"Darcovstvo krvi"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Bobrik
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobrik »

Ja by som aj krv daroval ale nemám nato ešte vek ale keď budem mat vek a budem môcť tak hneď bežím !!! Keď to niekomu môže pomôcť tak prečo nie ...
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

Po darovaní krvi mi prišla informácia, že mam zvýšenú hodnotu ALT (1,0...no hej, alkohol :oops: ) Ale zaujímalo by ma, či bude moja krv požitá. Viete niekdo ? :)
Hulkm
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hulkm »

Friseur napísal:Ale ty nemusis cakat kym ta v skole vyzvu. Kludne tam mozes ist aj sam kazde tri mesiace. Myslim, ze triedna by ti to mala ospravedlnit ak ti ide o to volno. Skus s nou pokecat. :wink:
nie necakam na to ale hlavne ze som si na to nenasiel cas volako. bol vodicak, polrok v skole pred tym sviatky a tak ale mozno nahovorim spoluziakov co sme boli v skole na odbere, ze by sme sa vybrali. o to volno mi neslo bol to hlavne zazitok do zivota kedze to bol moj prvy odber :wink:
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

No ja som bol raz , v skole .neslo mi o volno ale ja mam z toho dobry pocit :)..a ak s bude dat pojdem znovu...lebo do nemocnice neviem kde ist s tym :)
Bobrik
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobrik »

Friseur
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Friseur »

LJ napísal:Po darovaní krvi mi prišla informácia, že mam zvýšenú hodnotu ALT (1,0...no hej, alkohol :oops: ) Ale zaujímalo by ma, či bude moja krv požitá. Viete niekdo ? :)
Mne pred poslednym odberom prisli na to, ze mam zvysenu hladinu tukov v krvi. Kedze mali vtedy malo danej skupiny tak mi ju odobrali ale len do "nudzovej zasoby". No povedali mi ze nemusim darovat, pretoze ak nenastane kriticka situacia moju krv nepouziju ale ju casom zlikviduju.
S tym alkoholom na tom asi moc lepsie nebudes... Myslim si ze takuto krv pouzit nemozu.
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

Friseur napísal:Mne pred poslednym odberom prisli na to, ze mam zvysenu hladinu tukov v krvi. Kedze mali vtedy malo danej skupiny tak mi ju odobrali ale len do "nudzovej zasoby". No povedali mi ze nemusim darovat, pretoze ak nenastane kriticka situacia moju krv nepouziju ale ju casom zlikviduju.
S tym alkoholom na tom asi moc lepsie nebudes... Myslim si ze takuto krv pouzit nemozu.
No lenže mne pred odberom nezistili nič, ale neskôr mi poslali toto info. Takže ktovie, ako to chodí. :roll:
Mesangerkrvinka
Novice
Novice

darovanie krvi

Príspevok od používateľa Mesangerkrvinka »

Čaute ja som tiež pravidelný darca zatial 8 krat Najbližšie sa chystám 9.
Mám aj o darovaní krvi svoju webku http://www.krvinka.estranky.sk
A tiež diskusne forum http://www.krvinkaforum.estranky.sk
Mam aj skupinu krvinka na Unistri 6000 členov
a aj na facebooku 400 členov, nedávno založená http://www.facebook.com/group.php?gid=137413925573
Mojim cielom je vytvorit velke diskusné fórum o darovaní krvi.
Tak pridte navstivte moju stránku a dajte o nej vedieť aj priatelom :P
Tak do vykrvenia priatelia :lol:
Forest
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Forest »

Ja som darca :). Krv som daroval 2x, bolo by aj viac ale som mimo SVK. ALe ak bude moznost pojdem darovat zas. Neviem co sa nelubi niekomu na ihlach :D ja ich mam rad celkom :aasmile19: ....hehe, sa mi lubi ako sa to plni mojou krvickou :roll: .... zatial mi nikdy potom nebolo zle tak nemam sa na co stazovat :D
Mesangerkrvinka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Mesangerkrvinka »

Friseur napísal:Mne pred poslednym odberom prisli na to, ze mam zvysenu hladinu tukov v krvi. Kedze mali vtedy malo danej skupiny tak mi ju odobrali ale len do "nudzovej zasoby". No povedali mi ze nemusim darovat, pretoze ak nenastane kriticka situacia moju krv nepouziju ale ju casom zlikviduju.
Pokial ste mali zvýšenú hladinu ALT bude Vaša krv zneškodnená

