Eurotrip - cestovanie po EU
Vsetkym diky podavate fakt cenne informacie.
Takze v Londyne mame toto http://www.piccadillybackpackers.com/ myslim ze najlepsie dostal som to ako odporucanie
- V tych kempoch, tomuto sme sa chceli vyhnut - neviem dako neverime stanom
hlavne co sa tyka bezpecnosti (zlodeji a podobne to nam najmenej treba) Cize ak neviete niejake lepsie ubytovanie v eu mestach ?
- K tym zlavam ja mam ISIC ale kamosi este nemaju cize ake doklady si k tomu zobrat. (mame vseci euro26 moznost)
-A to na eifellovku sa tak dlho caka
OMG
Takze v Londyne mame toto http://www.piccadillybackpackers.com/ myslim ze najlepsie dostal som to ako odporucanie
- V tych kempoch, tomuto sme sa chceli vyhnut - neviem dako neverime stanom
- K tym zlavam ja mam ISIC ale kamosi este nemaju cize ake doklady si k tomu zobrat. (mame vseci euro26 moznost)
-A to na eifellovku sa tak dlho caka
-
Bolldar
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Co se týká kempů a bezpečnosti... mobil, peníze a doklady jedině sebou a přímo do spacáku... v žádném případě do kapsy u stanu nebo tak... a bagl s oblečením pod hlavu jako polštář a vše ok... jinak když jsme byli na tom tripu tak normální věci jkao: chlast, oblečení a jídlo jsme nechávali v autě, v předsíňce nebo i jen tak venku. Dobíjení mobilů v Andoře v kempu
zásuvky v umývárně... necháš tam a pak si pro něj dojdeš... jsme se na to ptali aprý ještě žádná stížnost na krádež a zásuvky obsazené
Eifelova věž: ve čtvrtek v 15:15
fronta na pět a půl hodiny... nečekali jsme a raději jeli lodí po řece
(je možné, že to byla náhoda ale nevim no
)
Jo a k tomu nákupu.. v Lidlu nic pořádně nenakoupíte... Carefour se osvědčil lépe a pokud se pořádně rozhlédnete, tak nakoupíte taky levně... hlavně díky akcím 2+1zdarma... tj 4 kartony piva
2 k tomu zadara 
Eifelova věž: ve čtvrtek v 15:15
Jo a k tomu nákupu.. v Lidlu nic pořádně nenakoupíte... Carefour se osvědčil lépe a pokud se pořádně rozhlédnete, tak nakoupíte taky levně... hlavně díky akcím 2+1zdarma... tj 4 kartony piva
fuhaa, no my auto nemame cize sa budeme snazit najst radsej hostel daky.A mozno v nudzi, taktiez v tom vlaku by bolo dobre spat (pristelka stoji 5 Euro) Chystame sa aj na francuzsku rivieru, tam ste niekto nebol, tam yb sa skor hodil ten kemp.
Neviem no este musime poriadne naplanovat cestu. A take nieco ako disko alebo dake take veci vstupne nejake?? Co to stalo? a tiez aj tie potraviny a pitie dalo sa to porovnat s cenami u nas?
Neviem no este musime poriadne naplanovat cestu. A take nieco ako disko alebo dake take veci vstupne nejake?? Co to stalo? a tiez aj tie potraviny a pitie dalo sa to porovnat s cenami u nas?
-
Bolldar
Medium Expert
hehe.. plno otázek... jsem rád.. aspoň se můžu odtrhnout od učení
Francouzská riviéra: Ano byl jsme tam, psal jsem to výše o St.Tropez.. to spadá do fr. riviéry. jako i za kemp se pěkně prohnete... jak říkám jeden stan, jedno auto a 4lidi za výše 60€ na noc a to ještě na kamenitém povrchu (sprchy ale byly boží
) zato moře studené. PS. v St.Tropez je pouze jeden kemp široko daleko
Diskotéky.. v tom moc neporadím... jednině v kempech jinak jsme to nezkoumali... udělali jsme si vlastní
Jídlo: překvapím tě a myslím že mile
většina druhů jídla je levnější jak u nás a například vynikající sýr Camembert je 3x levnější než u nás. Ale jak jsem psal předtím... doporučuji Carefour, přádně se dívat po cenách a především po akcích 3+1 zdarma (poznáte podle nepřehlédnutelné tabulky).
