Full HD LCD s pomerom 16:9

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Luxo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Full HD LCD s pomerom 16:9

Príspevok od používateľa Luxo »

po prečítaní tohoto článku

Kód: Vybrať všetko

http://www.extrahardware.cz/benq-m2200hd-sirokouhlost-neni-vzdy-na-skodu?page=0,0
som sa zamyslel. To že je tam viac bodov môže byť klad ( jemnosť ), na hranie v takom rozlíšení stačí vyšší mainstream v podobe 4870-ky ( a to nehovorím, že si počkám na výkony 58xx, pretože neponáhľam. Ešte kto vie, interpolovanie ma napadá leda tak na 1280x720, takže na hry asi natív. Kolko hier podporuje wide ? ) .. ale ... nieje to prehnané, už 16:9 ? Má niekto skúsenosti, ako sa na tom pracuje ?
Nemám na mysli zrovna tento monitor, benq by som asi nekúpil, ale filmový pomer všeobecne. Keďže je v článku napísané, že tento rok je v znamení nástupu 16:9, tak či sa človeku ktorý má 16:10 oplatí do niečoho takého vrážať money.

P.S. Ja mám CRT 5:4 ( 1280x1024 ), preto neviem, na aký pomer do budúcna.

Názory niekoho, kto sa vyzná :?:

//t0m4s3 - upraveny nazov temy
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

no 16:9 su coraz castejsie, tak to vyzera tak, ze ci chceme, alebo nie, vyrobcovia si ich presadia..., v porovnani so 16:10 je to pre nich celkom vyrazne znizenie nakladov a nam neostane ine, ako kukat titulky cez film... ;)
novsie hry podporuju sirokouhly obraz uplne vsetky, prakticky z hravanych hier je problemovy len W3, kde treba zeditovat registre a potom sa spusti s ciernymi plochami po bokoch v standartnom pomere 4:3. Inak renderovana grafika nema problem...

Vysoke rozlisenie na relativne mensi monitor (ako v tomto pripade full HD na 22'', inak su aj 1920 x 1200 na 22'') ma svoje vyhody predovsetkym pri hrach, kde AA uz vacsinou ani nie je potrebny. Ci to ocenis pri praci, zalezi od toho, ako daleko od monitora sedis, ci ti nevadia mensie ikonky, texty a pod. (aj ked vacsina nastaveni sa da softwareovo zvacsit).
Najlepsie je najskor si to odskusat niekde v predajni, kazdemu to sadne inak
Luxo
Medium Star
Medium Star

tak teda, pokial budú cenovo dostupnejšie, bude len lepšie. A do vianoc sa určite objaví pár tipov na lepšie 16:9 monitory. A čo hovorítš na ten Benq ? Čo som to tak zmežne preletel, na TN je docela vychválený
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

ziskal ocenenie Smart Buy a podla toho testu ma presvedcil... ;) ta kamera je sice zbytocna, ale aj keby mal tu istu cenu bez kamery, stale by mi prisiel ako Smart Buy, nizka odozva (naozaj prekvapivo nizka), rovnomerne podsvietenie (prekvapivo) a nizka cena... jedine minus som videl v slabych moznostiach polohovania..., ale tak knihami sa to nejako vyriesi ;) ako som pisal v komentari pod tou recenziou nizsie, som zvedavy, ake v blizkej dobe pridu LED TN monitory...
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

tak a mam akurat 5 dni novy LCD 24" LG W2442PA-BF ... takzko mi hodnotit rozdiel medzi 16:10 a a 16:9 kedze som prechadzal z 17" CRT 1024x768 :D ... takze pre mna to je urcite pozitivna zmena (aj ked uz niekedy treba hlavu otacat zo strany na stranu :D )... ale viem si aj predstavit ze niekomu tych 120 pixelov na vysku moze chybat

kazdopadne na filmy ako stvorene .. myslim rozmermi ... mno typicke TN (pozorovacie uhly, "cierna" atd) a tak, dobre polohovatelny, ma aj pivot .. ja som spokojny zatial (samozrejme ze su aj lepsie .. LED podsvietenie atd .. ale na to uz nebol rozpocet :) )
Dudas50
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dudas50 »

trochu OT:
som zvedavy dokedy budu rozsirovat zobrazovacie zariadenia...
ste poculi o philips cinema 21:9 ??
http://www.extrahardware.cz/philips-bude-ultrasiroky

celkom pekne :D

k teme
mna zaujal tento http://www.alza.sk/lcd-displej-samsung- ... 109772.htm monas
ale budem si muset pockat bo len teraz som kupoval 20" 16:10
na filmy mi pride vhodnejsi 16:9 ale na hry nvem bo som este na takom nehral ale pri vacsej uhlopriecke to musi byt zaujimave hrat napr neaku strategiu :D
inak ten benq ja mi teez pozdava ale ja by som ho nebral uz len preto ze to je benq.....
Luxo
Medium Star
Medium Star

hej, pred pár týždňami mi to vyhodil rss reader tak som len čučal :D. Ale na tom by som robiť už fakt nechcel, ledažeby na fakt velkom plátne projektorom .... možno budúcnosť. Ale myslím že z 1280x1024 na 1920x1080 to aj tak bude obrovská zmena.

Trošku mimo...
Čo sa týka toho AA v hrách, ako si povedal, tam by ho nechýbalo, no ale dúfam že ceny budúcej série GK budú tak priaznivé z hladiska cena/výkon ako doterajšia HD4850 :) a výkonnejšie, neviem či oprávnene, ale v 40nm vidím menšiu revolúciu
Napísať odpoveď