//autoeditácia príspevku ( 03 Jun 2009, 13:19 )
k6 napísal:Inak ako je to s tou plaketou? Cez koho to treba riesit? Lebo napr. ja mam uz 13 odberov cize logicky mam narok na bronzovu a nedostal som nic. Nieze by mi o to nejako moc islo, len ma to zaujima.
S Vašou požiadavkou sa prosím obraťťe na uzemný spolok SCK, ktorý to má na starosti :lol:
Ak by ste mali stým nejake problémi tu je meil na osobu ktorá to má nastarosti na Slovensku Soňa Sládečeková [[email protected]]
Prajem príjemný dník a veľa úspešných odberov :P

//autoeditácia príspevku ( 03 Jun 2009, 13:34 )
vendo napísal:podla mna ano :) ja mam slabu alergiu na prach a v pohode
Môžeš mimo obdobia tvojej sezóny a aspoň dva dni by si predtým nemala užívať lieky

//autoeditácia príspevku ( 03 Jun 2009, 13:35 )
vendo napísal:podla mna ano :) ja mam slabu alergiu na prach a v pohode
Môžeš mimo obdobia tvojej sezóny a aspoň dva dni by si predtým nemala užívať lieky

//autoeditácia príspevku ( 03 Jun 2009, 14:02 )
zvonenie33 napísal:Mam 13 takze este dlllho nehrozi ale ked som mal v 3 rokoch zltacku vadi to?
Predpokladám že ste mali v detstve detskú žltačku typu A.
Po jej prekonaní je možne za určitých podmienok darovať kev :lol:
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

No ja som čersrvý prvodarca :) Keď som videl, ako to zo mňa odteká tak som veru mal zmiešané pocity. O to viac keď som sa po tom postavil a svet sa mi zatočil :D Ozaj som si nemyslel, že s mojou váhom so mnou zamáva strata toľkej krvi, ale mýlil som sa :shock: No zahral som to nejak do autu a nikto si nič nevšimol :D Som si síce po tom prisahal, že to bolo prvý a posledný krát, ale s odstupom času... :roll: Azda to ešte raz skúsim :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Muffi: Treba, treba. Po čase zostanú len najkrajšie pocity a pôjdeš zase. :)
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

vcera som bol prvy krat a je to celkom fajn pocit, urcite pojdem znova
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ááno

Príspevok od používateľa chrobakos »

Ja som uz bol raz darovat. Planoval som darovať uz skor ale teraz ma ktomu donutila aj situacia ze mi bodlo sa uliat na den zo skoly :)

Mam jednoznacne kladne pocity z toho, dosiel som tam a tie tety sa omna starali, vsetko vysvetlili .. dostal som kavicku cajik keksik casopis(kebyze dojdem neskor tak mam aj pero,odznak a tricko :-/ ) :)

Mam alergiu na pele , vysadil som Xyzal(..nieco ako Zirtec alebo Zodac) tak na 1-2 dni a nebol problem. Hrubsia ihla problemy nerobila, ani po odbere mi nebolo zle. Mal som fajn pocit ze pomozem niekomu kto to bude potrebovať:)
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Ja by som daroval iba vtedy, keby ma nejak uspali, lebo keby nie, tak by som sa od strahu po... :D
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Velmi sa bojim injekcii ale pojdem :oops: :P
N@pster
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa N@pster »

Ja som bol zatial 5 krat len momentalne niejak si neviem najst cas na to aby som isiel ale chystam sa ak je niekdo z bb a ma zaujem rad sa k nemu pridam
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

N@pster napísal:Ja som bol zatial 5 krat len momentalne niejak si neviem najst cas na to aby som isiel ale chystam sa ak je niekdo z bb a ma zaujem rad sa k nemu pridam
tak tak ked som tam chodil do skoly bol som tam hned ako som mohol a teraz by bolo aj chcenie ale nie je cas
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Alergici darovat krv mozu, len sa nesmu dlhodobo liecit (brat nejake injekcie, alebo tabletky...). Ja osobne som bol darovat 2x. Zacali sme to so spoluziakmi minuly rok a dali sme si predsavzatie ze kazdy semester pojdeme darovat. Je to pohoda uz sa ani tej hrubej ihly nebojim :) A stravny listok ktory nam daju vyuzijeme na pizzu a 3dcl cerveneho vina :smt001 Tak pekne z toho zasusti, hlavne ked je take teplo vonku :)
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

dneska, teda asi dva dni po odbere sme prenasali postel a nebola tazka ale ruky som mal ako po riadnej zaberacke. Moze to byt sposobene tym ubytkom krvi v tele?
Napísať odpoveď