jinak co se týká pití: limonády a doporučuji si nakoupit tady TANG, a tam kupovat 5l barely čisté vody a pak to následně rozlít do lahví.... takto můžete sehnat vodu i za 15 centů/ litr
pokud vám nezáleží na kvalitě jídla, tak si kupujte výrobky značky 1. Kupodivu se to dá jíst pokud se příliš nebavíš o tom, z čeho to je (což bylo psáno naštěstí francouzsky)
PS: dělám si tak napůl srandu... přirovnám to jako u nás značka ARO
A samozřejmě Francouzské bagety... pečlivě vybírejte dle ceny.. jsou tam velké rozdíly v poměru velikost/cena
BTW: zapamatujte si jedno fr. slovíčko Sortie. Znamená to východ a věř mi, že se to vyplatí to znát... někde v ocbhodech a pod. jsou docela bludiště.. tak jen tak pro zajímavost.
Francouzská riviéra: Ano byl jsme tam, psal jsem to výše o St.Tropez.. to spadá do fr. riviéry. jako i za kemp se pěkně prohnete... jak říkám jeden stan, jedno auto a 4lidi za výše 60€ na noc a to ještě na kamenitém povrchu (sprchy ale byly boží
Diskotéky.. v tom moc neporadím... jednině v kempech jinak jsme to nezkoumali... udělali jsme si vlastní
Jídlo: překvapím tě a myslím že mile
jinak co se týká pití: limonády a doporučuji si nakoupit tady TANG, a tam kupovat 5l barely čisté vody a pak to následně rozlít do lahví.... takto můžete sehnat vodu i za 15 centů/ litr
pokud vám nezáleží na kvalitě jídla, tak si kupujte výrobky značky 1. Kupodivu se to dá jíst pokud se příliš nebavíš o tom, z čeho to je (což bylo psáno naštěstí francouzsky)
A samozřejmě Francouzské bagety... pečlivě vybírejte dle ceny.. jsou tam velké rozdíly v poměru velikost/cena
BTW: zapamatujte si jedno fr. slovíčko Sortie. Znamená to východ a věř mi, že se to vyplatí to znát... někde v ocbhodech a pod. jsou docela bludiště.. tak jen tak pro zajímavost.
Jj dost otazok
ale sa mi paci ze mi niekto odpoveda je to pre mna potrebne aby sme vedeli aspon do coho ideme.
A tak super jedlo aj pitie ma potesilo. A ci je to znackove atd.. to dako nevadi.
Sortie budeme si pametat, aj tak jeden kamos vie po francuzsky(aspon sa po francuzsky uci hadam daco bude vediet
)
A takto ako ste nocovali v Holandsku napr. ci vsade v kempoch?
A co ste take robili ked ste prisli niekde do mesta atd..?
Popis mi trochu ako vyzeralo ?
viem ze zase dost otazok ale som zvedavy
A tak super jedlo aj pitie ma potesilo. A ci je to znackove atd.. to dako nevadi.
Sortie budeme si pametat, aj tak jeden kamos vie po francuzsky(aspon sa po francuzsky uci hadam daco bude vediet
A takto ako ste nocovali v Holandsku napr. ci vsade v kempoch?
A co ste take robili ked ste prisli niekde do mesta atd..?
Popis mi trochu ako vyzeralo ?
viem ze zase dost otazok ale som zvedavy
-
Bolldar
Medium Expert
To je dobře... jsem rád, že můžu pomoci... to samé teď probíhá mezi mnou a jedním člověkem po mailu ohledně Velké Británie (Skotska).. akorát že se ptám jáVlado6230 napísal: viem ze zase dost otazok ale som zvedavy
Je fajn že alespoň někdo z vás bude umět byť základy francoužštiny.
