kupa auta - teraz alebo po novom roku?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
stanulik
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa stanulik »

Syfon napísal:COC uz nastastie netreba, pri dovoze auta z EU, COC je vyzadovana iba pri dovoze z tretich krajin

http://www.ko.sk/data/Schema_procesu.pdf
a co je to ES ? :))
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

stanulik napísal:a co je to ES ? :))
je to sice po madarsky, ale je to asi toto :D
Typové schválenie, typové schválenie ES a uznanie typového schválenia ES vozidla

Fyzická osoba alebo právnická osoba, ktorá chce vyrábať alebo dovážať typ vozidla na účely ich uvedenia do prevádzky v premávke na pozemných komunikáciách v Slovenskej republike, je povinná vopred písomne požiadať štátny dopravný úrad o udelenie osvedčenia výrobcu alebo zástupcu výrobcu.

Výrobca alebo zástupca výrobcu typu vozidla je pred jeho uvedením do prevádzky v premávke na pozemných komunikáciách povinný písomne požiadať štátny dopravný úrad o udelenie typového schválenia, udelenie typového schválenia ES alebo o uznanie typového schválenia ES.

Typové schválenie vozidla je postup, ktorým typový schvaľovací úrad osvedčuje, že typ vozidla spĺňa technické požiadavky ustanovené na typové schválenie.

Typové schválenie ES vozidla je postup, ktorým typový schvaľovací úrad členského štátu Európskych spoločenstiev osvedčuje, že typ vozidla spĺňa technické požiadavky ustanovené na typové schválenie ES. V súčasnosti typovému schváleniu ES vozidla podliehajú:

· vozidlá kategórie L – podľa smernice 2002/24/ES,

· vozidlá kategórie M1 – podľa smernice 70/156/EHS,

· vozidlá kategórie T – podľa smernice 2003/37/ES.

Uznanie typového schválenia ES vozidla je postup, ktorým štátny dopravný úrad uznáva typové schválenie ES vozidla vydané typovým schvaľovacím úradom členského štátu Európskych spoločenstiev.
v podstate schvalenie do premavky
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

kontaktoval som par prazskych predajcov KIA a COC vedia vystavit bez poplatkov
koncom marca / zaciatkom aprila ma sestra v prahe promocie, tak ideme tam a pokial sa to auto kupit ma, tak to vidim jedine na vtedy, no momentalne sa o tom akosi nehovori :?

//autoeditácia príspevku ( 15 Feb 2009, 20:05 )
btw, nevie nahodou niekto: pri kupe na prevoznych znackach bude mat auto nejaku poistku, respektive je mozne nejaku si zaplatit?
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

smejo napísal:kontaktoval som par prazskych predajcov KIA a COC vedia vystavit bez poplatkov
koncom marca / zaciatkom aprila ma sestra v prahe promocie, tak ideme tam a pokial sa to auto kupit ma, tak to vidim jedine na vtedy, no momentalne sa o tom akosi nehovori :?

//autoeditácia príspevku ( 15 Feb 2009, 20:05 )
btw, nevie nahodou niekto: pri kupe na prevoznych znackach bude mat auto nejaku poistku, respektive je mozne nejaku si zaplatit?
myslim, ze na prevozne je poistka, havarijna a povinna poistka s platnostou 1 mesiac
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

dik, overim si to este u predajcu... vyhrabal som stare cenniky pre porovnanie:
Prílohy
ceed_cennik_old.jpg
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: kupa auta - teraz alebo po novom roku?

Príspevok od používateľa Jungle »

Táto téma mi príde asi najvhodnejšia pre moju otázku:

Kupovať auto zo zahraničia pred Vianocami, po Novom roku alebo až neskôr - február-marec?

Logicky by totiž mala byť ponuka najširšia práve po Vianociach, ale keďže sa v tejto oblasti nepohybujem, tak sa radšej opýtam. Viem, že niekedy sa človek načaká na ten správny kus aj pár mesiacov, takže sa to zrejme nedá povedať na istotu, ale aspoň globálne ma zaujíma, či sa ponuka citeľne mení na prelome rokov alebo nemá zmysel čakať na obdobie po sviatkoch.

