Dostali rozum? Skôr Alzheimera.Traja bývalí prezidenti krajín strednej a južnej Ameriky žiadajú legalizáciu marihuany. Pod výzvu, ktorú zverejnili v stredu v brazílskom Riu de Janeiro, sa podpísali bývalý prezident Mexika Ernesto Zedillo, exprezident Kolumbie Cesar Gaviria a bývalý prezident Brazílie Fernando Henrique Cardoso.
Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
Len problem je v tom ze najprv trava. Ked je legalna trava, preco nie aj mekke drogy. Ked su uz legalne aj mekke tak preco nie tvrde? ...
atd atd...
Len by som nechcel mat nejakeho zhooleneho kolegu, zakrvavene oci od travky a ze by nedokazal odviest ziadnu pracu... to je v tom...
Mladi by sa drogovali a nepracovali.. atd atd nechce sa mi to tu pisat .)
atd atd...
Len by som nechcel mat nejakeho zhooleneho kolegu, zakrvavene oci od travky a ze by nedokazal odviest ziadnu pracu... to je v tom...
Mladi by sa drogovali a nepracovali.. atd atd nechce sa mi to tu pisat .)
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ano, zrovna jeden robí u nás, taký "potajmepijemajtaktovsetcivedia" a v práci sme mali aj desného kúúúl huliča. Ťažko povedať, čo je horšie, ale ani jedno nie je dobré.zvonenie33 napísal:Lebo rozumny clovek dokaze spoznat rozdiel medzi travou makkym a tvrdymi drogami. A mal by si radsej kolegu alkoholika?
-
zvonenie33
Light Professional
No myslim ze je uplne jednoduche objektivne povedat co menej obmedzuje v praci. Ja, kedze este nepracujem si neviem predstavit ze by som bol v skole opity. Zhuleny by som samozrejme do skoly tiez nikdy neprisiel ale viem si predstavit ze by som tak mohol fungovat normalne. Mame zopar takych ludi co su kazdy den zhuleny a dari sa im skolu neako zvladat. Neviem si predstavit ze by niekto kto pride kazdy den do skoly opity dokazal prejst aspon s odretymi usamibegbeee napísal:Ano, zrovna jeden robí u nás, taký "potajmepijemajtaktovsetcivedia" a v práci sme mali aj desného kúúúl huliča. Ťažko povedať, čo je horšie, ale ani jedno nie je dobré.
Tak dozvonenie33 napísal:Lebo rozumny clovek dokaze spoznat rozdiel medzi travou makkym a tvrdymi drogami. A mal by si radsej kolegu alkoholika?
Ano, aj alkohol ma zle ucinky - ale kratkodobe a vo vecsine pripadov sa z alkoholizmu da lepsie liecit nez z drogy...
(neberem naozaj najvyssie stupne zavislosti - to uz mu nic nepomoze)
No povedz, kolko ludi si v piatok vecer da pivecko alebo jednoducho chlast? vela... kolko z nich si moze dovolit drogy? (to je priam elita)
Rozdiel je v tom ze cez noc vecsinou prekonas opicu... ale po drogach.. no neviem nemam s nimi skusenost nemozem pokracovat
-
pishta
Light Professional
No a povedz kolko ludi si da "drogu" travicku? tiez vela ziadna elita de zijeskacjak116 napísal:...
No povedz, kolko ludi si v piatok vecer da pivecko alebo jednoducho chlast? vela... kolko z nich si moze dovolit drogy? (to je priam elita)
Rozdiel je v tom ze cez noc vecsinou prekonas opicu... ale po drogach.. no neviem nemam s nimi skusenost nemozem pokracovat
-
zvonenie33
Light Professional
To je sice zaujimave ale travu si nespomenul. Ak ju ale stotznujes s tymi drogami o ktorych pises tak mi to pride ubohe.kacjak116 napísal:Tak do.. akoze snazim sa ti vysvetlit princip a ty zacnes do alkoholikov..
Ano, aj alkohol ma zle ucinky - ale kratkodobe a vo vecsine pripadov sa z alkoholizmu da lepsie liecit nez z drogy...
(neberem naozaj najvyssie stupne zavislosti - to uz mu nic nepomoze)
-
triple
Guru wannabe
pretože jednouché zmýšľanie mladých ľudí - čo je zakázané lepšie chutí.
A viem podla seba ked som fajčil veľa prestalo ma to baviť a teraz fajčím oveľa menej - proste sa presýtia.. začiatok by bol samozrejme ťažký ale ako som vravel z dlhodobého hľadiska by to malo význam..
Ďalšie plus by bolo zvýšene príjmov do štátneho rozpočtu keďže ted sa to predáva len na čiernom trhu a štátu unikajú dane týmto by sa to zmenilo a tým, že by bol jej predaj legálny znížilo by sa percento kriminality.
Ale ako som už spomínal vôbec by to nebolo jednoduché - skôr by to malo pozitíva pre deti našich detí
A viem podla seba ked som fajčil veľa prestalo ma to baviť a teraz fajčím oveľa menej - proste sa presýtia.. začiatok by bol samozrejme ťažký ale ako som vravel z dlhodobého hľadiska by to malo význam..
