Si snad robis prdel.....v 13tich o 22:00? v trinastich popozerat Susedov a spat.....ja som v 14tich mohol byt vonku do 9viatej.....plasmon napísal:Je to zalozene len cisto na vychove rodicov.Ci svoju 13 rocnu dceru pustia do druhej v noci von a nevadi im to, alebo o 22:00 je uz v posteli.![]()
Co si myslite o fakte, ze sa u nas nalieva aj 13_kam?
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
... vadia Vam v baroch napite trinastky ??? ...
- Nenávidím to!
Samozrejme, že by sa nemalo nalievať deckam!
Zlo si svoju cestu vždy nájde a takto je to aj v tomto prípade. Zje*ané 13-ky v meste do rána a rodičia si myslia, že ich dcéra už dávno spí u kamošky, (pretože, keď odchádzala vravela, že ide spať ku kamoške). Inač dosť častá výhovorka 13-iek.
- Nenávidím to!
Samozrejme, že by sa nemalo nalievať deckam!
Zlo si svoju cestu vždy nájde a takto je to aj v tomto prípade. Zje*ané 13-ky v meste do rána a rodičia si myslia, že ich dcéra už dávno spí u kamošky, (pretože, keď odchádzala vravela, že ide spať ku kamoške). Inač dosť častá výhovorka 13-iek.
a tak to aj podla mna ma bytLub0$ napísal:No pravdu povediac, u nas v rodine pije snad kazdyAle len s mierou.....nie sme ziadny pijaci a alkoholici.....
no prvykrat som si odpil z otcovho piva,a to bola iba pena....no potom uz ked som bol trosku starsi tak ma krstnty prinutil vypit pohar piva, inac ma nechcel pustit von z miestnostiNo a babka nas tiez v takych veciach podporuje.....
ta stale neleje ked ma co.....ale zacinali sme len s vajecnym konakom.....teraz naleje aj Fernet.....
Ale ako som pisal vyssie, niesme ziadny alkoholici, to len tak, odtial potial, ked som na Slovensku niekde u babky, u deda a podobne a ked maju (nestalo sa zatial, zeby nieco v bare nemali) tak sa spytaju ci nechcem, ale vela mi tiez nedaju, ani by som nechcel viac....dam si jedneho frnta, ale kontrolujem sa, a hlavne niekde na oslavach a podobne, inac dedo zo strany mojho otca ked ma domace vinko, tak nam 'detom' da aj flasu, ze si mame zobrat domov
Ono nejde iba o trinastky mne sa hnusi aj ked holky v mojom veku lezia na zemi a nevladzu ani hovorit.....bol som pred vianocami na disko, no prislo mi zle ked som videl holku, pomerne peknu spoluziacku, ale ked sa tam uz o 11vecer zosypala na zem a musel som ju zdvihat, lebo by ju tam ludia usliapali.....
Moj nazor je ten, ze 13,14,15 rocne deti by sa stale mali hrat na sidlisku a potom 16,17 a vyssie nech si chodia aj na disky, len nech sa spravaju normalne, nech si daju 2,3 piva do nalady, ale nie aby si ani nepamatali jak sa dostali domov.
Inac mne sama mama povedala par rokov do zadu, ze ked mam chut na alkohol mam si u nej popytat, ze ona mi uleje. No a taka 'terapia' bola spravna, lebo do tych 15 som ani nevedel jak to v bare vyzera.....nieze by som to teraz vedel
ale ked som na Slovensku tak zajdem stale na pivko.
Moj nazor je ten, ze 13,14,15 rocne deti by sa stale mali hrat na sidlisku a potom 16,17 a vyssie nech si chodia aj na disky, len nech sa spravaju normalne, nech si daju 2,3 piva do nalady, ale nie aby si ani nepamatali jak sa dostali domov.
Inac mne sama mama povedala par rokov do zadu, ze ked mam chut na alkohol mam si u nej popytat, ze ona mi uleje. No a taka 'terapia' bola spravna, lebo do tych 15 som ani nevedel jak to v bare vyzera.....nieze by som to teraz vedel
-
Iron-Eddie
Light Professional
K téme: ja síce do baru nechodím (nemám ani dôvod), ale toto je na zamyslenie, kam smer
ujeme. Ak to takto ďalej pôjde, už vidím ten katastrofický scenár, aký tu už raz bol opísaný (13-ky prostitútky, 10-roční vymetači barov, fajčiace 8-ročné deti...