Co se týká nocování: Krom dvou nocí, co jsme spali v autě na odpočívadlech u dálnice (po 4 hodinach je to temer horor
Po příjezdu do města jsme nejprve našli pomocí GPS parkoviště a zaparkovali. Poté jsme vyrazili do města na obchůzku, prošli si centrum, když bylo nějaké známější město tak jsme podívali na slavné pmátky apod. (např, v Paříži na Eifelovku- i když jen pod ní
jinak Nákupy jsme dělali cestou z města nebo kdekoli jinde... obchody jsou všude, ale v centrech je samosebou vše dražší.
Pokud jde o to, jaká místa .. jděte s davem lidí... podíváte se po městě a možná vás zavedou i na nějaké zajímavé místo
Klidně se ptekj dál.. já jsme teď ve škole a zvoní tak už musim končit
dakujem, vraj zvoni
tak sa uc. A dobre pytam sa dalej 
Tak s hostelmi nevadi, hadam daco bude. Mozno by bolo lepsie ist aj tym atom ale nemame taku moznost momentalne
Inak ste boli cez letne prazdiny? Nebolo vsade vela ludi nielen pri pamiatkach..myslim vseobecne
Dake problemy s policiou alebo dakymi pochybnymi ludmi ste nemali?
A ja neviem uz sa pytam debiliny
asi.
tak mi este napisa daco comu sa mame vyhnut a tak..
Tak s hostelmi nevadi, hadam daco bude. Mozno by bolo lepsie ist aj tym atom ale nemame taku moznost momentalne
Inak ste boli cez letne prazdiny? Nebolo vsade vela ludi nielen pri pamiatkach..myslim vseobecne
Dake problemy s policiou alebo dakymi pochybnymi ludmi ste nemali?
A ja neviem uz sa pytam debiliny
tak mi este napisa daco comu sa mame vyhnut a tak..
-
Bolldar
Medium Expert
ono nezvonilo... jen jsme měli na škole testy IQ od Mensy a už jsem měl zpoždění, když jsem si to uvědomil
Jinak na debilinu jsi se ještě nezeptal pokud můžu soudit.
Ano byli jsme přes letní prázdniny, respektive od 25.6.2008 18:00 do 12.7. 17:23
Co se týká lidí.. Bylo celkem hodně, ale krom paříže a Amsterdame se to dalo přežít
Co se týká lidí, tak jsme se bavili pouze s lidmi v kepmech, většinou s majiteli nebo tak... byla to paráda a žádný problém
Co se týká policie: tohle jsem ještě nezažil... v Lisabonu jsme trošku zabloudili a nemohli najít auto (jedna ulice jak druhá)... vypadali jsme celkem bezradně a policijat, co si nás všiml tak k nám přišel, zeptal se jestli je vše v pořádku. Tak jsme se zeptali na cestu k egarážím (měli jsme fotku názvu ulice kde jsme parkovali) a on nám ochotně poradil.... a co se týká jiných informací tak policisté byli moc milí (až na jednu vyjímku, ale to se stává)
Jinak na debilinu jsi se ještě nezeptal pokud můžu soudit.
Ano byli jsme přes letní prázdniny, respektive od 25.6.2008 18:00 do 12.7. 17:23
Co se týká lidí.. Bylo celkem hodně, ale krom paříže a Amsterdame se to dalo přežít
Co se týká lidí, tak jsme se bavili pouze s lidmi v kepmech, většinou s majiteli nebo tak... byla to paráda a žádný problém
Co se týká policie: tohle jsem ještě nezažil... v Lisabonu jsme trošku zabloudili a nemohli najít auto (jedna ulice jak druhá)... vypadali jsme celkem bezradně a policijat, co si nás všiml tak k nám přišel, zeptal se jestli je vše v pořádku. Tak jsme se zeptali na cestu k egarážím (měli jsme fotku názvu ulice kde jsme parkovali) a on nám ochotně poradil.... a co se týká jiných informací tak policisté byli moc milí (až na jednu vyjímku, ale to se stává)
-
tomasso
Medium Professional
www.viamichelin.comRetne napísal:Nevedeli by ste o nejakej stranke... kde vyznacim ktoru dialnicu si zoberiem v danom state a kolko za ten usek budem platit... pochopitelne s beznym autom...
aspon si myslim, ze tam sa to da..