Ďalšie plus by bolo zvýšene príjmov do štátneho rozpočtu keďže ted sa to predáva len na čiernom trhu a štátu unikajú dane týmto by sa to zmenilo a tým, že by bol jej predaj legálny znížilo by sa percento kriminality.
Ale ako som už spomínal vôbec by to nebolo jednoduché - skôr by to malo pozitíva pre deti našich detí
maximálny súhlas so vsetkym, aj s tym presýtenim..(kedysi velmi casto, teraz uz takmer vobec nie )triple napísal:pretože jednouché zmýšľanie mladých ľudí - čo je zakázané lepšie chutí.
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
No za prve pocas pracovnej doby je urcite vsade zakazane pit alkohol, a tak by to bolo aj s marisou...kacjak116 napísal:Len by som nechcel mat nejakeho zhooleneho kolegu, zakrvavene oci od travky a ze by nedokazal odviest ziadnu pracu... to je v tom...
a za druhe ten kto sa chce v robote ozrat alebo nahulit to spravi ajtak, zakaz nezakaz...
c.a.r.n.e. napísal:No za prve pocas pracovnej doby je urcite vsade zakazane pit alkohol, a tak by to bolo aj s marisou...
Nie všade to tak nie je, pracovníci marketingových oddelení majú pracovnú zmluvu upravenú tak, že pri jednaní s (potencionálnym) klientom je možné piť alkohol.
To len tak mimo.
nechapem preco kazdy odporca legalizacie totalne zanedbava faktor ludskej sudnosti... podla vas sa po legalizacii/dekriminalizacii vsetci ludia vrhnu na coffee shopy a zacnu vykupovat matros len preto ze tym zrazu neporusuju zakon?
ved to je uplny nezmysel ... neda sa tvrdit, ze l/d dopyt nijak neovplyvni, ale skutocne si myslite ze ludia ilegalne substancie neberu len preto, ze to zakazuje zakon? nedajte sa vysmiat... zakon je skutocne posledna vec ktoru clovek pri vytvarani si nazoru na drogy berie do uvahy.
dalsia vec co nepochopim je, ze sami uznate, ze drogove represie nie su ucinne, napriek tomu neberiete moznost l/d do uvahy... neexistuje jediny priklad krajiny (ani len historicky), kde by postavenie drog mimo zakon pomohlo ucinne tento problem vyriesit vid. priklad USA, kde napriek "vojne proti drogam" tieto latky predstavuju najvacsi dovozny a obchodny artikel.
naopak krajiny, ktore zaujali liberalny postoj (napr. krajiny beneluxu) - podporuju centra pre fetakov, kde si mozu slahnut alebo aspon zohnat ciste ihly a pod., plus podporuju osvetu o (skutocnych) ucinkoch drog - udavaju realne znizenie poctu ludi zavislych od tvrdych drog
ved to je uplny nezmysel ... neda sa tvrdit, ze l/d dopyt nijak neovplyvni, ale skutocne si myslite ze ludia ilegalne substancie neberu len preto, ze to zakazuje zakon? nedajte sa vysmiat... zakon je skutocne posledna vec ktoru clovek pri vytvarani si nazoru na drogy berie do uvahy.
dalsia vec co nepochopim je, ze sami uznate, ze drogove represie nie su ucinne, napriek tomu neberiete moznost l/d do uvahy... neexistuje jediny priklad krajiny (ani len historicky), kde by postavenie drog mimo zakon pomohlo ucinne tento problem vyriesit vid. priklad USA, kde napriek "vojne proti drogam" tieto latky predstavuju najvacsi dovozny a obchodny artikel.
naopak krajiny, ktore zaujali liberalny postoj (napr. krajiny beneluxu) - podporuju centra pre fetakov, kde si mozu slahnut alebo aspon zohnat ciste ihly a pod., plus podporuju osvetu o (skutocnych) ucinkoch drog - udavaju realne znizenie poctu ludi zavislych od tvrdych drog
Tak ked to otocim tak nechapem preco si zastancovia legalizacie myslia ze zlegalizovanie povedie k znizeniu konzumacie drog?
Pri vsetkej ucte tvarite sa ako vlk v kozi baranceka.
Obhajujete legalizaciu drogy tym, ze to povedie k znizeniu konzumacie, zatialco dovod je jediny: aby ste nemuseli mat strach ked si date jointa s kamosmi.
Obhajujete legalizaciu drogy tym, ze to povedie k znizeniu konzumacie, zatialco dovod je jediny: aby ste nemuseli mat strach ked si date jointa s kamosmi.
-
zvonenie33
Light Professional
Neuveris ale ako som napisal tebe alebo komusi inemu asi 2 strany dozadu mame to podlozene, napr. na holandskom priklade. NIkto to nezastava ako neaku co keby, neboli by sme prvy co zjemnili zakony a v konecnom dosledku sa to kazdej krajine vratilo prave znizenim konzumacie ci uz samotnej marihuany alebo aspon tvrdych drog. Neuveris ale po zruseni prohibicie v Amerike dopyt po alkohole vyrazne klesol. A ako uz povedal virus aj toluen je legalny a ja rozhodne nevidim na kazdom rohu pubertakov so sackami ci ako sa to vlastne aplikuje...begbeee napísal:Tak ked to otocim tak nechapem preco si zastancovia legalizacie myslia ze zlegalizovanie povedie k znizeniu konzumacie drog?