)

takí existujú, napr. ja (budem mať 16 a ešte som ani nefajčil ani nepil alkohol...), čestné slovozelovoc napísal:...neverim ze vsetky 13 pijakuju ostosest. ruku na srdce, kto z vas tom veku nezacinal spoznavat alkohol cigarety? skoro kazdy...
hovorí tu niekto o kofole? tu sa hovorí o alkoholeKoCi napísal:a kofolu im maju nasypat? .. sice ony tam ani nemaju co robit, to je fakt
By jej fotrom tak ju najprv zrezem, potom by som kupil nejaky lacne vino, nlaial by som ho do nej, a nechal ju vracat celu noc....nech sa spamata.M@rt1n napísal:kamarátka má 14 rokov chcela pred kamošmi zamachrovať a tak sa ožrala že musela ísť na výplach žalúdkatakto to dopadne ked niekto nevie piť s mierou
-
Iron-Eddie
Light Professional
moji spolužiaci (vek 15 - 16 rokov) (asi 6 ich bolo, podstatný je spolužiak "x") sa išli cez prázdniny (alebo kedy) raz takto napumpovať, a keď sa vrátili, tak ďalšiemu spolužiakovi o tom hovorili, čo sa stalo (jeden z tých, čo tam boli, a nebol to "x")
Jednoducho sa šlo na pivo
(alebo možno iný alkohol), ale "x" doma predtým jedol šošovicu. V bare (alebo kde boli) to trochu prehnal a išiel zvracať, ale nechcel sa vyzvracať na dlážku, tak to pustil do čapice
ostatní sa tam tiež doriadili (ale nie do vracačky). Najhoršie bolo, že keď to ten druhý spolužiak rozprával nezúčastnenému, všetci traja ("x", svedok, iný) sa na tom primitívne smiali. To bolo fakt choré. Dokonca to (so smiechom, pravdaže) predniesli na hodine pred triednou.
Jednoducho sa šlo na pivo
ostatní sa tam tiež doriadili (ale nie do vracačky). Najhoršie bolo, že keď to ten druhý spolužiak rozprával nezúčastnenému, všetci traja ("x", svedok, iný) sa na tom primitívne smiali. To bolo fakt choré. Dokonca to (so smiechom, pravdaže) predniesli na hodine pred triednou.
-
Digital
Guru
Sorry , ja mam pomaly 19 rokov ale smial by som sa tiez.Iron-Eddie napísal:moji spolužiaci (vek 15 - 16 rokov) (asi 6 ich bolo, podstatný je spolužiak "x") sa išli cez prázdniny (alebo kedy) raz takto napumpovať, a keď sa vrátili, tak ďalšiemu spolužiakovi o tom hovorili, čo sa stalo (jeden z tých, čo tam boli, a nebol to "x")
Jednoducho sa šlo na pivo(alebo možno iný alkohol), ale "x" doma predtým jedol šošovicu. V bare (alebo kde boli) to trochu prehnal a išiel zvracať, ale nechcel sa vyzvracať na dlážku, tak to pustil do čapice
![]()
-
winni
Medium Star
vlastne moja triedna spravne poznamenala ze: "ked mate 15 ste radi ked vam naleju a ste zato aby zakony povolili taketo nieco atd... ale akonahle budete rodicmi a vase dita bude mat 15 tak vam to jedno nebude a budete si ho kontrolovat ako oko v hlave len nech sa neopije"
ja zdielam ten isty nazor... ked mam menej tak som za ked budem mat viac verim ze budem proti
ja zdielam ten isty nazor... ked mam menej tak som za ked budem mat viac verim ze budem proti
Piť v 13? Ale no nič, až budú niekde v nemocnici ležať tak sa zobudia a to bude možno už neskoro.... aj ja som si prvýkrát vypil len pohárik v 15 rokov a len na oslave.... a potom na každej oslave po poháriku
... no teraz mi je 16 a keď mi spolužiak hovorí aký bol naláti, tak si len hovorím aký debil to je. Je to proste debilita, na čo im je dobré to že sa totálne spijú? Asi si myslia že tím niečo dokážu, maximálne to že im obličky zakývajú na rozlúčku a odídu
.
Presne tak, si dotycni myslia, ze ked sa zrezu jak dive svine tak su "in" , ale vzdy to budu len ubohe trosky, ktore nevedia co zo sebou a chcu sa iba frajerovat, ze kolko toho za noc vypil, ale oni to potom pochopia, ale uz moze byt neskoro! To je podobne ako s fajcenim a drogami. 
A ci sa im nalieva? Tak podla mojich skusenosti ano, videl som uz mrte takych dievcat a aj mojich spoluziacok.
A ci sa im nalieva? Tak podla mojich skusenosti ano, videl som uz mrte takych dievcat a aj mojich spoluziacok.
-
zvonenie33
Light Professional