Tak mam svoj eurotrip za sebou 
Ako najlepsie leto v mojom zivote!...
cize zacalo to v KE, odtial sme odchadzali v sobotu vecer, v nedelu okolo tej 9 sme boli uz v benatkach, tam sme sa nezdrzali velmi dlho pretoze sme dostali flipy ze sme prenasledovani miestnymi
cize len nejake 4 hodiny benatky... potom v ten den sme stihli este v Milane San Siro (ci ako). Vecer sme sa uz kupali v Taliansku niekde pri Genova. Nechcelo sa mi ostavat spat v Italii, tak som sa rozhodol to odsoferovat az do FR... rano budicek v krasnej dedinke Menton!, prva dedinka za hranicami... a tak potom to uz slo Monte CArlo, Cannes, St-Tropez, Nice, Marseille, Carcassonne a moj Toulouse...
Asi najprijemnejsim sokom pre mna bolo mesto CAnnes, omg tie zeny, auta co tam boli
a saleno nam fukalo na plazi, tak aj huste vlny sme mali...
Neprijemny bol St-TRopez... omg vidiet tie mlade huby ako sa vozia na R8... vsetky tie jachty... a potom si kupit dva kopceky zmrzliny za 5 eur... no nic pre Slovakov
Ako bolo to kratke... lebo ja som dost odkladal odchod z KE, kde som sa citil dobre, cize doma... takze celkovo sme si uzivali europu tie 4 dni, ale stalo za to! Fakt oplati sa! Boli sme traja, ti dvaja co so mnou boli este zostali u mna v Toulouse nejake dva dni... ich to vyslo na 300e/osoba, v tom cesta autom, vsetko mozne ako darceky domov, jedlo, chlast...az po liedadlo domov...
MYslim ze lepsie ako niekde 8 dni busom do Bulharska, kde ste vkuse na tom istom mieste...
Ak by boli nejake otazky... spustite !
Ako najlepsie leto v mojom zivote!...
cize zacalo to v KE, odtial sme odchadzali v sobotu vecer, v nedelu okolo tej 9 sme boli uz v benatkach, tam sme sa nezdrzali velmi dlho pretoze sme dostali flipy ze sme prenasledovani miestnymi
Asi najprijemnejsim sokom pre mna bolo mesto CAnnes, omg tie zeny, auta co tam boli
Neprijemny bol St-TRopez... omg vidiet tie mlade huby ako sa vozia na R8... vsetky tie jachty... a potom si kupit dva kopceky zmrzliny za 5 eur... no nic pre Slovakov
Ako bolo to kratke... lebo ja som dost odkladal odchod z KE, kde som sa citil dobre, cize doma... takze celkovo sme si uzivali europu tie 4 dni, ale stalo za to! Fakt oplati sa! Boli sme traja, ti dvaja co so mnou boli este zostali u mna v Toulouse nejake dva dni... ich to vyslo na 300e/osoba, v tom cesta autom, vsetko mozne ako darceky domov, jedlo, chlast...az po liedadlo domov...
MYslim ze lepsie ako niekde 8 dni busom do Bulharska, kde ste vkuse na tom istom mieste...
Ak by boli nejake otazky... spustite !
-
hojko
Site Admin
Bol uz niekto v Monaku??? Dnes ma napadla taka myslienka ist sa tam pozriet, ale vobec neviem ako to je, ze ci to je len raj milionarov a od toho sa odrazaju aj ceny alebo je to pristupne aj pre obycajnych navstevnikov??? Ako je to s hranicou, tusim nema s Francuzskom ziadne hranice a ani pasovu kontrolu, ci mam zle informacie???