Zahraničím myslím hlavne DE, ale vyskytnú sa aj BE, NL či IT - jednoducho portály mobile.de, autoscout24.com atď.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna je to jedno, auto nie je lacna hracka ako napriklad mp3 prehravac alebo mobilny telefon, kde ho pol statu dostane na Vianoce. Preto je moj nazor taky, ze ponuka aj ceny aut su rovnake.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

no na vianoce zvyknu byt nejake mensie zlavy, auto v zlave + nieco k tomu...no pokial nekupujes auto do 11-12tis€ /vacsinou pred vianocami chodia reklamy peugeot za 8999€ + neviem co, zimne gumy s diskami ci co.../ tak ta zlava aj tak nebude bohvie aka, cize cakat sa ti neoplati a uz vobec nechapem preco by si chcel cakat az do aprila...
to by vsetci potom kupovali auta iba na vianoce...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Moja cenová hladina je 7-8 tisíc (čistá cena auta).

Hojko: hej, ale stále sa nájdu rodiny či ľudia, ktorí si nové auto doprajú práve na Vianoce - či už kvôli "symbolickosti", alebo dostanú financie od rodičov a pod.

Ten marec (resp. od január ďalej) som spomenul preto, že všetci, čo si obstarali auto na Vianoce ho už budú predávať, resp. ho predali do autobazárov a teda budú v ponuke na nete...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

CheZteR: Akcia plati na nove auta, ale tie su pocas celeho roka. Akcie v bazaroch ci od sukromnikov nemozno ocakavat, mozno ti tak v bazare daju naplnenie klimatizacie, prezutie po zime alebo vytepovanie zadarmo, ale viac by som toho necakal.

whisper: Nemyslim si, ze ked si niekto kupi auto pred Vianocami, tak ho uz po marci zacne predavat. Podla mna je ponuka skoro rovnaka, mozno skor zalezi od trhovej ekonomiky a dopadu krizy, ako od toho aky je mesiac. Za marec hra jedinu ulohu podavanie danoveho priznania a zaplatenie dane, takze ak je niekto v zlej situacii a nema peniaze na dan, tak preda auto, ale takychto pripadov je podla mna len par, takze to statistiky vobec nezmeni. Pokial chcem predat alebo kupit auto, tak sa nepozeram na to aky je mesiac, auto predam alebo dam do predaja a cakam, kym ho niekto kupi. To moze trvat aj par mesiacov, rovnako ako pri kupe, ked clovek caka na vhodny kusok auta. Nie je vsak nic jednoduchsie ako zavolat par dovozcom aut z Nemecka a opytat sa na ich nazor.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

hojko napísal:Nie je vsak nic jednoduchsie ako zavolat par dovozcom aut z Nemecka a opytat sa na ich nazor.
Vidno, že som pár dní po operácii :slap:
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

osobne si myslim ze je to tiez jedno kedy auto kupujes.. kupovali sme uz viac aut v roznych rocnych obdobiach a mesiacoch ale zeby to nejako cenu oplivnovalo to si nemyslim.. aj tak sme vzdy aj niekolko mesiacov cakali kym sme nasli to prave orechove takze myslim ze keby si aj hned teraz zmyslis ze ides kupovat auto tak asi nezoberies hned prve ktore ti pride do cesty, a urcite si pockas.. inak v januari je to vecsinou tak ze auta dost stoja z dovodu ze po vianociach ludia nemaju financie (samozrejme ak ich nemaju odlozene) na kupu auta.. co mam aj jedneho znameho v bazare tak hovoril ze januar je najhorsi na predaj.. ale zeby nejako ceny klesali tak to urcite nie.. kazdy predajca ak ho to nesuri pocka a hlavne co sa tyka bazarov kedze ty prerobit nechcu..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

