debian netinstall wifi
debian netinstall wifi
skusal som instalovat netinstall cez wifi ale nema ovladace na moju wifi kartu Intel 5100 AGN (lenovo sl 500) . ale je tam moznost nahrat ovladace s USB kluca alebo cd. ak to nejde cez ten netinstall tak ktore CD-cka su potrebne na nainstalovanie debianu bez netu. debian som instaloval zatial len cez ten netinstall tak s instalaciou bez netu nemam skusenosti. vetva debianu najlepsie lenny/sid
Keď je to tvoj wifi router tak počas inštalácie spoj pc s tým cez kábel, keď už to bude nainštalované rozbeháš wifi a ďalej už môžeš používať len wifi.
Ktoré CD treba? Keď si stiahneš CD1 alebo KDE CD aj tak tam nie je všetko čo treba na Gnome alebo KDE destkop, aj tak je lepšie inštalovať ako by to bolo netinstall. Ešte zvyknú byť novšie balíky aj tie sa stiahnu pri inštalácii a aj možnosť použiť novší kernel, zvyklo to tak byť.
Keby si mal DVD1 tak by tam malo byť všetko čo by bolo treba na desktopy.
Iná možnosť je ešte, že si si offline nainštaluješ hoci aj netinstall, expert install možnosť a neoznačíš nič pri tasksel. Nainštaluje sa základ, sfunkčníš wifi podľa návodov, nastavíš repozitáre a s frontendom aptitude tam budeš presne vidieť čo obsahuje jednotlivý task a to si nainštaluješ všetko dodatočne a tak to bude totožné ako netinstall on-line inštalácia. Takto je ale lešpie spustiť celkovú rekonfiguráciu úplne všetkého, čo trvá tak 10 minút. Nainštalovať sa zvykne aj "task" standard.
Ktoré CD treba? Keď si stiahneš CD1 alebo KDE CD aj tak tam nie je všetko čo treba na Gnome alebo KDE destkop, aj tak je lepšie inštalovať ako by to bolo netinstall. Ešte zvyknú byť novšie balíky aj tie sa stiahnu pri inštalácii a aj možnosť použiť novší kernel, zvyklo to tak byť.
Keby si mal DVD1 tak by tam malo byť všetko čo by bolo treba na desktopy.
Iná možnosť je ešte, že si si offline nainštaluješ hoci aj netinstall, expert install možnosť a neoznačíš nič pri tasksel. Nainštaluje sa základ, sfunkčníš wifi podľa návodov, nastavíš repozitáre a s frontendom aptitude tam budeš presne vidieť čo obsahuje jednotlivý task a to si nainštaluješ všetko dodatočne a tak to bude totožné ako netinstall on-line inštalácia. Takto je ale lešpie spustiť celkovú rekonfiguráciu úplne všetkého, čo trvá tak 10 minút. Nainštalovať sa zvykne aj "task" standard.
Ako povedal cesar. Netinstall a wifina zatial nejdu dokopy, aspon na strankach debianu tak pisu. Najlepsie a najpohodlnejsie je to pripojit cez kabel a po sfunkcneni wifi ho mozes odpojit. Este dodam, ze vyber kernelu tam stale je a tiez som mal firmware k wifine na kluci, ale moc mi to nepomohlo, bo to nejak neslo. Vypytalo si ovladac, zasunul som kluc, no nic. Zrejme ale moja chyba.