sloty pre RAM
sloty pre RAM
xcem sa spytat. Ked kupujem 2x2GB RAM a na doske mam 4 sloty pre RAM rozlisene 2 farbami tak musim dat tie RAMky len do tej istej farby ( napr. cierna + cierna ) alebo je to jedno ?
a este ako pozeram tie SATA zastrcky. Preco je tam 6 cervenych, 1 orange a 1 biela ?
a este ako pozeram tie SATA zastrcky. Preco je tam 6 cervenych, 1 orange a 1 biela ?
-
reno23
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: sloty pre RAM
- zapojenie ramiek treba pozriet v manualy (kazdy vyrobca to ma trosku inak vyriesene)redrox napísal:xcem sa spytat. Ked kupujem 2x2GB RAM a na doske mam 4 sloty pre RAM rozlisene 2 farbami tak musim dat tie RAMky len do tej istej farby ( napr. cierna + cierna ) alebo je to jedno ?
- vsetky su SATA2. Southbridge chipsetu P45 ( + P43, G45, G43) podporuje maximalne 6 SATA2 portov. Tie su oznacene cervenou farbou. ASUS na tejto doske vsak nesetril a integroval do nej vlastny SATA radič s dalsimi dvoma portami, ktore su oznacene oranzovou a bielou farbou
Co kecas chu*o*iny, vsetky sloty su pre DDR2.Este som nevidel maticnu, aby dve ramky ddr2 a dalsie dve ramky ddr3 omg.standape napísal:a este k tym ram slotom jedna farba je DDR2 a ta druha farba DDR3,ktora je ktora to uvidis v manualy
Vies ty co je to dual-channel? Evidentne nie, tak tu netrep bludy a nepis do tem o ktorych vies hovno.Dj-XxX napísal:Mas to jedno, je to len pre design a to dole to su sata 2 a sata zastrcky
redrox: Zapoj ich do rovnakych farieb, potom ti pojde dual-channel co znamena teoreticky dvojnasobnu priepustnost.
Dalsi imbecil co sa ide zapajat a vypisovat totalne chu****. Ked sa podla tvojich reci vyznas do inych veci tak chod vypisovat do tem o nich a sem sa neser. Takychto by som banoval.standape napísal:a este k tym ram slotom jedna farba je DDR2 a ta druha farba DDR3,ktora je ktora to uvidis v manualy
To ze take existuju (aj ked s nimi 99% tunajsich ludi v zivote nepride do styku) je uplne nepodstatne lebo tu sa bavime o doske ktorej screen postol redrox. Ty "odbornik".mathev napísal:no ale on ma pravdu fakt su aj dosky ktore maju aj DDR2 aj DDR3 sloty
pobavil som sa ale dobre... vy "odbornici"
aj ked sa to netyka priamo tej spominanej tak take dosky skutocne existuju
doska s DDR2 aj DDR3 sucasne:
http://www.alza.sk/gigabyte-ep45c-ud3r-d104473.htm
//v tomto pripade sa o triple-channel neda velmi hovorit, kedze nejde o i7 platformu
http://www.alza.sk/gigabyte-ep45c-ud3r-d104473.htm
//v tomto pripade sa o triple-channel neda velmi hovorit, kedze nejde o i7 platformu
Zdravim mam zakladnu asus p5k SE:
chcem sa spytat ohladom RAMky... mam tam 2x AM1 DDR2 - 1gb (667MHz) v 1. a 3. slote. (1 v slote napravo a 1 v slote nalavo)
Chcem sa spytat, ze ak si dokupim este 2 take iste ramky, ci bude vykon ekvavilentny 4GB...
Pripadne ci ich tam mozem pichnut tak, ze budem mat 4x 1GB ramky vedla seba. Samozrejme, take iste ake tam uz mam dve.
Alebo mam radsej kupit 2x 2GB ramky(predsalen, mam vistu 32bit a nejako mi to pri hrach moc zere pamete...)
Kód: Vybrať všetko
http://img258.imageshack.us/my.php?image=sys01componentmotherboabq8.jpgChcem sa spytat, ze ak si dokupim este 2 take iste ramky, ci bude vykon ekvavilentny 4GB...
Pripadne ci ich tam mozem pichnut tak, ze budem mat 4x 1GB ramky vedla seba. Samozrejme, take iste ake tam uz mam dve.
Alebo mam radsej kupit 2x 2GB ramky(predsalen, mam vistu 32bit a nejako mi to pri hrach moc zere pamete...)
Oplati sa mi kupit 2x 1 GB alebo 4x 2GB? myslim z dlhodobeho hladiska... predsalen neviem ci tu 4x2GB vyuzijem... a mozem mat kombinaciuDj-XxX napísal:Ty tam mozes dat 4X 2 gb a doske neuskodis
Slot A
AA1 2gb
AA2 1gb
slot B
BB1 2 gb
BB2 1 gb
s ohladom ze aa1 a bb1 su main? budem mat vyuzitie na tie starsie ramky?
resp. ako bude vykon zalezat na usporiadani a poskladani ramiek.
Este 1 noob otazocka: graficku kartu mozem mat asi len jednu, ze?