akcie na nove auta su furt, v zime/na jesen ti daju zimne gumy zdarma, v lete/na jar zase klimu, to uz mas jedno...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Ja si myslím, že je úplne jedno kedy sa auto kupuje. Dôležité je ako sa kupuje. Či tak, že prídem do Škody, poviem, že chcem Octaviu 1.6 TDI, výbavu Ambiente a opýtam sa koľko budem platiť, alebo pôjdem ku prvému predajcovi, druhémum, tretiemu, opýtam si cenové ponuky, tú najnižšiu zoberiem ku konkurencii a opýtam sa, či to dokážu ešte podliesť. Ak áno, nechám si urobiť cp aj od neho a vrátim sa k tomu s najnižšou a opýtam si, či dokáže urobiť ešte lepšiu, pretože Váš konkuretn o dve ulice ďalej mi dá túto cenu. A proste v konečnom dôsledku si vyberiem tú najlepšiu. A výsledok? Môj kolega takto stiahol z novej Octavie 2000 eurá. V utorok ďalší kolega z Octavie Tour 1,6 MPI stiahol 1500 eura. Proste treba otvoriť ústa a netreba sa hanbiť. Zdravá drzosť je v tomto prípade na mieste. Ale pozor, zdravá drzosť a vhodný úsmev, nie arogancia.

//autoeditácia príspevku (06 Okt 2011, 8:47)
Na január a ak nie na február mám naplánovanú kúpu nového auta. Pokiaľ mi predajca z ceny nestiahne minimálne 1000 eur nebudem sa s ním o aute ani baviť. Lenže Toto sa nestane. Vždy, opakujem, vždy keď sme auto kupovali sme vyjednali zľavu. A je úplne jedno či to bolo nové alebo jazdené, či bol piatok, sviatok, veľká noc, ramadán, vianoce či rovno šábes.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja idem kupovať jazdené, takže tam je zjednávanie ceny priam samozrejmosť :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

whisper napísal:Ja idem kupovať jazdené, takže tam je zjednávanie ceny priam samozrejmosť :)
... na Slovensku ano... :roll:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ratzi, všade kde som zatiaľ bol sa cena auta zjednávala.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

erytrocyt: A kde vsade si kupoval auto???
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

erytrocyt: narazam na to, ze na Slovensku je to doslova narodny sport spolu so stacanim kilometrov a kecani o tom, ze auto, ktore ma viac ako 120 000km sa kupovat neoplati... ak nezhodis z ceny, ludia na Teba pozeraju ako na vola a este pomaly aj argumentuju tym, ze to sa predsa "musi", kedze ide o kupu z druhej ruky... na co by teda pri inzerate uvadzam cenu? na co mi ti ludia potom volaju, ked s cenou nesuhlasia? je to v poriadku v pripade, ze napisem cena dohodou, resp. cenu ponuka zaujemca, prip. napisem napr. "20 000e + dohoda", potom mi mozu volat a cenu ponuknut... z ceny sa zhadzuje iba v pripade, ak zaujemca na aute najde chybu, ktora v inzerate spomenuta nie je alebo o nej nevedel dokonca ani majitel...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Waaau, no píšeš mi to akoby som auto v živote nekupoval. Ratzi, ja ti to poviem takto. Ja som aj v reálnom živote "obchodník". Tiež sa so mnou dennodenne dohadujú na cenách. Vysvetli mi, čo je zlé na tom, že si chcem vyjednať lepšie predajné podmienky? Že to iní nerobia? Toto je len a len ich problém. Ak auto stojí 10k, ja ho chcem za 8500. Nie? Dám ti 9k, viac nie. A ukážem prachy. To ukázanie peňazí má tak obrovský psychologický efekt, že by si sa veľmi čudoval. Tisíc eur je ušetrených. Ja na 1000 eur musím makať celý mesiac. Mne ich nikto nedá, ani na ceste ich nenájdem. A preto, každé auto ktoré som kupoval a ešte len kúpim si zjednám. Predajne automobilov s tým počítajú. Predajca má určenú hranicu pod ktorú by nemal ísť. Ak je ale zákazník neoblomný má ešte jednu hranicu. Tú ktorú nesmie prekročiť. Prečo platiť viac keď nemusím.

Jo a len tak mimochodom. Ak chcem za auto 10k, na inzerát dám 11k+dohoda.
Napísať odpoveď