Skript pre convert wav do mp3
Skript pre convert wav do mp3
Zdravim, nazov hovori sam za seba, nasiel som asi dva, no ani jeden nefungoval ako mal. Tak ak niekto ma nejaky, prosim pekne
, dajte ho sem. Vdaka mockrat. Ide o to, ze potrebujem prekonvertovat vsetky skladby v zlozke.
Hej, nakoniec som nasiel nieco, takze v pohode. Pouzil som lame. Viem, mohol som pouzit aj apps pre KDE, ci gnome, ale nechel som instalovat kvantum nepotrebnych kniznic, kedze tu mam fluxbox. Kazdopadne dik. BTW. tu je ten skript, snazil som sa tam pridat aj odstranenie povodnych wav, ale dako to nefunguje, na to ale pridem.Cesar napísal:Pozri sa na rubyripper, či to nemá takú možnosť. Keď tie súbory sú z audiocd, tak ten rubyripper by si mohol použiť. Na KDE soundkonverter/k3b. Jednotlivé súbory sa dajú skonvertovať s lame.
Kód: Vybrať všetko
#! /bin/bash
echo 'Type quality setting for VBR, 0 = highest quality <> 9 = lowest quality '
read -e LAMEOPTS;
for FILE in *.wav;
do
OUTNAME=`basename "$FILE" .wav`.mp3;
lame -V$LAMEOPTS "$FILE" "$OUTNAME";
rm "$FILE" # odstrani wav, vymazat riadok, ak tak nechcete
done
Dakujem, samozrejme, uz to fungujechrono napísal:Prečo si nedal do úvodzoviek $FILE aj pri tom príkaze rm?
Inak ten wav súbor by som vymazal iba v prípade, že lame sa ukončilo bez chyby.
Jednoduchá verzia spúšťania jedného programu len ak prvý nezlyhá je Zložitejšia by bola kontrolovať $? (je to vhodnejšie, keď chceš pri chybe spúšťať viac rôznych programov).
Ten skript daj do adresára, ktorý máš v PATH (napr. do ~/bin, teda ak taký adresár v PATH máš) a malo by to fungovať.
program1 && program2Ten skript daj do adresára, ktorý máš v PATH (napr. do ~/bin, teda ak taký adresár v PATH máš) a malo by to fungovať.
A toto je asi to, co si spominal, som na to skutocne pysny
Ked sa prekonvertuje v poriadku, tak sa wav vymaze. Ak sa s chybou skonvertuje, tak je wav skopirovane do zlozky broken, ak nie je zlozka broken ako podzlozka zlozky so subormi wav, tak sa vytvori a skopiruje sa tam poskodene wav. 
p.s.: Mal som tu predtym tu jednoduchsiu verziu, ale pri odoslani chyba v db a uz tu neni. Tak ale toto je viac profi
#! /bin/bash
echo 'Type quality setting for VBR, 0 = highest quality <> 9 = lowest quality '
read -e LAMEOPTS;
COUNT=0;
COUNT_ALL=`ls *.wav | wc -l`;
for FILE in *.wav;
do
OUTNAME=`basename "$FILE" .wav`.mp3;
lame -V$LAMEOPTS "$FILE" "$OUTNAME";
if [ $? -eq 0 ]
then
rm "$FILE";
let "COUNT=$COUNT+1";
else
ls -d broken;
if [ $? -eq 0 ]
then
mv "$FILE" ./broken;
else
mkdir broken;
mv "$FILE" ./broken;
fi
fi
done
echo "Successfuly converted: $COUNT";
echo
let "BROKEN=$COUNT_ALL-$COUNT";
echo "Broken and saved in ./broken: $BROKEN";
exit 0
p.s.: Mal som tu predtym tu jednoduchsiu verziu, ale pri odoslani chyba v db a uz tu neni. Tak ale toto je viac profi