju, pokecali sme o tom ako sa ma, ako sa lubi skola, spoluziaci atd... po asi 5minutach dosla k nej jej spoluziacka ... ona povedala ze uz musi ist lebo za 3minuty jej zatvoria vchod pozrel som na hodinky 6:57. Tak ma objala a isla do skoly. Tym sa sen skoncil.
Rano sa zobudim ... Prsi, nachystam sa do skoly sadnem do auta a idem. Dojdem pred skolu a zarazi ma ze je volne presne to iste miesto ako vo sne. Hovorim si sak co nahoda.
Vystupim, zoberem dazdnik idem pred jej skolu a ona stoji na tom istom mieste, a oblecena uplne identicky ako vo sne. Dosiel som za nou ... ten isty pozdrav ... ona ma objala. Zacala rovnakou temou ako vo sne. Tak sme sa rozpravali ... rozpravali a zrazu dosla z poza mna nejaka baba ktoru pozdravila. Tak mi to nedalo opytal som sa spoluziacka?? Hej ... a ze uz musi ist. Pozrel som na hodinky 6:57 ... Spytal som sa ze ci zatvaraju vstupne dvere. Odpoved bola Ano. Objala ma rozlucila sa a sla do skoly.
Po udalosti ma skoro kleplo a asi 2hodiny som v skole nad tym dumal ze jak to je mozne. Doteraz mi to nieje jasne.